Młode Konie

Wojenka, chwyta za oko 🙂
FirstLight, ślicznie 🙂 Ile on ma wieku  i wzrostu?

A moje szczęście wraca do mnie 30 czerwca  🏇
aniaagre, foty dawaj jak wróci 🙂

aleqsandra satysfakcja z efektów własnej pracy : bezcenna 🙂

JA dziś znowu skoki na obydwóch i konie super, gorzej ze mną 🙂
FirstLight , pięknie 🙂

W sobote mieliśmy zawody i jestem bardzo zadowolona z konia, bo w N6 wykręciliśmy wynik 61,200 % z pomyłką, a w N7 61.800% 🙂 Mieliśmy start w samo południe więc zabrakło nam trochę energii więc tym bardziej się cieszę z wyników 😉
Nadszedł czas żeby opuścić wątek, ale będę śledzić Wasze młodziaki 🙂
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
20 czerwca 2013 10:09
Ruda77, łał! gratulacje! a czemu chcesz nas opuścić? 😀
Bo zorientowałam się, że młody już nie ma 3 lat tylko 6,5 i już chyba za starzy jesteśmy do tego wątku 🤣
20 czerwca 2013 10:33
dla nas nasze młode zawsze będą młode... dla mnie Buniek nadal ma 6 a mentalnie max 4 ;p a metryczka wskazuje na 7 ;p tyle tylko że dopiero od niedawna pracuje ... : ]
A ja ciągle myślę, że Abso ma 3 lata a to już ponad 6 czyli mam go już 3 lata, kiedy to minęło 😵 Twój to pewnie jak czterolatek, ale lepiej późno zajeżdżać niż wcześnie 😉
aniaagre Libek to rocznik 2009  😉  mierzony w kwietniu mial 167cm. Ciekawa historia z tym zwiazana, poniewaz moj kon jest odwaznym zwierzakiem, nie ma strachow, nie ploszy sie, idzie odwaznie do przodu, ale w momencie, gdy zobaczyl laske do mierzenia to wymiekl. Nic go jeszcze tak nie zestresowalo w zyciu  😲
Twoje szczescie to gdzie pojechalo, bo chyba przegapilam info?

Ruda77 dziekuje. Moj juz ze mna 2 lata, nie wiem kiedy to zlecialo.  🙄  Przez tez czas bardzo sie zmienil, szczegolnie mentalnie, kupilam dziecko, a teraz mam doroslego konia.
Farifelia   Farys 21.05.2008
20 czerwca 2013 11:31
FirstLight,  czas leci nawet nie wiadomo jak szybko 😉 Ja mojego kupiłam jak miał ponad 2 lata a niedawno skończył 5 lat 🙂 Sama nie wiem jak to szybko zleciało a tylko widzę jak mój dzieciak dorasta 🙂 Był nieokiełznanym potworkiem a teraz z niego misiek do rany przyłóż 😉
Pewnie już się to pytanie przetoczyło w wątku, ale nie mam zamiaru szukać. Nie jestem na bieżąco.
Jaki jest prawidłowy wiek nauki skoków przez przeszkody? Czy przechodzenie przez drągi nadwyręża końskie stawy?
Moje mlode, jak jeszcze mialo zimowa siersc 😀
FisrtLight, tu poszła: http://www.damadana.com/
Jestem bardzo zadowolona. Dziewczyna wyluzowana, spokojna, posłuszna, szybko się uczy 🙂 Dzisiaj pojechałam, wsiadłam, pogalopowałam nawet 🙂 i jeszcze kąpiel zrobiłam 🙂 bidula ma uczulenie na ukąszenia owadów 🙁

Perlica, jak wróci to zrobię na pewno 🙂 już się doczekać jej powrotu nie mogę 😉 Dzisiaj od rana śpiewam sobie: "jeszcze tydzień, najwyżej dwa.." odbija mi  😁

Mam tylko zagwozdkę co z siodłem zrobić. Po Grimmie jest zupełnie nie pasujące i musi pójść do Bogdana na dopasowanie. Tylko się zastanawiam czy cc się nadaje dla młodych koni.. Perlica, jak Twój młody zareagował na hbc?
aniaagre, a to gdzie ja wyslalas ? bo nie moge znalezc info. nie chodzi mi o miejsce, bo widze link, a bardziej o to w jakim celu 🙂
do zajeżdżenia 🙂
aniaagre, mój młody ma HBC cc swoje, na wymiar robione, chodzi w nim od początku i nic mu ( odpukać ) nie dolega, grzbiet ok, także polecam.

aniaagre, a to moje mlode tez jest wyslane na zajezdzenie, i tez odliczam kiedy do mnie wróci 😉
Pięciolatek mojej hodowli po Castillio w sobotę był 3 w swoim pierwszym P  😉
aniaagre ja jeżdżę w CC i nie ma żadnych problemów. Jedynie na początku musiał się młody przyzwyczaić do podpinania popręgu w taki sposób. Nawet go w nim zajeżdżałam  😉
20 czerwca 2013 23:13
Konstancja, to musi być satysfakcja 🙂 nie dość, że ładne to i skoczne 🙂 życzę sukcesów 🙂
Dzięki salto picollo za odp. 🙂 To nie kombinuję ze sprzedażą  i zakupem innego tylko czekam aż młoda wróci i zobaczymy co będzie 🙂 jeszcze przed powrotem pójdzie do poprawki 🙂

Perlica, a jak Twój  młodziak?
A mi i siwej stuknęła kolejna rocznica, już 2 lata jesteśmy razem. Kupiłam ją na początku czerwca.
Patrząc przez pryzmat czasu i doświadczeń jakie dzięki niej nabyłam to i tak, gdybym miała szukać konia to tylko młodego.
21 czerwca 2013 11:05
Być., święte słowa 🙂
aleqsandra  :kwiatek: satysfakcja ogromna, młody progresuje w expressowym tempie i robi się coraz fajniejszy  😉
galopada_   małoPolskie ;)
23 czerwca 2013 17:08
Davanti (Huzar / Delia po Bajt)  😍

galopada_, fajny,  w jakim wieku?
23 czerwca 2013 17:22
2 latek 🙂
Katharina   "Be patient and trust in the process"
23 czerwca 2013 21:48
galopada_   ślinię się do monitora  😜  A tak poza tym to sprzedane coś z tej stawki wystawionej na sprzedaż czy na razie cisza?  😉
24 czerwca 2013 06:51
Mialam sesje, wiec nie wystawialam nowych ogloszen. wlasnie zaczelam wakacje wiec zaktualizuje zdjecia, filmyi wystawie na nowych portalach. Od czasu do czasu ktos sie odezwie, ale jak na razie bez konkretow 😉
deborah   koń by się uśmiał...
24 czerwca 2013 07:31
galopada_, piękny koń..
Ja puchne z dumy bo weekend zakończyliśmy sukcesami. 1 miejsce w L na zawodach towarzyskich , i w niedzielę w Białym Borze 3 miejsce w LL i 2 miejsce w L. Ale najważniejsze że przejazdy były równe, ładne i że koń na zawodach niczego sie nie bal.. zuch boy normalnie :-D:-D:-D zdjęcia obiecuje wstawić jak tylko dostanę...
24 czerwca 2013 07:33
deborah od początku się śliniłam na widok CB. Wiem co dobre  😁  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się