KOTY
My się jeszcze tutaj nie pokazywaliśmy 😀
Kastratos-pospolitos - Fuks 🙂
Jak jeszcze był mały i słodki

cieciorka, nie chcę wrzucać Met na głowę kolejnego problemu - jestem wdzięczna jej za pomoc w zbiórce - to już dużo.
Poza tym, teraz to nie bardzo on może być kotkiem wychodzącym, żeby sobie jeszcze jakiejśc dodatkowej krzywdy nie zrobił.
wistra, jak możesz wrzucić to będę bardzo wdzięczna.
Tak, dom stały lub tymczasowy jest bardzo potrzebny - najlepiej jakby ktoś nie miał kotów, bo malec nie szczepiony na nic, więc żeby czymś nie zaraził.
Cobrinha kurcze, kolejne kocie nieszczęście 😕
Ja już nie mam siły na mojego. Zbliża się godzina 21😲0, 22😲0 i włącza mu się turbo doładowanie. Skacze na klamki, otwiera wszystkie drzwi, gdy są zakluczone to wisi na klamce, miauczy. W nocy nie można spać, biega, skacze na wszystko, gryzie po nogach...
Tacie cierpliwość się kończy powoli. 🙁
Grast - a dajecie surowe mieso? moze ma zbyt energetyczna karme, moze warto zmienic na taka o obnizonej kalorycznosci?
Takie zachowanie nie musi wynikac tylko z kota. moze byc problem zdrowotny, brak poczucia bezpieczenstwa w domu.
jakies poza nim koty?psy?
Cobrinha, zaraz wrzuce.
Daj mi na PW kontakt to siebie.
Marzena, a Wy jak tam? Jak Zuza? 😅
Przeszlam chyba najbardziej bezbolesne dokocenie w historii ludzkosci.
Co prawda Ami wczorajszy dzien caly przebuczał i przesyczal, w rogu sie okopal a Zuzia zwiedzala dom.
w zyciu nie widzialam takiego kota. zero stresow, na glowe kazdemu wlazi - doslownie, caly dom zwiedzila, wszytskie stare zabawki spod mebli powyciagala i sie bawila. masakra.
poszlismy spac to ami poszedl na swoj parapet a mloda rozrabiala, obudzilam sie o 2 w nocy a ami na ziemi lazi za nią a jak ona sie odwraca to syczy i buczy.
o 4 zaczeli sie razem bawic, bo mu zuzia przyniosla i podrzucila myszke, ganiali sie do 7.00
potem mlodemu sie przypomnialo ze on Zuzi nie lubi i znowu buczal i prychal, ale ani razu nie doszlo do zadnych lapoczynow, tylko gadania duzo.
a teraz leza razem na parapecie - zuzia na jednym koncu, ami na drugim, ale jak na 24h razem to chyba megasukces.
Kocik chociaz jest na tyle fajny, ze nie jest terytorialny, ciapa dala nawet malej ze swojej miski jesc, chociaz zadowolony nie byl.
Cudownie!
Ani się obejrzysz, a będą razem spać wtuleni.
Marzena, mój Rudy, też bez żadnego onieśmielenia zaczął dom oglądać.
Cobrinha, on jest pięęęękny!!!!
naprawdę nie mam teraz jak kasy przelać, bo będę potrzebować, a żeby jakąś rzecz wysłać- też nie bardzo, ale kibicuję i trzymam kciuki, wierzę, że się uda.
ty nie możesz go wziąć?
a mojemu znowu sie zaczynają problemy z układem moczowym 🙁
wistra, poszło PW
Dziękuję wszystkim - malec jest naprawdę bardzo ale to bardzo pieszczotliwy - za największy zaszczyt uważa leżenie na czyiś kolanach... odwdzięcza się mruczeniem do czego dorzuca masaż gratis 🤣
Jak na takiego malucha jest bardzo zrównoważony i spokojny, ale nie apatyczny 🙂
Cobrinha piękny ten kocurek.Gdybym nie miała już 4 kotów, to bym wzięła takiego malucha. 😕
Sama mam ich kilka (i to nie jedyne zwierzaki), niestety więcej nie pomieszczę...
Malec naprawdę ma fantastyczny charakter... i widać, że lubi sobie pojeść odkąd ma taką możliwość że mu dogadzają 🤣
Też sama mam i 2 psy i 4 koty.
Może coś uda się wykombinować.Popytam.
Rewelacja! I jeszcze szare, w sam raz dla mojego brytyjskiego śmierdziela. 😀
Czy to normalne, aby mój kot wazył 10 kg? 😲
Kotka, zwykły szary dachowiec, ale jest większa niż niejeden kocur. Dużo biega po dworze, całymi dniami jej nie ma, i nie jest gruba, ba! ma sylwetkę smukłą jak modelka. Możliwe, żeby miała takie ciężkie kości? Zważyłąm ją dzisiaj na zwykłej wadze, to padłam 😵
Lov - maine-coony waza i 15kg, wiec moze i Twoja kota moze wazyc 10 -ale naprawde musialaby byc duza i "ciezkokoscista" zeby przy takiej wadze nie byc gruba 🙂 moj kot (chlopak) wazy ponad 6kg a jest duzy (nie wielki, normalnie duzy) i tluuuusty. Z koleji kotka, calkiem spora, ktora kazdy okresla jako spaslaka - wazy, ostatnio jak na nia sporo, bo ok 3,2kg
Ale fajny ten stelaz na kaloryfer 🙂 ale jako, ze nie stac mnie nawet na takie cudenko teraz, to najwyzej kiedys sama takie zrobie 🙂
Pochwalę Wam się - dzisiaj zostałam obdarzona przez Simbę Niezwykłym Zaufaniem [TM]. Po raz pierwszy w historii zaszczycił mnie taaakiiim spojrzeniem i wywrócił się do góry brzuchem, pozwalając na głaskanie podwozia 😍 😍 Do tej pory po grzbiecie oczywiście dawał się głaskać, ale jak próbowałam sięgnąć pod brzuszek nawet delikatnie, to mnie lekko acz stanowczo odpychał łapkami. A dzisiaj jakby zdecydował, spojrzał i - a drap se... 🙂 Dziury na głowie się pięknie goją, może nie będę mieć szpitala wet w domu niedługo 🙂
Lemurek za to głaskany po nadwoziu na razie 😉 też jest nieźle, jak na niego. No i odkurzam codziennie, a on zaraz po odkurzaniu wychodzi spod łózka, nie siedzy tam już cały dzień. Duży sukces jak na mojego małego dzikuna 🙂
Marzena - surowego nie dajemy, pokombinuje z karmą. W sumie cały czas był spokój, ale jak nauczył się otwierać drzwi to tak głupieje. Dziś np. całą noc przespał, ale jak tata o 6 poszedł do pracy to się zaczęło skakanie i miauczenie pod drzwiami. Jak w nocy ktoś wstałby do łazienki to też już ma pełno energii i nie ma mowy o spaniu.
A w domu mamy jeszcze psa, ale kot traktuje go jak kumpla(w sumie wszystkie psy toleruje)
Kota drugiego mieć nie możemy bo agresywny jest wobec nich.
dea, gratuluję!
magda, wow! tylko ta ich infolinia... nie idzie się dodzwonić, a nie chcę na marne jechać, mam nadzieje że we wszystkich sklepach jest dostępne.
do 6kg 🤣 ciekawe ile pod Rudym wytrzyma :P
... do 6kg... no cóż, moje tez się raczej nie kwalifikują wagowo 🤣 hehe
kupilam! 💃 to nic ze na moj kaloryfer nie pasuje i nie mam gdzie powiesic 😂 😉 ale mam 😎 jakos sobie poradze i powiesze, tylko mebla jednego sie musze pozbyc...
Fajny ten leżak.
Moje jeszcze by się zakwalifikowały wagowo.
;d
Wróciłam właśnie od weterynarza.. koszty leczenia wzrosły już do 321zł 🙁
Malec bardzo grzecznie zniósł zastrzyki i oględziny... nawet mruczał hehe
kupilam! 💃 to nic ze na moj kaloryfer nie pasuje i nie mam gdzie powiesic 😂 😉 ale mam 😎 jakos sobie poradze i powiesze, tylko mebla jednego sie musze pozbyc...
to na jaki kaloryfer to pasuje? jak wykonanie? bo jutro moze pojade kupic jak mama zasponsoruje 🙂
A u nas stanęło jednak na maine coon'ie 😉
jutro jadę odebrać rudego malucha! 😍 😍
wstawię potem zdjęcia :kwiatek:
xequus - z jakiej hodowli? Pochwal sie malcem 🙂 Lubie ogladac MCO, choc sama bym takiego nie chciala.
Manta, z domowej hodowli, po rodowodowych rodzicach, ale bez rodowodu. Nie zależało mi na super-chruper rodowodzie, bo to ma być kot do kochania, nie wystawowy 😉 Jutro porobię mu zdjęcia i pokaże 🙂
Szkoda, że wsparłaś pseudo.
Ale przynajmniej kot dobrze trafi.