KOTY

Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
02 listopada 2010 13:25
Pandurska- ja mam taki. Kot zupełnie nie zwraca na niego uwagi.

Czy Wasze koty też są takie dzikie na "ludzkie" jedzenie? Mój jak widzi że coś jem, albo chociaż otwieram lodówkę, ma obłęd w oczach i za wszelką cenę próbuje się do tego dobrać. Zrobienie obiadu z kotem w kuchni graniczy z cudem...
Głodny nie jest, bo w miseczce zawsze ma suchą karmę.
Przejdzie czy mam się przyzwyczaić?

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
02 listopada 2010 13:30
Moje rude jak widzi, że ktoś idzie z talerzem w stronę z kuchni to najpierw leci sprawdzić czy czegoś nie wrzucili jej do michy, a dopiero potem leci za człowiekiem z żarciem 😉. Miała taki okres, że potrafiła wskoczyć na kolana i łapą przyciągnąć sobie do paszczy rękę, która trzymała akurat widelec z jedzeniem 😉

😁 😁
Pandurska- ja mam taki. Kot zupełnie nie zwraca na niego uwagi.

Czy Wasze koty też są takie dzikie na "ludzkie" jedzenie? Mój jak widzi że coś jem, albo chociaż otwieram lodówkę, ma obłęd w oczach i za wszelką cenę próbuje się do tego dobrać. Zrobienie obiadu z kotem w kuchni graniczy z cudem...
Głodny nie jest, bo w miseczce zawsze ma suchą karmę.
Przejdzie czy mam się przyzwyczaić?

To zależy czym karmisz, bo są karmy takie, które kot je, je i je i jest ciągle głodny.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
02 listopada 2010 17:29
Moje po przygodzie BARFowej ludzkiego jedzenia nie wcinają. Ewentualnie jak zostawię coś na talerzu i wyjdę, to Tosiak kradnie mi element mięsny, siada przed nim na podłodze, a jak przyjdę, to patrzy na mnie z miną pt. "Jak możesz jeść to g..o?!" Oczywiście nie zje- kradzież to odruch z czasów śmietnikowych
Mi Puszek regularnie wypija mleko jeśli zostawię nie pilnowane  🤣 Jak był mniejszy to bezczelnie ładował się na stół, teraz mu trochę przeszło i woli swoje żarcie.
Notarialna, pokazuj swojego rudzielca!! 🙂
Cenciakos, a dajesz mu tylko suche?

Mój ludzkie zarcie ( mięso) dostaje jak najbardziej ale tylko to co moze zjeść, jak pies je to jest zamykany bo wciagnie jedzenie psa, a i tak pieje w kuchni.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
02 listopada 2010 18:47
armaquesse, A proszę cię bardzo 😉

Ruda Zuzanna vel Puszek (Shrekowy, bo identyczne niewinne oczka robi 😉 )
cieciorka   kocioł bałkański
02 listopada 2010 18:55
Pandurska, z moich trzech, które miały tunel tylko jeden nie lubi, trochę się boi, po za tym się nie mieści :P
majek, pięknie wyglądają 🙂
ja mam rure od wyciagu klimatyzacji jako tunel 😁 i mlody i owszem zwrocil uwage - ale raczej woli to przesuwac niz w tym siedziec.. ostatnim hitem jesli chodzi o zabawki sa kulki z folii aluminiowej!
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
02 listopada 2010 19:58
Mój kociak to potrafi poprawić humor  😁
Na fotelu położyłam uprasowane ciuchy żeby je do szafki włożyć, poszłam na chwilę do dużego pokoju przychodzięi widze mojego kota ledwo się mieszczącego z własnym tyłkiem wciśniętym w małą szparkę  😂 Jutro dodam zdjęcie tego przekomicznego obrazku jeszcze tak zasną ze spuszczoną główkę xd
Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
02 listopada 2010 20:21
dawałam mu Pro Plan Puriny, teraz kupiłam Hillsa. Karmię go tylko suchym + to co zgarnę z talerza (kurczak, serduszka, żołądki). Na samym początku dawałam mu też mokrą karmę, ale ją również porzucał na rzecz mojego jedzenia. Szczytem było zjedzenie z patelni pieczarek i papryki  🤔
Suche kotom nie dostarcza takiej ilosci wody jakiej potrzebuje a nie jest w stanie sam sobie jej uzupełnic, wiec może ma jakies braki?

Notarialna, boska!! 🙂 Mam nadzieje, ze jak mój urośnie też bedzie taki ładny!
a moje male bylo takie male i slodkie

a teraz mu tylo ta kita wgorze jak antenka zostala na stale 😁

niedlugo rok jak jest u mnie i musze chyba mu znow z ta tenczowa pilka fote strzelic dla porownania 🙂
jaki cudny Pingwinek  😍
Mam pytanko od kiedy można kąpać kota?
03 listopada 2010 14:34
Możesz myć spokojnie od 3 miesiąca, tylko nie lej mu na głowe, bo mu sie woda dostanie do oczu, uszu i noska, zwróć też uwagę, żeby woda nie była za zimna ani za gorąca, taka w sam raz. I lepiej kup jakiś delikatny szampon dla kotów. Jeśli bardzo będzie się denerwował, przytrzymaj go, głaszcz i od razu po kąpieli zawiń go w ręcznik. Możesz go suszyć suszarką, ale nie za mocnym strumieniem. Później najlepiej położyć go koło kaloryfera żeby bylo mu cieplo 😉
dea   primum non nocere
03 listopada 2010 14:46
Kąpałyśmy z koleżanką znajdki w wieku może 3-4 tygodni, przed "adopcją". Takie mikrusy, ledwie łazić zaczynały. Roiły się od pcheł i kleiły od strupów po pogryzieniach i rozdrapaniu. Generalnie ciepła woda z jakimś szamponem ziołowym przeciw pchłom - ten szampon nic nie dał (pchły nie zdychały), ale jak szczyle były mokre, to było widać paskudztwa, można było je wyczesać. Te co zdążyły, uciekały na nos i oczy. Wyglądało to koszmarnie :/ no ale maluchom się nic nie stało. Wytarte w ręcznik, wyschły sobie, nawet nie kichnęły. No i teraz królują w miejskich mieszkaniach, miały fuksa 🙂
Pochwalę się moimi kotowatymi 🙂

Najstarsza: Paititi 7 bez Atu - kotka perska czarna tabby cętkowana

Synek Paititi Agat - colourpoint seal tabby

Ostatni, to małe cudo podrzucone do stajni i przeze mnie zaadoptowane. Niestety lekko terroryzuje moje pierdołowate persy, więc szukam mu nowego domu. ma niesamowitą maść: biały z kilkoma beżowo-brązowymi plamami i niebieskimi skośnymi oczami. Do tego czarne poduszki i obwódka nosa. Je za dwóch i jest już ogromy jak na swoje 4-5 miesięcy. Przedstawiam Śnieżka

ale piekny  😲  😜 😍 😍 😍
ja chce takiego 🙁
my_karen   Connemara SeaHorse
03 listopada 2010 22:30
magda, to strzelaj jakąś fotkę porównawczą, jestem ogromna fanką Twojego ogona 😉 Mój Riciak już chyba dawno przestała rosnąć, zrobiła się z niej taka poważna kocica, a jej młodszy o pół roku towarzysz-szkodnik już ją przerósł i jest sporo cięższy🙂

Agita, Fajne stadko, a Śnieżek robi niesamowite wrażenie! 😜
Śnieżek jest po prostu przeuroczy 😍 Wzięłabym takiego kota, gdyby nie to że mam już 2 i mi wystarczy(taaa, Puszek właśnie sieje spustoszenie na moim biurku...).
Dzięki za komplementy  😡 przekażę kotuchom.
A Śnieżek nie dosyć, że jest śliczny, to bardzo inteligentny (przynajmniej w porównaniu do reszty 😁 ). W 10 minut nauczyłam go aportować i robi to bezbłędnie. Kiedy nie może znaleźć rzuconej zabawki, to sobie z nerwów pomiaukuje  🤣 i szuka na wszystkie możliwe sposoby..
Uwielbiam miny persów i "mordopersopodobnych" ras. Posadzi się takiego na stole, a on się krzywo patrzy znudzony i obrażony na cały świat.
Ale fajne też jest określenie - pierdołowate, to fakt.
04 listopada 2010 12:43
Dorzucę jedną fotkę mojego kocurka  😉
Hermes, Dea dzięki  :kwiatek:  wiem jak się je kąpie bo mam jednego w domu ale ciocia mi się pytała bo ma 2-miesięcznego
05 listopada 2010 14:25
O to co mój kot wymyślił jakiś czas temu.

No i co koooocha najbardziej  😎
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
07 listopada 2010 18:19
Bezzdjęciowo i w melancholijnym nastroju:
bez tego zaczepnego "mru" z wbijaniem pyszczka pod moją rękę czasami byłoby w życiu bardzo, bardzo ciężko.

Co u waszych ogonów słychać?
07 listopada 2010 18:35
Mój jak zawsze zasuwał po domu w tą i z powrotem jak głupi  🤔wirek:  😁
dea a propos kąpania  😁 😁 😁

😂 😂 😂

cieciorka   kocioł bałkański
07 listopada 2010 18:40
Alvika, niszczą
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się