Hiszpanskie siodla

KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
24 listopada 2009 15:33
Szukalam szukalam i nic nie znalazlam dlatego zakladam.
Czy ktos z Was ma albo jezdzil w takim siodle?
Jakie sa Wasze opinie?
Chodzi mi o te tradycyjne siodla a nie konkretna firme
Jezdzilam w takim:

w takim:

jak i w takim:

Pierwsze, przeznaczone do Doma Vaquera, jest dobre do jazdy w tereny, oraz dla koni, ktore juz dobrze ujezdzone sa.  Drugie i trzecie przeznaczone sa do pracy klasycznej. Jak dla mnie zbyt daleko od konia sie siedzi i jakos tak za bardzo trzymaja.
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
24 listopada 2009 20:34
Jeździłam w takim,  jak na drugim zdjęciu Anki. Wrażenia? Ciężko w tym anglezować, ale też ciężko rozstać się z koniem. Wkurzający był fakt, że do podciągnięcia popręgu potrzebowałam pomocy z ziemi.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
24 listopada 2009 22:40
również kilka razy jeździłam w siodłach hiszpańskich; wyglądały trochę inaczej niż te wstawione przez Ankę
zdjęcie z internetu:

na pewno to siodło silnie trzymające, jak dla mnie bardziej na pokazy niż do jazdy na codzień. mi przynajmniej ciężko było pracować odpowiednio w tym siodle ze względu na jego wielkość, grubość skóry, zdobień. 
z plusów: bardzo wygodne, miękkie
Przerzucam z przypadkowo założonego tematu 😉

Dzieki dziewczyny  :kwiatek: jesli ciezko sie rozstac z koniem to cos dla mnie 🙂 ja na Helio wlasnie mam jezdzic w teatrze konnym.
Anka bardzo podoba mi sie to drugie siodlo,mozesz napisac jaka to firma? Jezdzilas w Hiszpanii na tych siodlach? Ja szukam informacji o tym jak jezdzi sie andaluzy w Hiszpanii,moj kon byl tam zajezdzany i mam z nim problem.

Livia   ...z innego świata
30 listopada 2009 09:53
Raz miałam okazję siedzieć w takim, jakie wstawiła Edytka. Było całkiem nowe, dla  mnie masakrycznie twarde i rewelacyjnie trzymające. Po dłuższym  uzywaniu ponoć duużo bardziej miękkie się robi - albo pupa się przyzwyczaja 🙂
moj sasiad ma takie jak ze zdjecia edytki, ale jakos mnie nie przekonuje, moze ze wzgledu na fatalna jakosc wykonania (spanaldi), czekamy na poreg. jak bede miala mozliwosc pojezdzic to podziele sie wrazeniami  😉
majek   zwykle sobie żartuję
22 grudnia 2009 10:51
może kogoś zainteresuje.
[[a]]http://www.allesiodla.pl/siod%C2%B3o-hiszpa%C3%B1skie-p-52.html[[a]]

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się