Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)

Do jazdy konnej? W tej pierwszej to się zapocisz chyba. ja przede wszystkim patrzę by to coś na konia to jednak oddychało. A jeśli ma nie być na konia, to bierz to, co ci bardziej się podoba.
Ja też bym szukała jeszcze czegoś innego. Ale jeśli już, to ta druga bardziej  mi się widzi.
dla mnie tez nie ma szalu ale wole juz chyba ta brazowa
Dramka - mnie i tak nie przebijesz.... 😁 . Zamówiłam z Awill Horse bryczesy Animo Nonsia , takie jak Almika ...
Almika  napisała że wzięła rozmiar 44IT , a nosi ES 38. No to ja na szybko wydedukowałam że chcę na wiosnę rozmiar 42 , czyli IT 48...
Dzisiaj przyszły ...  OGROMNE  😲 Okazało się że mogłabym się w nie zmieścić , jeszcze z koleżanką  😁.
Dla zainteresowanych wymiary roz. 48IT Animo Nonsia
pas46cm
biodra54cm.
dł zewnętrzna93cm.
dł. od kroku 74cm
http://www.redpostequestrian.co.uk/1711/products/animo-nur-ladies-breeches---nero-black.aspx
Tu jest realna tabela rozmiarów Dla bryczesów Animo, jakby ktoś szukał. 48 IT wypada jak 16/18 UK czyli jak 44-46 ze wskazaniem na 46  😁. 44IT -12/14UK - czyli coś pomiędzy 40-42 naszym , czy np. ES-a
Umówiłam się z Awill na wymianę.Animo Nonsia już w tym rozmiarze nie ma, więc wzięłam Animo Nur w kolorze Blu Nawy.
http://www.awilhorse.pl/produkt/animo-bryczesy-nur
W rozmiarze 44 pas ma 40,5cm , dla porównania w ES Laura m, Lorena 80 , pas ma 38cm.
Z ciekawostek . Animo Nonsia  (nie wiem jak inne modele Animo) miały  w środku, w miejscu leji wszytą laicrę , coś na wzór spodenek na rower...Postaram się wstawić zdjęcia w najbliższym czasie .
kupiłam w equishopie kamizelke peppina
dzis doszla- jest piekna, mieciutka, ciepła i nie błyszczy sie az tak jak na fotce katalogowej
wykonczona idealnie- małe dzieło sztuki 🤣

a futerko na kołnierzu mieciutkie az miło

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Wielkość zdjęcia
Zmierzyłam moje Nonsia 44IT i w pasie nie chce wyjść inaczej jak 40,5 cm. 🙄 ale one mają inny krój, są niższe od ES Laura. Pas spodni wypasa na wysokości kolców biodrowych, a w ES Laura dokładnie w pasie.
Figaro2046 może ty nosisz za duże ES'y ? 😁
Idę zmierzyć moje ES'y. 🤔
izkadul ostatnio macałam kurtkę pikeura która miała takim samym futerkiem kaptur wykończony od wewnątrz. Futerko było nie samowite w dotyku, nie przestać omacywać  😁

figaro2046
Te bryczesy przypominają mi nur   😁

anil22 a ta? http://pasi-konik.pl/pl,product,7845533,horze,bluza,polarowa,z,nadrukiem.html
asds   Life goes on...
01 lutego 2013 12:22
I jak? Kto już dostał kamizelką z Horse House? 🙂
Ja nie. Ale nie oczekiwałam, że miałoby to nastąpić tak szybko, więc nastawiam się na kolejny tydzień.
Tfu...ja nie z hourse house, tylko skądś inąd.
asds   Life goes on...
01 lutego 2013 12:29
Kurczą bo ja już tego kuriera się doczekac nie mogę.

Tunrida a jaką i gdzie zamawiałas?
Mountain Horse, czarną M-kę z hidalgo.pl
asds   Life goes on...
01 lutego 2013 13:20
O matko przyszła moja czerwona kamizelka! Szał ciał! Piekna spokojna stonowana czerwień! Rozmiar też idealnie trafiony!  😅
Ma / miał ktoś marynarkę konkursową Kingsland ?? Jak wypadają rozmiarowo w stosunku do Pikeur ??
Wypada podobnie 😉
Dramka, ok, dziekuję za info.
Jaki frak masz na oku?  😎
Dramka, ten, niby jest taki "zwyczajny, klasyczny", ale strasznie mi się spodobał. W brązowej wersji oczywiście.
http://www.equishop.com/kingsland-odo-frak-damski,id-1646
Albo taki czerwony: http://www.equishop.com/kingsland-hale-frak-damski,id-1645
emptyline   Big Milk Straciatella
03 lutego 2013 23:20
Klami, czerwony jest boski!
ha ha nie myślałam że kiedyś to powiem, ale ten czerwony to obłęd po prostu!!
Hahaha.... no ja właśnie aga tak samo. Nigdy przenigdy czerwony, ale jak zobaczyłam ten to wymiękłąm, jest przepiękny !
Tylko to co wisi na stronie equi-shopu się nie zawsze pokrywa z tym co jest na stanie :P
Jak zamawiałam 2 dni temu ten frak to się okazało że tak na prawdę go nie ma w sklepie i Pani spróbuje zamówić ale nie obiecuje na 100% że będzie... więc chyba lepiej dzwonić 
sei   . let's grow old together & die at the same time .
04 lutego 2013 00:18
anil22, mnie się ta pierwsza bardziej widzi 😉
xxagaxx, Klami, a nie bałybyście się, że to jednak jak nazwa koloru wskazuje pink bright rose - różowy ? Gdyby był taki czerwony na żywo, byłby piękny 🙂
Tylko to co wisi na stronie equi-shopu się nie zawsze pokrywa z tym co jest na stanie :P
Jak zamawiałam 2 dni temu ten frak to się okazało że tak na prawdę go nie ma w sklepie i Pani spróbuje zamówić ale nie obiecuje na 100% że będzie... więc chyba lepiej dzwonić 

niestety  🤔
xxagaxx, Klami, a nie bałybyście się, że to jednak jak nazwa koloru wskazuje pink bright rose - różowy ? Gdyby był taki czerwony na żywo, byłby piękny 🙂

No ja właśnie tak patrzę że on wygląda trochę jak cherry red ESowy. Wtedy to już dla mnie byłoby kompletny obłęd!
figaro2046, o tym samym pisałam wyżej. Ciekawe, które zdjęcie tak naprawdę oddaje kolor? Chociaż z nazwy obstawiałabym róż 😉
o nie, jeśli wyglada tak jak na tych zdjęciach to ja dziękuję.
Equiline ma piękny głęboki czerwień a kingsland taki właśnie wyblakły "cherry"
no wlasnie bluza ma byc z tamtej firmy a na necie za duzego wyboru nie ma. W katalogu znacznie wiecej
O fuuuuujj. Nie, różowego fraka to ja nie chcę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się