KOTY

Dworcika a może cos jej dolega? 🤔
Dworcika   Fantasmagoria
06 lipca 2012 09:33
palemka, będziemy łapać mocz do badania. Muszę się upewnić, że to po prostu psycha a nie jakieś choróbsko.
Myślę, że o koci łeb tu idzie, bo mimo wszystko leje głównie do kuwety. Ale nic to, wstawiam dziś znowu drugą - jeden sik był w moim bucie, drugi w kuwecie. Normalny, pełny - nie żadne tam podsikiwanie.
Finanse na szczęście uległy chwilowej poprawie (tyle tego, że cóż... 😉 ), więc lecę zaraz po neutralizator smrodu (niestety pranie fotela dało tylko częściowy efekt...). Do tego po kubek sikowy do apteki i jakiegoś kocio-ludzkiego zabawiacza, żeby kota miała nową rozrywkę.
A może żwirek jest przestał odpowiadać? 👀

edit: udało mi się wrzucic film 😅 Miłego oglądania 😁

Dworcika   Fantasmagoria
06 lipca 2012 10:27
Mam nadzieję, że nie, bo kupiłam ostatnio wielką paczkę 😁

Najlepsza była reakcja T. Ostatnio, jak kot zasikał jego sandał, to ja Mu o tym mówiłam ledwie powstrzymując wybuch śmiechu (przy fotelu mniej nas to śmieszy, ale but tego typu można przeżyć), T. wyraźnie przeżył w środku wybuch wulkanu, ale jakoś to tam przegryzł na luzie. Dziś rano, kiedy wychodził do pracy ja dopiero się budziłam. Podszedł do łóżka z reakcją "ubaw po pachy" i oświadczył pokazując swoje sandały, że tym razem ominęlo Go te szczęście, ale ja muszę dziś założyć adidasy. Moj wulkan na szczęście jeszcze spał 😁

Edit.
Miłka ukradła mi kiedyś pluszowego konika. Mały taki, jak średniej wielkości szczur. Z groszkiem w nogach, więc grzechocze i jest najcudowniejszą zabawką. Obecnie kot gania z koniem w pysku, rzuca nim o sufit, przynosi, aportuje i takie tam. Ale uwaga! W naszej strefie lotniczej pojawiła się mucha! Więc co zrobil kot? Z koniem w zębach poluje na muchę  😂
A my dostaliśmy próbkę Taste of The Wild Rocky Mountain (wcześniej jedliśmy Canyon River) i! jedzą  😅 😅
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
06 lipca 2012 13:20
palemka, Jaką ma błogą minę 😂 Moja by się zaczeła drzeć i uciekać z wanny 😉
Notarialna no dla niego to prawdziwe jakuzzi 😉
Dworcika   Fantasmagoria
06 lipca 2012 14:23
Na fotele kupiłam Urine Off. Mam nadzieję, że poskutkuje.

Kot w nagrodę dostał 3 muszki-grzechotki (jedna z piórami 😎 ) i laser. Jest szał 😁
Facella   Dawna re-volto wróć!
06 lipca 2012 15:17
przedstawię wam mojego kota, zwyczajnego dachowca, w dodatku niezbyt urodziwego (oj bo mi się marzył niebieski, a wyszło, co wyszło...)

na imię mu Jurek i tak wygląda w czasie upałów

i jest dobrze wychowanym dżentelmenem...
Facella, jak niezbyt urodziwego?? Grzeszysz!!! Piękny srebrny burasek z brązowym noskiem i jasną bródką - moja największa miłość jeśli chodzi o maść!! I piękne oczy ma!
06 lipca 2012 16:51
epk, srebrny to on jest tylko na zdjęciach, na żywo jest brązowo-bury  😁 dobra, jest całkiem ładny, widywałam brzydsze koty, ale nie taki mi się marzył. no trudno, muszę go tolerować jeszcze przez parę(naście) lat  😁
Najcudowniejszy jest brązowy nosek i ta śliczna jasna bródka. Jak Ci się znudzi daj go do mnie 😉
06 lipca 2012 16:54
nieee nie oddam!

tu najlepiej widać jego umaszczenie, chociaż trochę już pojaśniał
a jaka mokrą karme dajecie swoim kotkom?🙂
Animonda carny - szczególnie rybna robiła szał ale od pewnego czasu nigdzie nie mogę jej dostać, a szkoda bo to jedyna puszka którą zjadały obydwa koty. A z innych puszek to surowe mięso najchętniej  😉
06 lipca 2012 19:07
mój je najtańszą z Rossmanna. żadne whiskasy mu nie podchodzą. i puszkę z biedronki lubił, zanim nie odkryliśmy saszetek z Rossmanna.
Winstony, czy Jolly?
Skład ten sam co whiskas, ale pewnie inne środki zapachowe użyte  😉
06 lipca 2012 19:46
Winstony (-;
Dworcika   Fantasmagoria
07 lipca 2012 08:08
Urine Off działa 🙂 Sika już nie czuć.

kot muppet😉

http://www.ecokarma.pl/ słyszałyście o tym? zamówiłabym ale dostawa wysokości 53zł mnie odstrasza
Kalaarepa, sliczny maluch 😍
zapewne sa to odpady z ubojni, ktore nie nadaja sie do jedzenia dla ludzi.
Zamawialam kiedys dla psa, nie narzekal 🙂

Ja juz za tydzien odbieram malucha 😅
szukam czegos nic nie moge wybrać do tej pory dostawały mokrego Felixa.. chciałam coś fajnego mokrego nic nie moge znaleźć, to bym zamówiła ale kurcze 53 zł, ja tyle nawet nie zamierzałam wydać na samo jedzenie;p a za przesyłke tyle mam płacić?😉
konia44 gratuluje malucha
Dzieki, juz nie moge sie doczekac 😀

Ta karma bardzo tania, ale przesylka to faktycznie jakas masakra.
Jak ktos ma psa to jeszcze ujdzie bo jedza wiecej - mam na mysli psy, nie czilaly- ale dla jednego kota 🤔
juz wolalabym isc do sklepu po kawalek antrykotu.
http://ekozwierzak.pl/Koty/Dieta-BARF1/TCPremix-PLUS-z-waroba-z-kurczaka-120g.html

może sprobuję coś takiego???  chociaż się zastanawiam czy to nie wyjdzie mega drogo bo mam 3 koty do nakarmienia w tym prawie 7kilowego Brytyjczyka,  a jeśli kupie i  jak tego nie będą jadły co im zrobię to je wywale na balkon na całą noc  😁

a myślicie że miecho dla psa moge dawać kotu? akurat z mojego miasta jest
http://allegro.pl/mieso-wolowe-dla-psa-surowe-mrozone-sprawdzone-i2451033840.html

Chyba by to było lepsze niż jakakolwiek karma dostępna w sklepie?
Dworcika   Fantasmagoria
07 lipca 2012 10:11
Moja dostaje Butchers'a. Kurczakowego, bo na resztę kręci nosem.
Dodatkowo dostaje raz na jakiś czas różne dodatki - twarożek, śmietankę, jogurt naturalny, pierś z kurczaka, jakąś wędlinkę (to akurat tyle co na smaka), wątróbkę, albo jakieś kurzęce serduszko.
Bischa   TAFC Polska :)
07 lipca 2012 11:22
Dworcika, a Ty jak dajesz serduszko kurzęce, to je rozdrabniasz? Ja sama jem chętnie serduszka i żołądki, więc moje koty chcą się podłączać, ale rezygnują jak stwierdzają, że za dużo "roboty" przed, zanim ostatecznie kawałek trafi do jamy gębowej. Oczywiście dzielę serce na pół im, żeby się napracowały, ale żeby miały łatwiej też.
Dworcika   Fantasmagoria
07 lipca 2012 11:27
Bischa, raczej nie, ewentualnie na pół kroję, żeby jej się lepiej łapało (kroję wzdłuż). Żołądki jak już dostanie, to częściej pokrojone. Ale ona z tego wszystkiego i tak najchętniej je wątróbkę (chociaż nie powiedziałabym, żeby pałała wielką miłością), więc pozostałe dość rzadko dostaje, bo skubnie trochę i to wszystko.
Bischa   TAFC Polska :)
07 lipca 2012 11:31
Moje wątróbkę i pierś z kurczaka pasjami wcinają 😁 Czasem wędlinę z kanapki próbują ściągnąć (jem w pokoju przy biurku) pchając się pod ramieniem moim po cichutku 😎
http://ekozwierzak.pl/Koty/Dieta-BARF1/TCPremix-PLUS-z-waroba-z-kurczaka-120g.html

może sprobuję coś takiego???  chociaż się zastanawiam czy to nie wyjdzie mega drogo bo mam 3 koty do nakarmienia w tym prawie 7kilowego Brytyjczyka,  a jeśli kupie i  jak tego nie będą jadły co im zrobię to je wywale na balkon na całą noc  😁

a myślicie że miecho dla psa moge dawać kotu? akurat z mojego miasta jest
http://allegro.pl/mieso-wolowe-dla-psa-surowe-mrozone-sprawdzone-i2451033840.html

Chyba by to było lepsze niż jakakolwiek karma dostępna w sklepie?

TCPremix to witaminy, które podajesz to mięsa, fakt.
Czy mięso dla psa byłoby dobre do podawania kotom, hm. Raczej nie, bo to z mięsem nie ma nic wspólnego (fotka). Same skóry, łój. Nie polecam, zdecydowanie nie.
Poza tym czego można się spodziewać za 4zł/kg?
To nawet ćwiartki z kuraka kosztują 5,99zł/kg a przynajmniej masz mięsień, super chrząstki. Mniam mniam 🙂

Nie wiem, czy nie wychodzi taniej Felini Complete (w zooplus). Coś podobnego do TCPremix.}

Moje koty ukochały sobie Taste of The Wild. Już wiem, jaką suchą kupić. I będzie spokój, bo i dzieciaki będą to jadły 🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 lipca 2012 14:23
Czy mięso dla psa byłoby dobre do podawania kotom, hm. Raczej nie, bo to z mięsem nie ma nic wspólnego (fotka). Same skóry, łój. Nie polecam, zdecydowanie nie.
Poza tym czego można się spodziewać za 4zł/kg?

Podobnie jak karmy w puszkach, bo chyba nie wierzycie, że nawet w Animondzie jest samo mięso z mięśni? Nie ma. Podobnie jak w mięsie mrożonym są podroby i chrząstki. Znajomy z Animondy wyciągał dziwne kawałki mięsa w kolorach tęczy, mieniło się jak benzyna na wodzie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się