Młode Konie

Darujcie po prostu chciałam wam pokazać, że nie każdy kto kocha konie musi wiedzieć o nich wszystko. Poprostu to forum jest żałosne albo osoby,które tu piszą myślą, że są najlpesze;/
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
15 lutego 2010 20:09
O nie powiem wpadka byla zabawna  😂  ale pod tym podpisuje sie rekami i nogami.  Tera pewnie uslyszymy ze  jestesmy dla siebie stworzone, coz ale nie tylko ja to zauwazam.  😁
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 lutego 2010 20:10
Faktycznie - umiejętności wybitne, zwłaszcza dressage godny podziwu.

dressage chyba i tak lepsze od skokow 😵
jak Ty masz 19 lat to ja mam ich 40 🤔

znowu jakies Trole na forum 😵
roztrojenie jaźni 🤔 Moderator by się przydał 😫
Hehe zdjęcia nie znaczą o jeździe;/ a wy poprostu...;/ Hahaha 😵
kaloe jestem za !
Ogiera masz, czy wałacha ? Bo w wielu przypadkach to takie ogierze podgryzanie.
Np. moj tak ma 😉

Ogierka ,tylko że on oprucz podgryzania stosuje jeszcze kopniaki 😉
To już gorzej, żeby się to w 'coś' gorszego nie przeobraziło 😉
Jest już dużo lepiej , właściwie od tygodnia nie próbował kopać ani gryźć . Jeżeli próbuje czegoś to na odległość, pokazuje jaki jest groźny 😁
Widać że czuje respekt.
Jak miło wrócić do tematu młodych koni. 😀
Ja mogę z boku obserwować, bo jeżdżę na koniu z tego samego rocznika co ja, więc to raczej już grupa starszaków, ale podziwiam większość za to, co robicie z tymi słodziakami, które wyrastają na cudowne koniska (a młody Averis jest boski i tyle!  🙂 )

Czasami mam do czynienia z jakimś 3 albo 4-latkiem i bardzo ciekawe są ogierki w tym wieku. Większość z jakimi miałam kontakt może i podgryzają, skubią i zaczepiają, ale to sama słodycz  😁  Dzięki bogu diabły rzadziej się trafiają ^^
Miałam takiego ulubieńca który jak na 3-latka [które w "legendach rekreacyjnych kuniarek" zjadają ludzi żywcem zaczynając od głowy i zostawiając buty] był geniuszem przymilania się. Ktokolwiek podszedł to konik wystawiał łepek z boksu, popatrzył, ustawił się do głaskania po czym wsadzał pysk w kieszenie a jak nic nie było brał się za obgryzanie ubrań.  🤣
I jeszcze klaczka 3,5 roku która na początku bała się ludzi jak ognia a później na widok kilku zaakceptowanych osób wariacji radosnej dostawała, przytulała się przy czyszczeniu, zakładaniu derki czy nawet jak miała iść poruszać się chwilkę na lonży to przy zmianie kierunku zdążyła oprzeć główkę o człowieka 😉
Moja Oliwka jak wyjeżdżałam na niej w pierwsze tereny to też panicznie bała się ludzi do momentu jak poprosiłam przechodnia żeby poczęstował ją cukrem. Potem to musiałam ją trzymać bo szła do ludzi i zaglądała im w kieszenie. 😁
Averis   Czarny charakter
15 lutego 2010 21:15
Wafelkowa, dziękujemy ślicznie :kwiatek: Kary ostatnio mi zdradził, że on ma jeden cel w życiu- być profi. Nie będę odbierać mu marzeń 😎

Kary apeluje- Pis und lof Evrybodi!

[img]http://i295.photobucket.com/albums/mm142/J_udi/DSCF1364.jpg?t=1266268297[/img]

[img]http://i295.photobucket.com/albums/mm142/J_udi/DSCF1413.jpg?t=1266268427[/img]

Kto potrafiłby mu odmówić, no kto? I tak- oczekujemy pochwał i zachwytów nad naszą pluszowością i pączusiowatością 😁 😎
Niech mi tylko wyskoczy teraz jakaś koniarka, to zatłukę, jak Boga kocham- zatłukę  🤬
Jaki słitaśny konicek z piękną mordecką  😍  😁

Strasznie mi się podobaja jego odmiany.
busch   Mad god's blessing.
15 lutego 2010 21:57
Averis - ale te odmiany Karsonowi ewoluują, aż strach obserwować, co się tam pojawi za rok  😁 . Może kosmici się z Tobą komunikują za pośrednictwem konia?  👀
Averis łaaa on mógłby zawsze pozostać taki pluszowy  😜

Mój pająk też prosi już o spokój  😁

Aa no i warto wspomnieć, że jak tak dalej będzie, to odbrykniemy z tego kącika, ooo tak:

A byśmy tego nie chcieli, bo był taaaki fajny  🏇
Godna następczyni sławnej quoniary? 😁 Nawet nie chce mi się czytać, bardzo kreatywne jest to pokolenie dzieci neostrady 🙄
Biorąc przykład z Averis i breakawayy wrzucę mojego różowego kucyka pony na rozładowanie atmosfery:

Dzieciak mój kochany 💘 ciężko mi wyobrazić go sobie jako poważnego i rozsądnego( taa...pobożne życzenie :hihi🙂 ogra za parę lat...
Dziewczyny trzymajcie mocno kciuki bo dzisiaj mój dzieciak przyjeżdża do Warszawy, już sie doczekać nie mogę aż mam motylki w brzuchu. Tyle czasu czekałam na to by był gotowy by go przywieść a teraz tak niewiele nas dzieli by znów sie zobaczyć. Jakie to cudowna uczucie czuje się jakbym sie zakochała  😍 
Ojoj, jakie słodkie spojrzenie ma Kary^^ Taki dzieciak jeszcze, nie można się mu oprzeć🙂
breakawayy, kolejny słodziak 😀 Ten to w ogóle, mały urwis 😉
madzia, co to za derka, jeśli można spytać? jacson? :>
Hrabinka12, a trzymamy, trzymamy! 🙂🙂

No to ja też dołączam się do przerwania quniorowej farsy i..... oznajmiam, że mój młody skończyl 4 latka!

Jeju.... i pomyśleć, że jak go kupowałam to taki szczypior dłuuuugi i krótkonożny z niego był ^^

Ha! I złapałam go wprawdzie nie na spaniu, ale na statecznym odpoczywaniu 😉 Kiepskie jakościowo te zdjęcia, bo nie zapaliłam światła, żeby go obfocić w pozycji poziomej 😉

Widziałem nie raz Natalkę na zawodach i wiem, że ta dziewczyna dużo umie ale mało robi🙁🙁 Akurat wiem, że ten srokacz po prostu to typowy koń do rekreacji i wiem, że to nie koń do wielkiego sportu. Sam mam ogierka fryzyjskiego,który chodzi dressage i to nie tylko podemną ale także i pod Natalką i jestem pewien, że konia mi niezepsuje.🙂

Co do młodszych osób czasem to one wiedzą więcej od nas i też to doceńmy🙂

Co do koni zaprzęgowych i pociągowych to mniej więcej to samo. Czasem te smukłe piękne konie mogą nie mieć takiej siły jak konie, które mają swoją dużą wagę.

Ratunkuuuuuuuuu!! Dziewczyny!! Co to znaczy ''chodzic dressage''  🤔 🤔 🤔
..tak patrzac na zdjecie ''dressagu'' Natalki zastanawiam sie czy nie pojsc do niej na treningi  😅
http://www.youtube.com/user/Natalka125x#p/a/u/0/FO_v2yeHej0 Zapraszam  😎

http://www.youtube.com/user/majax327#p/u/7/HZ4VL0zz6Hw a tu koleżanka z siwego konisia  😎
http://www.youtube.com/user/Natalka125x#p/a/u/0/FO_v2yeHej0 Zapraszam  😎

http://www.youtube.com/user/majax327#p/u/7/HZ4VL0zz6Hw a tu koleżanka z siwego konisia  😎

o maj gottt  😲
no zakochalam sie  😜
...ale chyba najbardziej podoba mi sie z tej strony ten filmik http://www.youtube.com/user/majax327#p/u/2/mY_lPntbI0I
- coz za pieknie wygiety kun  💘
😅
Hrabinka12, z chęcią zobaczę nowe zdjęcia Twojego, bo z tego co pamiętam, nieźle się prezentuje. Jak będzie na miejscu, będzie o nie łatwiej 🙂.
Sankaritarina a teraz taaaki duży jest... A i tak widzę w nim to samo dziecko cały czas  😜

A taaki byłem niezdara:

I z chłopczyka o takieeego słodkieeego:

Wyrosłem na takieeego mężczyznę:

No i przede wszystkim 100 lat dla Twojego koniska!  🏇
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
16 lutego 2010 10:45
breakawayy czadowy  ;] szybko te nasze maluchy dojrzewaja ... 🙂
Sankaritarina Wsiego naj dla  twojego misiaka 😀 😅
Sankaritarina strasznie podoba mi się maść twojego przystojniaka. 😍

Nasze pupile naprawdę szybko rosną. Pamiętam jak Oliwka była mała a teraz ma juz 6 lat.
Czas leci oj leci.
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
16 lutego 2010 11:03
Averis jak patrze na ten słodki pyszczek Twojego chłoptasia to mnie aż... ahhhhh  💘
kolorwiatru -niedługo taki będziesz mieć 😁
16 lutego 2010 11:15
enklawa jak bedzie taki to chyba ze szczescia oszaleje  😁
Oszalejesz nawet nie wiesz jak bardzo
16 lutego 2010 12:16
W sumie jak patrze na te wszystkie Wasze maleństwa to zaczyna mi sie to coraz bardziej podobać  😁
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
16 lutego 2010 12:26
Przyznam że to nieswmoite uczucie wychowywac swoje maleństwo 😀 ja miałam moja od jej 11 miesiąca życia. Obydwie byłyśmy i jestesmy ze sobą bardzo zrzyte. Pierwsze 5 minut i wiedziałam że koń jest mój.
To fajna sprawa  patrzec jak  konik rośnie, wychowuje sie, uczy a i tez dokazuje.  Każda chwila spędzona w jego towrzystwiej jest najbardziej magiczna w naszym zyciu 🙂 Chyba mnie rozumiecie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się