Młode Konie

armara, a gdzie on zjadła to zielsko?
na pastwisku? ponoć koń na pastwisku wybiera tylko dobre zioła 🙂

A mój 3 latek rozpoczyna bunty i to zaskakujące. Dwa dni temu wymyślił że przy wsiadaniu po strzemieniu będzie mnie kopał zadem to nie wsiądę na niego 🙂 zmyślna bestyjka 😉
Chciałam prawnuka Ratiny Z to mam 🤣 przynajmniej jest wesolutko, bo za grzeczny był cały czas 🏇 Niestety bat poszedł w ruch i zero popuszczania i wczoraj koń chodził jak złoto 🤣
A mówi się że tylko kobyły mają humorki  😁
Perlica znalazłam to zielsko za ogrodzeniem., On dość długo nie wychodził pełnowymiarowo na pastwiska i chyba po prostu zatracił instynkt. Dużo nie trzeba, nawet przypadkowo mógł chapnąć. To pierwszy taki przypadek u nas. Sama jestem w szoku. Trzeba uważać  😵
Szalony chce udowodnić zasadność swojego imienia, a Ty się czepiasz  😂 Nie masz jakichś świeżych zdjęć ?
armara, dobrze że nic mu się nie stało , na strachu się skończyło 🙂

Niestety nie mam żadnych, bo brak fotografa.
Faraa do mnie jedzie i jedzie i jedzie ...a robi fotki profi 😉

Chyba zrobię sama jakieś biedackie bo mi umknie jak się będzie zmieniał 😎
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
14 lipca 2012 19:01
Ja tylko szybko kucyka wrzucę :
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=dsc00087aj.jpg&res=landing[/img]

Pierwsze kłusy
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg689/scaled.php?server=689&filename=dsc00101ao.jpg&res=landing[/img]

Już nie długo przyjedzie kowal WRESZCIe, bo klękajcie narody  ... 🙇

Kucyk dzisiaj lepiej w stępie, swoje jeszcze pokazywał, do kłusów chętny nie był, ale udało się :P
subaru2009, on ma za ciasne siodło chyba, bo leci do tyłu...
14 lipca 2012 19:13
Nie jest za ciasne , może jest takie wrażenie, ale to już najszerszy łęk jaki dostałam, w zasadzie to trochę za mocno do przodu go osiodłałyśmy, ale już szerszego nie znajdę, będę kombinować jeszcze z podkładką podnoszącą tył. Łęk mamy 32 cm wmontowany, tak nam kiedyś też Bogdan wymierzył. Przynajmniej na razie nie mam możliwości innego siodła. Przód jest ok, nie blokuje łopatek, kwestia tylko podkładki podnoszącej tył. Ale dzięki 😉 bo nie zwróciłam na to uwagi 😉
subaru2009, może być że jest dobrej szerokości, tylko blisko osiodłany a dalej się pewnie nie da cofnąć bo to jednak kuc więc króciutki i takie wrażenie że wygląda na ciasne...
14 lipca 2012 19:19
Ja miałam mega problem z siodłem ... już jedno sprzedałam, bo właśnie za ciasne było, generalnie dojdzie jeszcze podogonie, na razie go przyzwyczajam do niego, bo mu się bardzo nie podoba ..
subaru2009, rozumiem i już się nie czepiam, tak mi się rzuciło w oczy po prostu 🙂
subaru2009
Kucor jest boski ! Ślicznie wygląda, chcesz żeby się pokazywał w sporcie  👀 BTW my też na kowala czekamy  😵
14 lipca 2012 19:31
subaru2009, rozumiem i już się nie czepiam, tak mi się rzuciło w oczy po prostu 🙂

Ale dobrze, bo ja na to uwagi nie zwróciłam 😀 wemzę pod uwagę kupno podkładki 🙂

armara Tzn na pewno myślę o startach w regionalkach, czy przekonam się żeby go puścić do sportu kucykowego typowo dla jakiegoś dziecka - nie wiem, z jednej strony bym chciała, z drugiej .. nie bardzo. Zobaczymy jak się rozwinie 🙂 i jak to się potoczy.
galopada_   małoPolskie ;)
14 lipca 2012 20:31
och, ach drugi raz w ciągu tygodnia ktoś nam z Karym pstryknął fotkę. To się wrzucam bo pewnie teraz znowu będzie posucha przez jakiś czas  😁

galopada_ ło matko, jak on ten zadek podstawia 😲  👍
Kary to szał robi... -jak zwykle z resztą 💘

A ja w końcu zrobiłam mix filmowy.
Krótkie, ale popcorn można sobie zrobić😉

pierwsze: Luna w marcu 2012 (pierwsze jazdy w Kiekrzu - brr...sztywno, ja w mega stresie) i zaraz potem porównanie z czerwcem (jakoś na początku miesiąca).

Drugi, jazda  jakoś koniec czerwca:

15 lipca 2012 17:46
a ja mam nowe wieści z frontu. W koncu sie wkurzyłam i pojechałam dzisiaj na moim duzym sama w teren (jego pierwszy zresztą). Juz od ubiegłego roku sie umawialam ze znajomymi zeby ze mną pojechali bo wiadomo ze starszym koniem razniej. I zawsze jak nie deszcz, to za gorąca, za duzo owadów, kac, brak czasu  😵  😁 W kazdym razie teren zakonczony sukcesem  💃

a poza tym Dessa lonzuje sie na wypięciu i dzisiaj się przewieszalam przez nią. Day jeszcze bez wypięcia ale dzisiaj tez sie przewieszalam. I jedno i drugie w ogole nie zwrocilo na mnie uwagi  😍 ( aaach ta linia D  😉 )

Thymos, super 😀
galopada_ , świetne są Wasze konie 😍

My z młodym mieliśmy w sobotę konsultację z P. Piasecką i podobno jest duży postęp 😅 No i wczoraj zawody, w P4 wydłubaliśmy wynik ponad 61%, a w P7 ponad 64% 🏇
Ja tez mam mala dokumentacje z mlodziakowej pracy:

fot. Magban93
Ależ Siwy ma piękną główkę 💘
galopada  - który to już koń przez ciebie zajeżdżany ?  👍
FirstLight
Ślicznie, w jakim on jest wieku ?
Ruda77
Gratulacje, ale wiesz za co się należy  🤬 - gdzie zdjęcia, hmmm ?
amnestria, armara dziekuje  😀
Libek ma dokladnie 3 lata i 4 miesiace
armara, w weekend jadę do rodziców i wtedy będę miała zdjęcia 😉
16 lipca 2012 19:34
Ruda77 dziekujemy!  :kwiatek:

777 wcale ich duzo nie było 🙂😉
FirstLight bardzo optymistycznie zdjęcie. Twój koń jest w wieku mojego, a i tak jesteśmy z tyłu za murzynami w jeździe. Na razie szlifujemy kłus i parę pierdółek, które pojawiły się po drodze.

Dzisiaj siwa chodziła na lonży. Naprawdę zaczyna łapać o co chodzi z głową w dół, ale tutaj potrzebny jest nam czas. Ogólnie dzisiaj, nieco bardziej wymęczona na galop.
Ruda77
Super  💃
galopada
Trzymam kciuki  i liczę na dalszą relację. A kary to wiesz 😉 Fajnie się dziecko podstawia  💃
16 lipca 2012 20:12
FisrtLight ale on długi się wydaje 🙂 fajny siwek 🙂

armara jak Juniorek ?

Ruda77 ale się rozhulaliście ! 🙂 Ładne wyniki 😉 gratuluje

Mój miał dzisiaj lonżę po 3ch dniach siodła, po 30 min myślałam, że będę go zbierać 😀 A potem wpadły w odwiedziny koleżanki i pamiętkwe focisze:
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=21265125.jpg&res=landing[/img]
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg840/scaled.php?server=840&filename=12687224.jpg&res=landing[/img]
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=80105118.jpg&res=landing[/img]

Był kowal i ponaprawiał nam nogi  💃 już nie pływamy 😀
Moja Mloda dziecina, rozluznia sie i lapie rownowage teraz, malo ma impulsu w przod, raczej rozrabianie jej w glowie...

Ruda77 brawo i przyłączam się do prośby zdjęć! 🙂
FirstLight faaajny młody, po czym? :kwiatek:
galopada_ to samo pytanie mnie naszło "który to młodzian z kolei 🤣" a tak serio to baardzo fajne końska, miłego zajeżdżania 🙂
subaru2009 łaaa, kuc genialny 😉 muszę się do was przypałętać na zdjęcia i ploty 😁

i jedno zdjęcie Komety
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
16 lipca 2012 22:40
subaru2009 Twój kucunio jest po prostu przemega! Niezłe z niego ciasteczko 🍴 Napatrzeć się nie mogę, gdyby te moje smoki były tak urodziwe jak on... 😀
galopada_ coś ty nas chyba oszukujesz, bo ja również niedawno się nad tym zastanawiałam... 😁 Bardzo lubię oglądać Twoich podopiecznych!
17 lipca 2012 07:00
armara KAry to jest taki ze uh!  😍 jest troszke dzieckiem specjalnej troski ale go uwielbiam. Tylko nie wiem czy nie bede sie musiala go ,,zrzec" bo mam teraz jeszcze 3 surówki do zajezdzenia i troche mi ciezko to czasowo zrobic przy pozostalych koniach  😵

Karmelek1700Shantowa tak sie wydaje bo oprocz tego ze zajezdzam to jezdze na młodych już podjezdzonych albo ujezdzonych (lat +4 a nie wiecej niz 6)  😉 takie moje to dopiero Diakon, mój duży, Siwy, Siwy II, Diva, Jarowit. No i teraz mi dojdą jeszcze 3  😉 Poza tym jezdzilam/jezdze Jusia trochę, Druzję, czasami na Łatę wsiadalam, mialam mały epizod z Dżakartą, oczywiscie teraz jest JW i musialabym sie zastanowic co jeszcze  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się