Młode Konie

takie jedno na rozgrzewkę  💃

galopada_, a co to za zielony dodatek na jego szyi?

Być. zwykła linka  😀 wszystkim zajeżdżanym przeze mnie koniom zakładałam do tej pory puślisko, a teraz znalazłam linkę i zakładam linkę. W razie brykania, czy nie wykazywania chęci do zatrzymania się jest bardzo pomocna  😉 ale poza tym to w tym początkowym etapie pomaga mi przy robieniu przejść, bo jak koń nie kuma pomocy do zatrzymania, to przytrzymanie linki powoduje ze szybko łapią o co chodzi  😉
Nie pomyślałabym. Pierwszy raz widzę, by ktoś tego używał, dlatego zapytałam. Dzięki za odp. 😉 W sumie z opisu wygląda na bardzo pomocną "pomoc", więc warto sobie naskrobać w notatniku, że można też tak spróbować.
slojma   I was born with a silver spoon!
22 kwietnia 2012 17:43
no no fajnie wygląda 🙂 i jak ładnie się rusza
Być. w razie jakby koń np. brykał, to masz za co przytrzymać, żeby zaprzeć się w strzemionach. Trodno wtedy spaść, a jak wiadomo spadanie podczas pierwszych wsiadów jest niewskazane  😂 ja się bardzo pewnie czuję z linką  😁 tak mnie psychicznie wspiera swoją obecnością 😉 No a przy przejściach bardzo polecam  😉

slojma no srednio dzisiaj się ruszał bo mu sie nie chciało  😂 a jeszcze nie przyzwyczajony do takiego kloca na grzbiecie bo 2 raz na nim siedzę  😁

edit. o tutaj jest puślisko, tylko ze ciemne to nie rzuca się w oczy jak ta zielona linka:

Spróbuje z siwą, jeżeli będzie taka konieczność.  😉
Być. zawsze moze sobie wisiec i możesz nie używać  😉 ale ja sobie bardzo chwalę  😉
Lov   all my life is changin' every day.
22 kwietnia 2012 18:15
[quote author=galopada_ link=topic=1199.msg1380104#msg1380104 date=1335113182]
Trodno wtedy spaść, a jak wiadomo spadanie podczas pierwszych wsiadów jest niewskazane  😂
[/quote]

E tam, co Ty gadasz 😁
Niemieccy zawodnicy (przynajmniej takie mam doświadczenia z północy :hihi🙂 ani myślą wsiadać na młodziaki bez takich "linek". 😀 Ale jest to jak najbardziej uzasadnione i całkiem pomocne w razie W 🙂

galopada, Jarowit już wykastrowany?
Bardzo fajnie się prezentuje, zupełnie bezstresowo - świetnie ogląda się takie obrazki! 😉
Maeatak, we wtorek przed Wielkanocą stracił jajka razem z Day'em  😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
22 kwietnia 2012 21:28
To ja się pochwale, młody tydzień po kastracji 🙂 Zdjęcia robiła nam forumowa szuwar
Biczowa - pięknie mu w żółtym! 😀

My z młodym mamy w końcu jakieś nowe focisze 🙂

i hop 🙂

wersja relaksacyjna :P

już uciekam 🙂
grast,  Co on taki ciemny? Odmiana wiosennej maści?😉

galopada_, Fajny pomysł z tą linką! 🙂
Sankaritarina nie wiedziałam, że linka wzbudzi takie zainteresowanie  🤣 moze następnym razem założę.... czerwoną? Ewentualnie bede dobierała kolor do koloru czpraka  😁
Sankaritarina - byl jeszcze ciemniejszy 🙂 teraz jasnieje 🙂
galopada_, takie zastosowanie linki to ja sobie robię jako "wodzę balansową" (jak szumnie brzmi 😁 ), ale chyba bym nie wpadła, żeby młodym założyć. 😁 😉
na wyścigach u nas zawsze zakłada się pasek od wytoku na szyję, żeby w razie brykań pod czas zajażdżek łapać za ten "pasek" a nie za wodze, przydatny wynalazek  😉
Linka zawsze będzie miała jedno z wielu zastosowań: ozdobne.  😎 Ale naprawdę, świetne.
Pozdrawiamy ze Szczerbatym 😀

a ja się przypomnę, bo właśnie odkryłam nowe zdjęcia z ostatniej sesji, za tydzień będzie to już 5 latek
szaleństwo było wielkie, teraz niestety jest jeszcze chudszy niż na zdjęciach, jak zawsze na wiosnę   🤬
Ruda77, piękny jest!! Staję się jego fanką powoli 🙂!
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
23 kwietnia 2012 11:16
Caroline12 z karej maści wysiwiał Ci koń?
praktycznie tak, ja go kupiłam jako 3 latka i był ciemno srebrny, wpadający w kary więc podejrzewam że był karusieńki kiedyś, a teraz na wiosne jeszcze mu jabłuszka wyszły 😍 z roku na rok jest coraz jaśniejszy, ale golenie jeszcze dodatkowo to przyspiesza
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
23 kwietnia 2012 11:40
U mojego roczniaka (gniady)pojawiło się trochę siwych włosków w okolicach słabizny,w ogonie i tak zastanawiam się czy on mi czasem nie wysiwieje  😀
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
23 kwietnia 2012 11:53
A macie sposób na młodziaka, który dostaje białej gorączki i ma ochotę zmaltretować lonżującego , z plecakiem ludzkim na sobie, a bez lonży jest ok ?  🙄
Na lonży bez ludzia też jest ok.

Mieliście taki przypadek ?
No to ja się również opublikuję  😉 bo ślędzę wątek ale chyba nas tu nie było.
Klacz Sp, 5 lat w maju, hodowli Sk Ochaby Devin du Maury- Skaluna po Lumpi.
Nie miałyśmy szansy postartować bo ciągle coś- kopyto, potem skopała się na padoku i ciągle jakieś 3 miesięczne przerwy 😵
Ale teraz zaczynamy trenować na dobre  🤣

photo by Faraa
subaru2009 no z takim przypadkiem się nie spotkałam jeszcze a bacik lonżującego nie pomaga albo wew. łydka jeźdźca? żeby go wypchnąć na zewnątrz

Perlica wstaw inne linki do zdjęć bo te się nie otwierają
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
23 kwietnia 2012 12:00
Nic ... na jeźdźca uwagi nie zwraca, na lonżującego już tak ... jak mu się nie uda chwycić zębami lonżującego, to bryka i się wspinaa no bo przecież ...
Caroline12, to moje 1 raz wstawiane zdjęcia więc się nie ogarniam, ale już jest oki 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się