KOTY
to co widze w Irl na polkach, m.in RC czy inne karmy maja polskie opisy na opakowaniu. Wiec smiem stwierdzic ze sort RC idzie z jednego wora tak tutaj jak i do Pl. Ja bym nie przesadzala z jakoscia karm a krajem do ktorego ma isc..
Fiesta myslisz ze jak jest napisany procent przy skladnikach to wiesz co je Twoj kot?
modernpet ma ziwi peak, to własnie od nich go kupiłam.
Ale moim futrom nie leży.
+ choroby brzuszkowe Glitne, ona musi być na mokrych filetówkach i niestety RC. Ale tylko na tym brzuszek miękki i nie bolesny, a w kuwecie bardzo w porządku prezenty.
nerechta, A nie pomyślałaś, że to nadgórny wymóg narzucony na producenta? Na niektórych karmach nie ma polskich opisów (ale jest np naklejona naklejka z opisem), co może sugerować zagraniczną produkcję. Rozmawiałam hodowcami którzy już trochę siedzą w tym biznesie i każdy, kto siedzi w żywieniu potwierdzał moje słowa.
Muffinka to wyslij mi swoj adres na pw - przy okazji nadam
qniara, fajny Mirosław, masz zdjęcie z postacią stojącą? 😉
nerechta, A nie pomyślałaś, że to nadgórny wymóg narzucony na producenta? Na niektórych karmach nie ma polskich opisów (ale jest np naklejona naklejka z opisem), co może sugerować zagraniczną produkcję.
och ja bezmozga 👀 😁 czyli ze co?
robili ci twoi hodowcy testy karm?
Miroslaw piekny 😍
Kurczę... no.. nie mam 🙁 On mało stoi 🙄 Leń pospolity - od rana do wieczora śpi, zaczyna buszować dopiero jak zamknę psy.
Aktualnie od 2 dni śpi na piecu ,chodzi cały czarny i nawet nie ma co focić ....
Ale jak się dorobie to wstawię (mam tylko takie o....)
Fiesta dzięki, narazie popróbujemy różne karmy i zobaczymy co będzie.
magda dziękuję, zaraz wyślę adres :kwiatek:
qniara fajny pluszak 😉
A no właśnie .... pluszak - ma ktoś długowłosa ?
Kiedyś mieliśmy perskę , poszła niestety w świat bo nie tolerowała mojej suki po prostu się nią rzucała ... ale pamiętam że miałam dla niej jakąś pastę na odkłaczanie .... Mirek nie jest długowłosy , ale jednak włos ma dłuższy niż przeciętny dachowiec, straaaaaaaaaasznie się leni i zastanawiam się czy powinien dostawać taką pastę ? Może mu się coś stać? Mój wet powiedział w żartach żebym go ogoliła to problemu nie będzie - jednak lubię jego futerko i golenie w grę nie wchodzi :P
On mało stoi 🙄
😂
Minę na ostatnim ma pełną pogardy dla psow uniemożliwiających swobodne buszowanie czy tylko sugeruje, że ma dość zdjęć?
Piękny jest!
Też się z tego tekstu śmiałam po napisaniu go 😡
To był ...... pierwszy,albo drugi dzień u nas 🙂 I on poza blatem w kuchni i miejscem za mikrofalą dalej się nigdzie nie ruszał, teraz ma wszystko gdzieś :P
W nocy śpi na łóżku, rano śpi na piecu ,albo jak nie ma szklanek ułożonych to na szafce 😁
qniara, Polecam Malt pastę gimpet:
http://allegro.pl/gimpet-malt-soft-extra-pasta-odklaczajaca-20g-i2113551452.htmlnerechta, Sorry, ale w takim tonie nie chce mi się nawet odpisywać. Daruj sobie.
Hodowcy jak hodowcy - testują wiele karm.
Notarialna - dzięki :kwiatek:
Ew. Bezo-pet lub Remover, możesz znaleźć też w necie.
Już Ci mówiłam, że Twój biało-niebieski kocur jest cudny 😍
Mówiłaś, mówiłaś 😀 Hah szkoda ,że to "kundel" 🙂 Ale kochany 💘
Qniara, ale masz cudo 😍
I koniecznie wyczesuj, podawaj odlkaczacze.. ja jestem wlasnie swiezo po zatkaniu Savany, pomimo regularnego szczotkowania jak i calej reszty 🙄 Ale na szczescie szybko wychwycone, parafinka pomogla i moja malutka Salsa ma sie juz dobrze..
nerechta nie mogę dać się zwariować i choć trochę zaufać producentowi :/ Póki co karma działa, jak powinna, a koty są zdrowe i radosne, chyba nawet za radosne...czy wasze też poczuły wiosnę?? Moje są wykastrowane, ale jak się zbliża ocieplenie to ciągłe miau pod drzwiami tarasu jest nie do wytrzymania :/ i ulegam, i wypuszczam, i się dzieci w kałuży chlapią 🙂
Qniara lepiej odkłaczyć, niż potem leczyć :/ mój biały też ma taką średnią sierść i mi z 3 tygodnie temu wymiotował kłakami (pierwszy raz od 4 lat), więc pasta poszła w ruch. Nie jest droga, a może być pomocna i ulżyć kociakowi.
A Miras bardzo ładne ma umaszczenie, piękny jest ten szary odcień.
To i ja się pochwale moim futrzakiem😉
WoW! jakie ma oczy! 😍 😍
a ja dla odmiany przestaje wierzyc w bezopet :-(
Czy powinnam kupić małemu jakieś witaminy? łodym rosnącym szczeniakom daje się wapń, kociętom też?
Muffinka, ja bym zrezygnowała z podawania syntetycznych witamin. Kot jest mięsożercą, podawaj mu przynajmniej raz dziennie przemrożoną surowiznę, przede wszystkim wołowine, z której będzie czerpał potrzebne wit i mikroelementy.
sanna, czy zabawka-wąż nadal budzi zainteresowanie, czy już się znudziła?
qniara, sliczny. Lubię, jak kota jest tak dużo 😉
Nastąpił moment przełomowy - wczoraj Szary i kotka ganiali się po całym domu (raczej "zabawowo" niż walecznie), a dzisiaj nawet leżeli na jednym łóżku. Co prawda na dwóch jego końcach, ale zawsze to lepiej, niż na początku 😀
Notarialna moj ton wynika z twojego tonu - moze powinnas sie czasem zastanowic zanim cos napiszesz.
Testy w labolatorium, nie w domu.
Moja kocica rzyga klakami srednio 2x w miesiacu, i to ogromnymi "kielbachami". Daje jej paste, czesze, ale z niej wiecznie wychodzi kupe klakow i tylko mi jej zal ze srednio moge jej pomoc. Mam tylko nadzieje ze mi sie nie zaczopuje.
Sanna gdzie to kupujesz?
Fin, o dziwo, zabawka wciaz atrakcyjna, ale tylko dla Czarnej, jakby skubana wiedziala, ze specjalnie dla niej kupiona 😉 Codziennie jest kilka sesji, a juz szczegolnie wieczorem, gdy reszta rodziny spi.
Nerechta, na pewno tak jest np. z kawa, niby ta sama, ale kupiona w Polsce smakuje duzo gorzej, wiec cos jest na rzeczy. Ja bym sie tez nie sugerowala, ze na opakowaniu jest opis po polsku, obok opisow w kilu innych jezykach, bo przypuszczam, ze opakowania sa produkowane dla RC na jedno kopytko w zewnetrznej firmie, nikt by sie nie bawil w przestawianie maszyn aby wydrukowac- nie wydrukowac jakis fragmencik na opakowaniu, za droga zabawa.
Powiedz mi jeszcze, co masz na mysli piszac "to" ? bezopet, zabawke czy zarcie, bo o wszystkim tym ostatnio wspominalam 🙂
ps. Fin Czarna wlasnie znowu stuka swoja zabawka 😎
sanna, w takim razie w przyszłym tygodniu zamawiam taką 😀 Szarego ulubiona pora zabawy to też właśnie późny wieczór/noc, jak już rodzice śpią 🙄 😀
Foty z przed dwóch lat
-ach te sielskie życie na wiosce...
edit -zmniejszenie zdjęcia
Ja wlasnie dlatego kupilam ta zabawke, bo wszyscy szli spac, a Nitka plakala, bo sie nudzila. I teraz jest spokoj. Tylko postaw ta zabawke na jakims lekko wygluszajacym dywaniku i niekoniecznie obok lozka w ktorym wlasnie probujesz zasnac 😎
haha, sorry sanna 🙂 Chodzilo mi o bezopet. Zarcie z tego co piszesz dajesz RC/Hills i z dostaniem ich problemu, a jakie puszki? Gdzie kupujesz na marginesie? I czy dalej mieszkasz w Clane?? 🙂😉)
tez musze kupic jakas fajna zabawke, bo moje panny sie wszystkimi znudzily..
Czy jest więcej ras kotów jak Szkocki fold o klapniętych uszkach? 😉