KOTY

Kajula a jaki konkretnie masz? 🙂 Ja przymierzam się do zakupu.

Kupiłam konkretnie ten - http://allegro.pl/furminator-dla-kotow-dlugowlosych-l-oryginal-w-wa-i3097036223.html
Tez taki mam 😉
Kupiłam dziś taki sam 😉 Wyczesałam siatkę kudłów  z obu delikwentów ale odnoszę wrażenie, że to i tak nie do końca wszystkie martwe włosy... w sensie, że można czesać i czesać i zawsze będą wychodzić tego kłęby. Jak poznać kiedy przestać lub kiedy jest wystarczająco? Dodam tylko, że jak po czesaniu chwyciłam kłębek włosów w palce, to bez problemy wyszły- czyli jednak nie dokładnie wyczesane  🤔 A siedziałam i z godzinę się w to bawiłam.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
11 kwietnia 2013 23:09
joakul - Pince codzienne fuminatorowanie nie przeszkadza w gubieniu chorej ilości kłaków.
Strzyga Psu pomogło ale oba koty się jednak sypią 🙁 Wczoraj wieczorem odkurzyłam skrzętnie całą chatkę a rano znów koszmar, chociaż i tak odrobinę mniej drastyczny niż do tej pory. Albo muszę udoskonalić technikę albo zabawka jest jednak wybiórczo skuteczna. DROGA ZABAWKA 🙁
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 kwietnia 2013 14:21
5 lat i się przyzwyczaiłam, że jestem cała włosach i cały mój dom jest cały we włosach. Rolki do ubrań kupujemy hurtowo.
ja potrafiłam furminatorem za jednym posiedzeniem wyczesać dwie pełne reklamówki a kot dalej liniał. Dlatego wybrałam golenie ale fot niestety nie mam 🙁
Karolcia i faktycznie wypada mniej włosów, czy poprostu wypadają one krótsze?
po goleniu? nie wypada nic a przynajmniej mój dosyć pedantyczny facet nie znajdywał 🙂 i regularne golenie wybawiło nas z ton kłaków latających po mieszkaniu 🙂
No dobra ale jak to golenie wygląda? Do skóry? czy poprostu skrócić trochę sierść? pytałam dziś u zwierzęcego fryzjera koło mnie o to, ale pani tylko spojrzała na mnie jak na debila jak powiedziałam że to chodzi o dachowca.
przyłączam się pytania Muffinka,
my goliliśmy na jakieś 3-5 mm tak jak ustawiliśmy maszynkę. poszukam wieczorem jakiegoś zdjęcia czy mam...
Bischa   TAFC Polska :)
12 kwietnia 2013 15:56
A może ktoś miałby w ogóle pożyczyć maszynkę, może bym spróbowała Łatkę ogolić, bo cholery dostaję z jej kłakami 🙁
Też bym chętnie ogoliła ale...

nie wiem czy jestem w stanie zrobić to moim kotom 🤣
Hehe my jak strzygliśmy persy na wkakacyjne wyjazdy to nie aż tak mocno 😉
Ojeny wyglada jak debil  😂
Moja siostra goliła swoje maincoonki, bo nie wyrabiały latem przy upałach. Z jednej strony było im wyraźnie lepiej jeśli chodzi o temp., z drugiej jedna ciężko psychicznie to przechodzi 🙁
ja goliłam tak, że zostawała tylko głowa i łapki od skarpetek w dół - reszta szła na krótko i jej w ogóle nie przeszkadzało. Ale pierwsze golenie było u profesjonalistki- na wszelki wypadek, gdyby okazało się że jest potrzebna sedacja... na szczęście nie było takiej potrzeby 🙂

bischa - niestety oddałam maszynkę razem z kotem więc nie pomogę...
Chyba też zastanowię się nad furminatorem, bo zasierścione jest wszystko, szczególnie moja pościel 😵
Kitek chyba wrócił do zdrowia, jeszcze kilka dni kuracji mu zostało ale sika już ładnie i widać, że humor mu wrócił, bo nie leży jak zdechlak pod kaloryferem a dziś o 6 postanowił obudzić wszystkich domowników, czyli wracamy do normy 😉 przy okazji wizyt u weta przyjrzałam się dokładnie książeczce i nie wiem kiedy to zleciało ale w maju stuknie czarnemu 10 lat 🤔 a dalej zachowuje się jak małolat, tylko może trochę szybciej się męczy przy zabawie ale starość nie radość 😁
A z moich koratków nic się nie sypie  🏇
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
13 kwietnia 2013 21:04
strzyżenie to dobra rzecz - nie ma sierści - to jeden +
kot nie pożera tony kłaków - drugi +
nie trzeba czesac ...
a wygląd do zaakceptowania
[IMG]http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=12.0;attach=155244;image[/img]
[IMG]http://re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=12.0;attach=155246;image[/img]

a ja zamówiłam karmę Almo Nature i pakiety saszetek/puszek do tego po promocja w zooplusie, sprawdzę system żywienia suchego i mokrego razem-zobaczymy jaki efekt będzie 🙂
Ja przetestowałam wszystkie karmy chyba 🙂 i zdawała u mnie egzamin Acana, ale cena jest nie najmilsza 🙁

Przez przypadek zakupiłam 1,5 kg Britt, ale kupy śmierdzące i nie ładne.
777 Ale Twojemu to akurat do twarzy w takiej fryzurce 😉 Wygląda przeuroczo!
Generalnie utwierdzam się w przekonaniu, że jednak furminator nie jest w stanie podbić mojego serca. Wciąż przegrywa z odkurzaczem i lep-rolkami 🙁
Ja czesze moje szczotką i zwykłym kocim grzebieniem i tak w miare jest ok chociaż itak kłaki lecą
Iwo wieczorną porą
777, swietnie wyglądają, choć sama chyba nie odwazylabym sie zrobić tego mojemu i podejrzewam, ze bez głupiego  jasia by sie nie obeszło 😉

Mój putek znowu został z chłopem i synem, bo musiałam lecieć do PL pozalatwiac kilka spraw. Nie ma to jak mieć samolot o 8.20, a obudzić sie o 7.00  🤔
Kitulek podobno miauczal do pozna w nocy.....najwidoczniej jeszcze sie nie przyzwyczaił do naszych rozstan

No nic, wynagrodze mu to dobrym zarelkiem, które przy okazji zamówiłam 🙂

kalaarepa, aaaaa jaki fajny naleśnik 😀
konia44 łysy maincoon??? za to powininni wsadzać do pierdla! 🤣 wczoraj widziałam że w stajni u mnie sąsiedzi mają podobnego maincoona do Twojego... wychodzą z nim na szelkach
Hahaha, No powinni, ale wygolony jak ze zdjęć powyżej  wyglądałby uroczo
wczoraj kupilamm w netto zabawke z 6ma roznymi koncowkami to jest SZAU...15zł dałam;p
kalaarepa, i Ty mu pozwalasz tak oglądać tv do późna?! Że kot zasypia na podłodze po tym? No wiesz... metody wychowawcze mocno bezstresowe 😁

A tę zabawkę ostatnio widziałam. Kusi mnie :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się