KOTY

equum   Niech koń będzie z tobą.
21 maja 2013 21:58
a czy wet może im coś od robaków podać w takim wieku bo tak mnie to zastanawia ?
W piątek przyjeżdża do mnie takie kremowe cudo 💘
konia44 naprawdę kremowe i naprawdę cudowne  😲  😀
Mehari   nic nie dzieje się bez przyczyny..
22 maja 2013 10:36
konia44, prze prze przepiękny kotek !
a to jest jakas rasa ? piekny
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
22 maja 2013 13:54
Wyjechałam w sobotę wieczorem, wróciłam przed chwilą. Kot od tamtej pory nie jadł i prawie nie spał. I wyrywał sobie sierść.
Powiedzcie mi, że koty się nie przywiązują do ludzi...
Equum, sa tabletki odrobaczajace dla kociakow, ale te twoje sa chyba jeszcze zbyt malenkie, cos mi sie kojarzy, ze kociaki powinny miec skonczone 2 lub 3 miesiace? No i powinny byc w dobrej kondycji..
Konia opowiadaj, co to za piekny kocio?
Strzyga, strasznie biedna Pimka :-( mam nadzieje, ze juz utulona i szczesliwa..
22 maja 2013 17:52
biegunka ustała  😅 załatwiał się dziś i ani śladu krwi. Może to było spowodowane tym krowim mlekiem bo podawałam je dwa dni  😵
22 maja 2013 19:08
Zaczyna jeść i spać. I jest miłość, ale trochę jednak obrażona.
22 maja 2013 19:23
Strzyga trzymam kciuki za zdrowie kotki 🙂 Moja znajoma miała taki problem ze swoją kotką zostawiła ją u znajomej na czas swojej nieobecności ale niestety stres był tak silny, że kotka nie przeżyła..
już wiesz, że musisz ją zabierać ze sobą  😀
konia44 oj cudo 😍
Equum, super  😀 maluszki wyszly na prosta  😎 Pokaz je  😎
Wistra tak sie maluszkami Equum przejelam, ze nie napisalam, ze fajne zdjecie mamuska z bakami  😎 i tez poprosze o wiecej :-)
Bischa, tez dopiero teraz zobaczylam twoje koty  😎 Tola to jakas nowa? czy cos mi umknelo..  😡
Strzyga, ciesze sie, ze Pimka juz szczesliwa  😎 no i tez moglabys ja pokazac (btw wiesz, ze kocham ogladac Twoje zdjecia, no i oczywiscie nie zapominajac o urodzie Pimki  😍 )
Dzieciarnia rośnie, powoli sobie już pomrukują  😁
mój TŻ mnie zadziwił, wymienił im podkład. Ja sama nie dałabym rady, dlatego czekałam z tym do wieczora jak będziemy oboje.
A tu ja w pracy, on pisze z domu, czy zmienić podkład, 4min i "już" Taką miałam minę:  🤔
22 maja 2013 20:12
hehe dziś próbowałam każdemu fotkę zrobić ale gdy tylko zdążyłam ułożyć je do zdjęcia to się ogonem do mnie odkręcały 🤣
Ale spróbuję jeszcze raz i może dziś coś wstawię 🙂
22 maja 2013 20:24
Najwięcej Pinkowych zdjęć mam z komórki, bo uwielbiam jej robić fotki jak śpi. To choroba :P
equum, nie do koca chciałabym Pince fundować na przykład 17 godzin podróży w autokarze, które dziś odbyłam =) Zwłaszcza, że ona boi się większych skupisk ludzi ( może ma traumę powystawową, kto wie).

Po prostu mam BARDZO wrażliwego i BARDZO przywiązanego do mnie kota. Kocham ją, jestem w stanie to znieść =)
Piekny prawda?
Niestety nie moj 🙁 To NFO moich znajomych, ktorzy jada na hytte w gory i kot zostanie pod moja opieka. Chlopaki dobrze sie znaja, razem jezdza na wycieczki, Nort juz tez u nich byl jak bylismy w Danii, teraz zmiana  😁

Kociak jest norweskiej hodowli. Na  wystawie zdobyl 2x ex1, 2x NOM i 2xBIS, caly miot BEST LETTER
Rewelacyjny charakterowo.

Moje plany wzgledem kotow nieco sie przesunely niestety, po wakacjach szykujemy sie do kupna nowego domu i kurcze.....zla jestem, no....
equum, jeszcze raz, duzo zdrowka dla szczesciarzy i dawaj foty
strzyga, oj tak, koty sie przywiazuja do czleka i to bardzo.
Jak nie bylo mnie weekend w domu to kot mi z kolan nie schodzil, kiedy normalnie tego nie robi
22 maja 2013 21:27
a to zdjęcie oddaje dokładnie to co powiedziałam : Odkręciły się odrazu !!  😵

zdjęcie dzięki uprzejmości babci która przyszła skontrolować moje karmienie 😀

największy z kociaków to ten prążkowany a ta czarna koteczka którą karmię na 2 zdjęciu jest najmniejsza z nich wszystkich ale za to najłatwiej się karmi, zaczyna ssać odrazu i ciągle jej mało 🙂
i jeżeli wszystkie kociaczki się odchowają jak trzeba to wszystkie mają już zaklepane domy  😅
Strzyga, ty nie masz kota, ty masz SYJAMA 😉. Noo niestety - mój syjam też najbardziej przeżywa nasze wyjazdy. Kocice są bardziej obrażone, ale on bardziej przeżywa. Na tyle mocno, że jak wchodzimy potem do domu to się rzuca na nas i przywiera i nie złazi już z nas...W sumie ze mnie...
22 maja 2013 21:41
Prawda. Choć mama bardzo zła, że uczłowieczyłam zbytnio kota i teraz cierpi.
a ja mam klopoty, dzikuska wystraszyla sie mojego meza. i jak pakowalismy ja do transportera to uzarla go w reke, a ze nie zdazylismy jej zaszczepilic z chwilowego braku kasy. a animalsi nie refundowali. to teraz jest afera, i musze ja zawiezc na obserwacje a jak sie okaze ze jest chora to krzysiek bedzie zatrzyki dostawal, ale mialam ja 7 dni w domu i nie miala objawow wiec raczej jestem spokojna, ale czlowiek chcial dobrze a tu taka dupa ajak kota nie zbadamy ttylko odrazu krzysiek dostanie zastrzyki to sanepid bedzie nam suszyl glowe. za kota, i od nowa musze fundowac nam i kotu stres, chcialam byc dobra a tu jest beznadziejnie
dea   primum non nocere
23 maja 2013 10:54
Jak to ugryzienie jakieś głębsze to jeszcze na tężec lepiej się skłuć. Ja miałam takie przejścia, jak chciałam dziką ale przyjazną kotkę ratować przed biegnącymi na nią psami. Złapałam ją, głupia, a ona nie odróżniła mnie od psów oczywiście i się wgryzła w łapę. Przynajmniej mam wściekliznę zaszczepioną i tężec też 😉 bo niestety kotka następnego dnia gdzieś zniknęła, komuś przeszkadzała :/ a następnego dnia właśnie chciałam ją wziąć... no nic, mam za to Paski.
Mnie Tina podziabała, jak jej łapka w kaloryferze utknęła. Tak mnie poszarpała, że wylądowałam u lekarza i na szczepionce na tężec.
łapy zagoiły się piorunem po oxycorcie w sprayu
no na tezec odrazu dostal zastrzyk w szpitalu ale spisali jego dane i powiedzieli ze beda sie z nim kontaktowac a pielegniarka powiedziala ze mamy to zalatwic. bo sanepid nie da nam zyc i tego najbardziejsie boje bo juz baba pisala u mnie w pracy skarge do sanepidu ze jej koty przeszkadzaly a jak o tym sie dowiedza to kaplica ale powiedzielismy ze to kot z dzialek kolo mojego bloku
Ale co ma sanepid do tego? Mało to biega dzikich kotów, niemonitorowanych, być może chorych?
ale do czego? sanepidowi chodzi o wscieklizne a babie ze nie lubi kotow a one wchodza na portiernie i maja na to przyzwolenie wladz wiec postanowila sie inaczej pozbyc napisala ze ludzie ktorzy przychodza moga miec alergie na te koty i oklaczone kurtki w zimie
equum Maluchy wyglądają super! Mają ogromne szczęście, że na nie natrafiłaś. Trzymam kciuki aby jeden mógł z Tobą zostać 🙂
konia44 cudy ten kremowy!
Musi w kartotece u lekarza być zaświadczenie od weta po obserwacji na wścieka. Mnie też mówiła lekarka, że bez tego ją zjedzą, jak zajrzą w kartotekę.
Karmię Almo Nature, z którego jestem zadowolona.
Daję suche oraz mokre  tej firmy.
Powoli kończy mi się mokre,a suchego zostało jeszcze.
Czy mogę zastąpić to mokre jakimś łatwo dostępnym i tańszym?
Czy nie, bo ma ta karma sucha za dużo "czegoś tam" na nerki szkodliwego ( nie pamiętam już- fosfor? )  😵
Kalaarepa wspolczuje :-( mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze!
Equum, piekne zdjecie  😎
23 maja 2013 17:47
ej dziewczyny a ile mililitrów mleka mogę podawać maluchom bo daję po 4 tak jak wyczytałam gdzieś w internecie ale wydaję mi się, że to mało jak myślicie  👀
ważysz je? Ile przybierają w ciągu doby?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się