KOTY
Bischa, ale kwas 😡 🙇 🙇
Dla nas koszmarem jest drewno. Co kto lubi i co kot lubi
Moj robi do kibla i mam spokoj 😁
Ja muszę w końcu WC kocie kupić i nauczyć swoje. Wszędzie pełno Cat's besta, mam mieszkanko 26 metrów, więc koszmarnie widać, ale poza tym kocham ten żwirek nad życie. Moim dziewczynom każdy pasuje.
Jutro jadę odebrać Krystiana 🤔wirek: Od paru miesięcy rozważałam wzięcie kota (bardzo chciałabym psa ale nie mam warunków) tylko nie podejmowałam tematu, bo nie chciałam denerwować reszty domowników. A tu nagle okazało się, że oni też chcą kota 😁
Na zdjęciu po lewej, przy bucie.
Krystian słodziaszny, ale ten po prawej, mój typ 😍
Po prawej już niestety (lub na szczęście) zabrany, została jeszcze kotka (środkowa) do adopcji, także gdyby ktoś był chętny to polecam 😉
Polecam zakupy online, będzie taniej. Pytanie, czy zdążą wysłać, zanim kocisko przyjedzie.
Nie wiem jaki żwirek chcesz kupić, ale jeżeli bentonit, to wg mnie niezbędnikiem do niego jest to urządzenie: http://www.litterlocker.pl/
Mam od kilku lat, to był mój najlepszy koci zakup. Wkładów nie kupuję oryginalnych, kupuję folię na allegro za 1,90 zł/szt i wkładam do wkładu.
Wg mnie zasługują z tym cudem na nobla 😉
Wistra, zaciekawilas mnie tym pojemnikiem. Gdzie go kupilas i ile kosztowal? Na stronce ktora podalas nie widze ceny..
edit. znalazlam cena na stronie kanadyjskiego producenta, ale nie chcialabym sciagac tego za oceanu bo nie jestem pewna czy mi cla nie dowala. Gdzie mozna to kupic w Europie i miec pewnosc, ze to nie podrobka (czy tego nie podrabiaja?)
Widze na e-bay'u, ze maja litter locker 1 i 2. Ktory Ty masz i ktory bys polecila? :kwiatek:
Mam II, I na oczy nie widziałam.
Ty masz u siebie zooplusa? w zooplusie chyba jest dostępny.
W PL można teraz kupić kuwetę z wejściem od góry i gratis do niego jest ten pojemnik. Można też często trafić tani na allegro/tablicy.
Ma jeden minus - nie ma rączki do przenoszenia. Poza tym minusów nie stwierdza się, a kotów było ostatnio w domu 9! Wyobraź sobie, jak mi to ułatwiało życie....
Stawiasz przy kuwecie, wybierasz, wrzucasz do pojemnika, zaciągasz klapkę i koniec! Pojemnik stoi w łazience, obok kibelka - nic nie czuć. Czasem stoi u mnie w pokoju przy biurku - również nic nie czuć.
Oryginalne wkłady są drogie (przynajmniej, jak się ma więcej niż jednego kota), więc kupuję samą folię na allegro i sama umieszczam ją w zużytym wkładzie.
Kocham go miłością wielką. Na dodatek ma w komplecie niezniszczalną łopatkę 😍
Edit: Kupiłam bezpośrednio u polskiego dystrybutora, właśnie przez stronę litterlocker.pl, kosztował 79zł z wkładem.
Czyli szukac 2-ki. Mam zooplusa niedaleko siebie, bylam tam nawet dzisiaj ale nie widzilam niczego takiego, zapytam, moze mi sciagna albo bede polowala na e-bay'u. Czy zauwazasz duza roznice pomiedzy wkladami oryginalnymi a tymi z allegro? Ja na kocie kupy majatek wydaje, w ostatnim czasie kupilam 2 kuwety z mechanicznym filterem, blisko 90 euro kazda 🤔wirek:, wiec jak jeszcze dokupie ten pojemnik (a najlepiej 2) to chyba wreszcie bede miala mega swiezo.
edit. dzieki na namiar, jutro bede dzwonic do nich! :kwiatek:
w litter locker jest jednak ta zapadka i wg mnie ona daje naprawdę dużo.
sanna, nie widzę różnicy w folli oryginalnej a tej z allegro poza... kolorem 😉
Wistra, podlinkuj mi jakas przykladowa aukcje z taka folia, please.. :kwiatek: jutro ruszam do akcji litter locker 😜 na urodziny sobie kupie.. 🙄 zamiast wymarzonej kurtki 😤
Wistra, :kwiatek: jesli nie znajde tych pojemnikow u siebie, to wowczas usmiechne sie do Ciebie! Dzieki! :kwiatek:
wistra możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób kot używa tego cuda? Bo zupełnie nie ogarniam 😉
Ja muszę na szybko kupić dzisiaj kuwetę z tych dostępnych w okolicy - mam celować w odkrytą czy zakrytą? Zupełnie się na tym nie znam 🙁
No i jeszcze jedno- jest sens brać kotka od razu do weterynarza, jeśli był u niego 2-tygodnie temu przy okazji sterylizacji matki? Był odrobaczony i zaszczepiony. Od tego czasu mieszkał w stajni. Nie chciałabym go niepotrzebnie stresować..
Nie wiem, czy umiem wytłumaczyć, tu masz z gifami i filmikiem:
http://litterlocker.pl/jak-to-dziala.htmlJak otwierasz klapkę, masz dziurę. Wrzucasz tam urobek z kuwety, jak już jest dużo, to wyciągasz klapkę i urobek wpada do środka. Zamykasz klapkę - nic nie czuć.
I tak sukcesywnie, aż Ci się to miejsce pod zapadką napełni, wtedy odcinasz worek, zawiązujesz, wyciągasz kolejną porcję i znów wyrzucasz...
Chyba niezbyt dobrze to wyjaśniłam 🙄
aaaaa rozumiem, faktycznie super sprawa, zwłaszcza kiedy ktoś ma dużo kotów 😉 Dzięki za wyjaśnienie :kwiatek:
wczoraj naskrobalam posta i się nie dodał :/
Dziewczyny porozgladajcie się dobrze. U mnie w realu było to za free przy kupnie 2 worków zwirku dla kota.
dziewczyny mojej koteczce ropieje oko 🙁 poczekać, spróbować jakiś domowych sposobów czy lecieć od razu do weta? Nie chce jej bez potrzeby stresować, jeszcze nie do końca się u nas zaaklimatyzowała.
kup kropelki np. trixie. I przemywaj sama w domu. Zazwyczaj pomaga, jak to nie pomoże to wtedy idz do weta 🙂
Nie przemywaj herbatą, bo wysusza. Kup świetlika i nim możesz przemywać. Sprawdź też, czy np włos jej nie utknął w kąciku, albo może wlazła gdzieś, gdzie było dużo kurzu?
jeżeli wszystko wykluczysz i świetlik nie pomoże, to ja bym się wybrała do weta.
Nie wiem, czy BRI ze względu na krótki ryjek mają problemy z kanalikami łzowymi. Tj te z ekstremalnie krótkim pyskiem na pewno, ale Twoja chyba nie ma takiego, jak pers.
Wistra kupilam Litter Locker'a u siebie w Maxzoo 💃 teraz szykuje sie do zakupu tej folii na allegro, wiec powiedz mi, czy lepiej jak mi potna na re 4metrowe kawalki czy lepiej brac w calosci? :kwiatek:
Nie tna, daja Ci caly rulon, ale co 4 m moga Ci zrobic perforacje i sobie oderwiesz.
Ja kupuje na raz 5-10szt, to przychodzi w rolce i sobie tylko odwijam, odrywam na perforacji i wkladam folie do plastikowej, okraglej kasetki.
Masz pierwszy wklad do niego?
Tak, mam w komplecie. Chodzilo mi o ta performacje, co ile metrow jest najwygodniej?
Biedna Lucy, biedna ja :/ 2 dni rozwolnienia (6x kąpiel) dziś na szczęście kupki już normalne za to wymioty :/
Oni robia perforacje co 4m, wchodzi tyle na raz do kasetki.
Ale mozesz poprosic bez perforacji i np odmierzyc sobie na pierwszy raz 3m, do nauki wkladania folii.
Pierwsze 2-3 razy bylo trudno, ale teraz leci szybciutko. Warto poswiecic 10min i miec tyyyyle taniej
Zelka, no to rzeczywiscie ciezko, wspolczuje Wam obu 🙁 zachecaj ja do picia, aby sie nie odwodnila.
Wistra ooo tak, roznica w cenie zdecydowana! U mnie zapasowe rolki to juz w ogole kanal, pewnie nigdy nie zdecydowalabym sie na ten pojemnik gdyby nie Twoja pomoc z tymi z Allegro! :kwiatek:
Powinnam miec teraz oe nich folie za friko, za napedzanie klientow 😀
😂
Nic innego niż ten emot mi do głowy nie przychodzi. Ostatnio w przelocie dowiedziałam się od siostry, że w domu jest kotek. Nowy. Nowszy niż Nowik. I malusi.
Wczoraj gadałam z tatą i okazało się, że nie dość, że jest, to jeszcze nic sobie nie robi ze starych lokatorów. Ujeżdża psy (przy czy z suczydłem zamieniają się rolami), sypia w ich legowiskach, inne koty ma w poważaniu.
A jak do nas trafił? A no... "z końca ulicy leciał za mamą". To co miała zrobić z takim kocim dzieckiem? 😁
Wieczorem wrzucę zdjęcia.
A ja wczoraj kupiłam mojemu ciapciunkowi piłeczki do ping-ponga. Dałam jej jedną przed snem i do 3? 4? słuchałam, jak ciapciun gania z piłeczką... 😍
Przywiozłam wczoraj Krystiana. Okazało się, że ktoś sobie pożyczył transporter i nie raczył oddać, więc musiałam wsadzić go do pudełka. Ze stajni do domu jadę godzinę, przez pierwsze 20 minut ciągle zatrzymywałam się i upychałam kota z powrotem do pudła, w końcu stwierdziłam że to nie ma sensu i pozwoliłam mu wyjść. O dziwo usiadł na siedzeniu obok i ani drgnął przez całą drogę 😉 Ale nerwów się przez niego najadłam, muszę pilnie kupić transporter.
A teraz śpi na kolanach i jest taki słodki 😍 Tylko imię się nie przyjęło, trzeba będzie pomyśleć nad nowym 😉