KOTY

Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
19 lutego 2010 07:30
TROL, dziewczyny słusznie radzą, to jest zbyt poważna sprawa na radzenie via forum.
Ja się kiedyś spotkałam z komplikacjami neurologicznymi podobnymi do tych, które opisujesz. W azylu. Koty zaczynały powłóczyć tylnymi łapkami, w ciągu 2-3 dni dochodził brak koordynacji i opisywane przewracanie się. Potem poprawa na kilka dni - i kot nagle umierał. Diagnoza "jakaś wirusówka". Samo przyszło, poszalało kilka miesięcy i zniknęło.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 lutego 2010 11:00
Nie wiem czy już ktoś wam wstawił 😉
http://www.990px.pl/index.php/2010/02/17/pokochac-kota/
19 lutego 2010 11:15
JARA, piękne!

Chmura-czyli kanapowiec pospolity 😉
ale słodki biały brzuszek  😍  😉)
mam drobny problem.. otoz mlody sie bawi zarowno piaskiem z kuwety, jak i jedzeniem i... woda... tak wiec wychodzac uzupelniam miske woda, a jak wracam to miska jest pusta i zazwyczaj gdzies w dziwnym miejscu........ on w nia perfidnie wskakuje, probuje jedna lapka podnosic a woda sie wylewa i wylewa.......... to ze podloga juz sie niszczyc zaczyna to pikus... gorzej ze kot bez wody siedzi :/
jakies pomysly? chce mu wieksza miske kupic, ale nie jestem pewna czy wiekszej tez radosnie nie oprozni..
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
20 lutego 2010 20:31
Magda, moje futra mają tacę z wypustkami, w które się wkłada miski, trudno je ruszyc, przy podnoszeniu stawiają lekki opór. O ile dobrze pamiętam za taki zestaw z miskami zapłaciłam 18 zł dwa lata temu.
edit: znalazłam je na allegro, słabo widac, bo miski i taca są białe : http://www.allegro.pl/item919991612_miski_na_podstawie_dla_kota_psa_koniec_z_brudem.html
mam wrazenie ze mlody by stanal na krawedzi calej bialej podstawy i byloby to samo.. no ale przejde sie po sklepach i popatrze.. moze cos wymysle.. za tydzien sie przeprowadzamy, miski mam nadzieje ze wywedruja do kuchni to moze inaczej tam bedzie..
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
20 lutego 2010 21:11
Tacę mogłabyś postawic przy ścianie lub szafce, a miski przykleic Super glue  😁 😁 U mnie przy sześciu kotach te miski sprawdzają się świetnie, ale ja nie mam dewastatora w domu 😉
on nie jest dewastator tylko bandyta  :emota2006092:
co wiecej - niemal codzien cos nowego wymysla, wiec mysle ze i takie miski by rozpracowal stajac wlasnie na krawedzi tego bialego.

oto co zrobil jak tylko sprzatnelam dywanik przed kuweta:

no a jak wode do wanny naleje to...

jestem niemal pewna ze do wanny kiedys wpadnie i nie bedzie jakis mega nieszczesliwy z tego powodu..

dodaje filmik: obrocic nie umiem, wiec wybaczcie..
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
21 lutego 2010 15:21
kot akwarystyczny:

apetyt na rybkę:

22 lutego 2010 11:37
Na koniec toyger – czyli „kieszonkowy” tygrys. Ciekawe połączenie kota bengalskiego (który ma stosunkowo bliskie korzenie z azjatyckim leopardem) ze zwykłym sierściuchem domowym. Zakup takiego zwierza to masakra dla portfela – cena toygera waha się pomiędzy 500 a 5 000 dolarów, zależnie od „zawartości tygrysa w kocie”...

Jak wam się widzi ? 😉
Magda - mój za młodu też miał w okolicach wanny ulubiony plac zabaw...wpadł parę razy i mu się o dziwo podobało..bo przecież korek to taka na pewno bestia, którą trzeba upolować..a że mokro...
Mazia   wolność przede wszystkim
22 lutego 2010 13:38
JARA dla mnie bomba  😅
22 lutego 2010 19:22
To artykuł z najnowszego Focusa (marzec 2010)
Psy vs koty 😉

A oto moj 13 letni kotek.. w ciazy pokarmowej.
Kayra   Kucusiowy wariat :P
22 lutego 2010 21:42
Ło kurde crazy, ale bydle 😁 Śliczne kocie 🙂
23 lutego 2010 06:45
crejzol, pomiziaj babcię.
A czy "Kokosowa dieta ruchowa" nie byłaby w stanie wpłynąć na stadium tej ciąży?  😂
Severus   Sink your teeth into my FLESH
23 lutego 2010 07:18
😉

Co do artykułu o psach i kotach to moje ulubione zdjęcie moich potworków  💃

z tym że brakuje na nim jeszcze drugiego kota  😉

edit/ o teraz sie wyświetla  😀
crejzol, pomiziaj babcię.
A czy "Kokosowa dieta ruchowa" nie byłaby w stanie wpłynąć na stadium tej ciąży?  😂

Ja i  moje psy nie zwracamy na nia uwagi 🙂 To jest jedyny kot na jakiego mam GIGANT ALERGIE i jej nie lubie. Ona mnie tez, dlatego omijamy sie szerokim lukiem 🙂
karolciaequilano   marzenia się spełniają
23 lutego 2010 21:22
śliczne kociaki!! 😍
Severus-co to za rasa? 🙂
Dziewczyny mój rudziszon oszalał, stwierdził, że od dziś przechodzi na dietę i będzie jadł pianę do kąpieli 🤣
Kilka zdjęć

i mina "Już dość zdjęć 🙂"

Przepraszam za ilość 🙄 uciekamy
Moje najkochansze kocurki z warszawskiego (rodzinnego) domu -  Zły Nurek, Piękny Synuś i Mały Cińcio

Piękny Synuś i Mały Cińcio

Zły Nurek
23 lutego 2010 23:41
Severus   Sink your teeth into my FLESH
24 lutego 2010 09:46
karolciaequilano - niestety nie wiem, prawdopodobnie jakiś mieszaniec, znalazłam ją 7 lat temu w stodole jako parotygodniową kotkę (byłam u rodziny na wsi). I już się nie rozstałyśmy  😉

A przy okazji - bardzo fajny rudzielec  😍
Chcę się pochwalić, że od 24h jestem posiadaczką takiego oto Królewicza:
27 lutego 2010 17:06
Fantastyczny pręgowany point  😍
nono jaka masc ladna - w jakim wieku jest?

my sie z mlodym przeprowadzamy jutro. bandyta mam nadzieje ze sie szybko zaaklimatyzuje w nowym miejswcu i po raz pierwszy bez towarzystwa drugiego futrzaka. fakt faktem ze z duzym sie probuje bawic, ale ten tylko fuka i spiernicza 😀 wiec chyba dadza sobie rade bez siebie :]
dumna i nadeta dzis z mlodego jestem - spal ze mna pol dnia wtulony.. 🙂
Powiedzcie, jakie macie kuwety? Zakryte czy odkryte? Podobają mi się te zamknięte z drzwiczkami i filtrem, ale czy kot chętnie do takiej wchodzi?
zakrytą. z odkrytej CALY piasek w ramach zabawy ladowal na podlodze w CALYM pomieszczeniu. z odkrytej tylko 1/4 zostaje wykopana. ale moj kot to specjalny egzemplarz..

duzy jak ma do wyboru zakryta i odkryta to mam wrazenie ze czesciej probuje sie dostac do tej zakrytej. jak to ktos gdzies napisal - intymnosc 😉
nie widzialam by ktorys z nich zastanawial sie czy drzwiczki sa ok 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się