KOTY

zaba   żółta żaba żarła żur
16 grudnia 2010 18:44
Zen-cudnie!!!Nawet nie wiesz jak się cieszę!!!  💃
Marzena, ale ona jest piekna  😍 btw  miala malutka szczescie, ze zostala szybciutko wyciagnieta ze schronu..
Marzena, ale piękny kociak!!

Findus obecnie śpi. W sumie spi odkąd przyjechał z kliniki, wstał tylko na kuwetowanie plus jedzenie. I sama nie wiem czy to dobrze czy źle.. za godzinę muszę mu kroplówkę podłączyć, niestety podskórnie 🤔 Watpię, żeby kociak wytrzymał godzinę pod nią 😵
dobrze, ze spi, sily regeneruje chlopak :-) chyba bedziesz musiala przez ta godzinke intensywnie go miziac  😎
zen, trzymam mocno kciuki za was!!!
Nieznacznie temperatura mu się podniosła (38,8). Kurczę, żeby tylko nie narastała.. 🙁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 grudnia 2010 19:37
zen, jest wieczór. Temperatura miała prawo podskoczyć. To oznacza, że organizm małego walczy.
Zen - dobrze ze spi.
Jak z Mentosem bylo źle to nie spał wcale. Kot, który sie zle czuje rzadko śpi.
Wiec nie moze byc tak zle, 38,8 to tez nie jest jeszcze duzo.
Dziękuję Wam za trzeźwe rady, przyznam, że mi już ciężko się myśli w oderwaniu 😡 ostatnie kilka dni każdy skok temperatury oznaczał walkę o życie 🙁
Organizm pomaga sobie w walce z wirusem, infekcja podnoszac temperature- taki stan podgoraczkowy (oczywiscie nie mowie tu o goraczce scinajacej bialko) jest jak najbardziej ok. Jak poradziliscie sobie, i Ty i Maluszek, z kroplowka ?
cieciorka   kocioł bałkański
16 grudnia 2010 20:47
Powinien nazywać się Szczęściaż, albo Wybraniec 🙂
W związku z tym, że młody zaczął pić, to mogę mu dać kroplówke dozylnie (ma cały czas wenflon na łapce), ale w ratach. Kroplówka jest tylko nawadniająca. Właśnie Findus zjadł, napił się, był w kuwecie, zrobił wycieczkę dookoła stołu- i wrócił na stanowisko spania na kocu 😉
W klinice dostaliśmy dodatek wzmacniający Ig-Pro DC. Zastanawiam się czy nie ma jakiś preparatów wspomagających układ krwionośny..?

cieciorka, imię wybierał nasz syn, więc nie mieliśmy żadnego wpływu na jego decyzję 😉

Chciałabym już odetchnąć, po prostu wiedzieć, że już mu nic ze strony tej choroby nie grozi 😡 a ciagle czujemy jej oddech na plecach 🙁
jak kocio juz pije, chodzi do kuwety, wlacza male  rundki, nie wspomne juz o apetycie,  to jest naprawde dobrze  💃  On chyba rzeczywiscie powinien miec ksywke zaproponowana przez Cieciorke  😀 Ale zeby ie zapeszac, kciuki trzymam caly czas zacisniete! Zen, Kiedy mija ten magiczny czas, ze bedzie juz mozna powiedziec, ze walka jest wygrana na 100% ? z tego co na szybko licze to jeszcze jedna doba?
lucky findus 🙂
znow z niepokojem co chwile tu zagladam, denerwuje sie kazdym wpisem.. trzymam kciuki i duzo ciepelka dla rudzielca!
Jutro dopytam kiedy już będziemy mogli odetchnąć. Dzisiaj mówili, że 'jeśli nie wydarzy się załamanie, to będzi już ok'. Ale w jakim czasie? Nie mam pojęcia..

Zeszła część kroplówki, dostał antybiotyk. Znowu mu się wenflon przytyka 🤔 A rano na kontrolę, tym razem jadę ja, więc o wszystko dopytam.
A mi kamien spadl z serca, bo znalazlam rozwiazanie w temacie "kto nakarmi kota w weekend" Wiecie kto?? O wlasnie to:

http://www.zooplus.de/shop/katzen/fressnapf/futterautomaten/futterauomaten_sonstige/156228

Ma funkcje nagrywania glosu i moge zaprogramowac do 4 posilkow. Michy sie obracaja i kot ma jedzonko. Uff. W tygodniu nie ma problemu, bo sasiad jest, ale w weekend wyjezdza i nie mialam z kim zostawic futerka🙁 A teraz mam 🙂
biedny kitus z tym przytkanym wenflonem :-( ale moze jutro juz mu go wyciagna, oby.. wiec teraz jeszcze czekamy do wizyty aby uslyszec, ze juz mozna wznosci toasty za maluszka ..
Pandurska, ale rewelacyjne michy  😜
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
16 grudnia 2010 21:42
zen powodzenia i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia  :kwiatek:

A u nas proszę szanownego forum - kolejny  juz krok milowy Boruty !
kociurka  po mału zaczyna olewać Marcela... 😅 😅 i chętniej wraca do domu.
Czasami  jak się ganiają to Boruta tak małemu skopie tyłek że odechciewa mu się zaczepek. Za to jeśli się grzecznei położy obok niej na łózku... a to wtedy jest tkz. olewator 😀
za kilka dni beda sie razem bawic, a potem spac wlulone w siebie ... 😎
Pandurka ja mam tego typu miche tylko znaaacznie mniej bajerowa 😉 a dalam za nia duzo mniej 😉
super wygodna sprawa - mlody byl maly to mu zawsze zostawialam miche by mial regularnie posilki! teraz raczej nie uzywam bo duze rude by wchlonelo cala zawartosc a mlody by sie zapaszkiem conajwyzej uraczyl 😉
Ja jako nowy klient dostalam jakies rabaty i w sumie zaplacilam 30 euro🙂 A bylam dzisiaj przez mrozy i sniegi w sporej hurtowni dla zwierzat i przebitka byla 100% ! Dobrze, ze sie nie zdecydowalam, tylko looknelam w Internet.

Zobaczymy, jak sie sprawdzi, ale kurde ratuje mi zycie!Moge spokojnie udac sie na wywczasy 🙂 Tylko musze schowac choinke.Kot mi zjada ozdoby i zrzuca bombki. Wstyd sie przyznac ile razy juz oberwal, a i tak sa  dla niego interesujace 🙁
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 grudnia 2010 03:44
zen, Super, że mały wychodzi (tfu tfu by nie zapeszyć) z tego! A jaki piękny!

Pandurska, Łaaa, ale czad! Świetna micha!

zabeczka17, Wyrósł na kota jak się patrzy. Piękny jest. Daj Borutce czas, przyjdzie jeszcze większy przełom i nim się obejrzysz będą się myć na wzajem jak starzy przyjaciele 😉
Zen -czekamy z zacisnietymi kciukami na info co z mlodym
Noc bez gorączki 💃 Młody sporo pije (i znowu mam schizę, że może za dużo? 👀 ). Tylko coś mi teraz nie chciał zjeść. Może czuje, że znowu do kliniki się zbieramy..? Własnie zaraz wyjeżdżamy, dam Wam znać jak wrócę 🙂

zabeczka, świetne masz kociaki 👍
z tego co wiem kot nie moze za duzo pic 🙂
Moj zdrowy kociak pić uwielbia, ma dwie miski z wodą którą siorbie namietnie a poza tym jeszcze pije wode prosto z kranu.
Po prostu lubi, moze potrzebuje, duzo lepiej jak kot pije wode niz jak nie pije.

A może Wiktor powinien miec na imie? bo nam seie ogromne victory szykuje.'
tfu tfu, zeby nie zapeszyc.
A propos picia i wynalazkow.
Kupilam swojemu to cudo
http://www.zooplus.pl/feedback/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/147053
i koto duzo chetniej i czesciej pije i przestal wysiadywac z proszacym wzrokiem w umywalce  😉
Zen Czekamy na wiesci 😉
Kot jedzący suchą karmę powinien pić jak najwięcej, bo wtedy zmniejsza się ryzyko kamieni 😉
Karmy dla sterylizowanych to oczywiście pic na wodę, każda sucha karma będzie odpowiednia, jeśli kot będzie dużo pił.
A zachęcić go można właśnie wodą z kranu, czy poidełka  😉
Jest lepiej niż wczoraj 🙂 lezy pod kroplowka, za godzine wyniki krwi. Dostaje nadal antybiotyk. Moze pic wiecej,bo nadal jest odwodniony.. Ale nie ma goraczki 🙂 Lekarze mowia,że jest poprawa,zobaczymy jak z krwia. Poczekam tutaj na wyniki 🙂 rozpisze się po powrocie do domu,bo tu mam tylko telefon 🙂
Widzialam na forum Miau watek o tej chorobie,nie mam tam konta,ale mogę sluzyc cala historia choroby,podanymi lekami- moze ktoras z Was ma tam konto i moglaby dopisac? Moze komus kiedys by się przydalo?
Ja mam konto - bez problemu moge umiescic.

Ja dzis czekam na wyniki badan krwi na wirusy mojej kocicy, mam nadzieje ze żadnych bialaczek i fivów nie pokaże.
I dale trzymam kciuki za findusa.
Dzielny chlopaczek.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się