Klara- pomóżmy Naszej Szkapie wyleczyć Klarunie :)

Trzymam kciuki Met, żebyście dali radę!!  :kwiatek:
..i te jej oczęta cały czas pełne nadziei i wdzięczności, mimo tego co przeszła!!  😀
teraz musi być już tylko lepiej!
Kayra   Kucusiowy wariat :P
02 grudnia 2009 16:55
Jaka ona śliczna, bardzo się cieszę, że derka pasuje. Mała wygląda trochę jak w sukience hehe 🙂
Buziaki dla niej 🙂
Met, i dla Ciebie za ogromne serce  :kwiatek: :kwiatek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
02 grudnia 2009 18:01
Met, to może napiszesz czego dla klaczusi potrzebujesz? Konik mnie ujął swoją mordką i tym spojrzeniem 💘
Jej, Klarcia wygląda coraz lepiej!!  😅
Met, jesteś wspaniała  :kwiatek:
Tylko tak dalej!
Nat ych ostatnich fotkach ma łebek jak sarenka. Słodka jest. I zupełnie juz niepodobna to tej z pierwszych fotek. 👍
trzynastka   In love with the ordinary
03 grudnia 2009 17:22
Met, to może napiszesz czego dla klaczusi potrzebujesz? Konik mnie ujął swoją mordką i tym spojrzeniem 💘

jest w pierwszym poście informacja o potrzebach klarci 🙂
03 grudnia 2009 19:24
Postaram się przy napływie jakiejś kaski wysłać jakieś witaminki i opatrunki :kwiatek:
i co z Klarą??
Wiadomo juz czy to faktycznie arabka? Jest ten paszport, jakies potwierdzenie hodowcy?

No i jak się czuje mała? Co to z tą jej żuchwą?
08 grudnia 2009 10:56
I więcej zdjęć prosimy 😀
🙂
Fajna
"Wiadomo juz czy to faktycznie arabka? Jest ten paszport, jakies potwierdzenie hodowcy?

No i jak się czuje mała? Co to z tą jej żuchwą?"

nie wiadomo. sprawa zajmuje sie otoz animals oddzial oswiecim. jak bede miala jakiekolwiek potwierdzone info, to dam znac.
zuchwe ma ciut za dluga, na pol zeba.
Witam szystkich, zastanawia mnie jakim trzeba być człowiekiem, żeby drugą istotę doprowadzić do takiego stanu ?
Jeśli to jest ta klaczka, którą widziałem latem tego roku pod Radomiem, to faktycznie jest ona z początku 2008 roku. Wtedy jednak chodziła wraz z innymi źrebiętami i klaczami w stadzie, była wychudzona (właściciel tłumaczył to właśnie nieprawidłowym zgryzem) lecz nie miała jeszcze odleżyn.
MET - pozdrawiamy i dziękujemy za opiekę nad Klarą :kwiatek: JESTEŚ WIELKA !
:kwiatek:

w sprawie Klary kazdy mowi cos innego. pewnie nigdy nie poznamy calej prawdy. teraz najwazniejsze, zeby malucha sie pozbierala, bo bida z niej, chociaz jakies tam oznaki poprawy widac 😅
prawda jest taka, że Klara miała dużo szczęścia, że ostatecznie trafiła na dobrych ludzi i widać, że ma dużą wolę życia. To twardzielka 😉 A pozdrawiający mogę też coś sprezentować małej na gwiazdkę, 😉 żeby za za dobrym słowem poszły czyny 🏇
prawda jest taka, że Klara miała dużo szczęścia, że ostatecznie trafiła na dobrych ludzi i widać, że ma dużą wolę życia. To twardzielka 😉 A pozdrawiający mogę też coś sprezentować małej na gwiazdkę, 😉 żeby za za dobrym słowem poszły czyny 🏇

A może pozdrawiajacy już wsparli na tyle ile chwilowo mogli.
marku nie bierz tego bezpośrednio do siebie :kwiatek: to było baaardzo ogólnie do wszystkich czytających ten wątek. Im nas więcej tym większe szanse na szybki powrót Klary do dobrej formy. Ona ma świetny charakter, dobrą opiekę -widzę, że już nawet wyszła na zewnątrz i na pewno dzięki Met w przyszłości znajdzie dobry i odpowiedzialny dom 😉
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
14 grudnia 2009 09:43
I co tam porabia nasza mała? Przesyłam jej coś pod choinkę  🙂
Klara dokazuje 😅
haha, juz nie kazdego (i nie zawsze) wita calusem - zaczela zadem sie obracac, kiedy ide ja: ubrac, rozebrac, oczyscic rany. szybko obczaila, czym rozni sie czlowiek ze "zla" intencja. rusza sie coraz pewniej. ranki sa coraz bardziej suche.

konczymy remont jednego z boksow i byc moze jeszcze przed swietami Klara przeprowadzi sie z izolatki do stajni 🏇

w miedzyczasie zostala oficjalnie wlasnoscia szkapy (podpisalismy protokol przekazania z otoz animals). wlasnie, musze do nich zadzwonic z pytaniem, czy cos wiecej sie dowiedzieli o przeszlosci klaczki.

a u nas mroz i cos jakby snieg z nieba leci 🙂
sukces!

Klara chodzi, biega, cieszy sie, kopie z zadu, juz nawet prawie sama wstaje 🙂

19 grudnia 2009 15:48
Met, cudownie to słyszeć. Cieszę się, że tak sprawy się potoczyły i tacy cudowni ludzie jak Ty zajmują się takimi sprawami  :kwiatek: dla Ciebie.
Klarcia boska, śmiesznie wygląda w tej dereczce. Ciesze się, że przynajmniej Ona ma z niej pożytek 🙂 Buziaki dla malej.
super met, jesteś niesamowita 😅 Wyczochraj ją od cioci, widać że ranki ładnie sie goją, a z jakim wdziękiem nosi tą gustowną dereczkę 😉
23 grudnia 2009 20:31
I co tam słychac przed świętami u naszego maleństwa?
hm, hm...

Klaritka ma sie dobrze
gorzej z ustalaniem jej pochodzenia - ogladalysmy jej wczoraj bardzo dokladnie zeby i wychodziloby, ze ma 4 lata

jutro zrobie nowe fotki 🙂
kochana Met wczoraj nadalam nastepne worki paszy,niestety na swieta nie dojda ale przeciez i po swietach musisz karmic malenka.Pisz czego aktualnie potrzebujesz (moze jakis gotowy mesz dla koni,otreby?)
24 grudnia 2009 08:49
Przy wadliwym zgryzie odczyt wieku na podstawie zębów może być niemiarodajny, to samo przy niedozywieniu czy niewłaściwym żywieniu. Ale ile by nie miała, jest to słodkie maleństwo i gdybym teraz miała gospodarstwo tak jak kiedyś - już by była u mnie! Najlepsze życzenia świąteczne dla jej opiekunów - może o północy sama powie, ile ma lat i jak się naprawdę nazywa?  😀
Arabiansaneta, dyskutujemy nad tym im jej wiekiem, zeby zajac czas podczas pielegnacji malucha 😉 ona ma mleczne skrawki jeszcze, przednie zeby juz wymienila. wlasnie myslimy nad tym, czy nie zaczac jej wypuszczac z drugim koniem. moze by ja to znowu zmobilizowalo (jak przeprowadzka z izolatki do stajni, ktora dala niesamowite efekty). dzis o polnocy bede podsluchiwala zza sciany, co tam gadaja 👍

doszly mnie sluchy, ze Forumowicze maja mi za zle fakt, ze nie podalam rodowodu Klaritki - nie podalam, bo go nie znam.
i ze nie mialam prawa obciac jej grzywy - grzywa wchodzila w rany na lopatkach, a grzywka podrazniala oczka. wychodze z zalozenia, ze wlosy odrastaja i akurat nad grzywa plakala nie bede 😉

Faza, niezastapiona Ty! :kwiatek:
mesz, siemie, otreby, wszelkiej masci wspomagacze na rozwoj miesni (np. wit. B) - to jeszcze dlugo bedzie potrzebne Klaritce.

a w swieta przyjezdza nastepny cieniasek. nasz Samuel sie rozchorowal i wraca z adopcji. niestety ciagle nie znamy przyczyny - 2,5-roczny konik ma w tej chwili kompletny zanik miesni... mysle, ze Klarcia sie nie pogniewa, jesli w jej watku przedstawie pozniej i jego.

24 grudnia 2009 21:20
Ale ślicznie jej w tym zielonym kantarku 😍
cieciorka   kocioł bałkański
24 grudnia 2009 22:53
chyba trochę duży 😉
fajnie że ma towarzystwo, polubiły się?
ciekawe w jakim końcu jest wieku. ma trudnosci z poruszaniem czy sobie pobrykuje wesoło?
wszystkiego dobrego! 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się