Młode Konie

Rok temu zakochałam się w jej zdjęciu na allegro. A jak dojechałam na miejsce i stała taka grzeczna na stanowisku to mnie rozłożyła na łopatki. Miała wtedy 9 m-cy. Jest kompletnym przeciwieństwem mojej starszej kobyłki (18 lat), jest spokojna, daje sobie wszystko zrobić a do przyczepy wchodzi za trzecim podejściem! Jak na wtedy 9 miesięczną klaczkę wejście do przyczepy tak szybko pierwszy raz w życiu to był szok. I jechała bardzo grzecznie. Cud miód i orzeszki  🏇.  Sentyment mam do niej straszny bo jest podobna do matki mojej starszej kobyłki, która padła 3 lata temu, a na której doszkalałam się w jeździe przez długi czas i która wiele mnie nauczyła.
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
30 marca 2012 08:57
Tego lobuza tu jeszcze nie bylo 🙂 Przygotowujemy sie do zajazdzki  🏇 🏇[flash=200,200]
[/flash]

Tak dokładnie ta sama. Kupił ją mój znajomy, ale teraz dostał wymówienie z pracy i dopadły go inne problemy i musiał na dzień dobry zrezygnować z konia. Dobrze, że w odpowiednim momencie odezwałam się do niego.

Czyli przeznaczenie.  😉
galopada_   małoPolskie ;)
30 marca 2012 14:48
Prosiaczek na pierwszej ,,lonży" ( Ruda dzisiaj też była ale nie mam zdjęć). Siodło zaakceptowane w stajni, teraz czas na wyjście z siodłem na ujeżdżalnię  🏇 Pozniej tylko troche pracy na wypięciu i wsiadamy  🏇
armara
sliczne twoj junior, juz wiem widzialam go w rewii, lapie za oko. O ktorej jutro przebywacie, bo moze bym sie zerwala do garwolinu.
Condina, super jest 😉
Po Contender
http://www.bazakoni.pl/horse_1645.html

30 marca 2012 15:17
Arimona to chyba dzisiaj Junior jechał  👀
O patrz przeoczylam 🙁 a myslalam moze armare poznam. Ale jesli wieczorem to jeszcze jestem w miare okolicach.
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
30 marca 2012 19:01
Condina, super jest 😉
Po Contender
http://www.bazakoni.pl/horse_1645.html

tak, Contender  - Carolus - Caletto
a ja się pochwalę, że Pani Trener wsiadła wczoraj na rudego, wiemy już konkretnie nad czym pracować i wdrażamy nasze 'ulepszanie' w życie  😉 poza tym dowiedziałam się, że młody nie będzie miał problemów z chodami bocznymi i szybko łapie o co chodzi  💃
Arimona, galopada
Tak Junior jechał dziś. Najpierw mała z mamą wróciła z inseminacji, a potem szybko rach ciach i w trasę ruszył Junior. Dopiero weszłam do domu i padam na twarz  😵 Dobrze, że transport przebiegł zupełnie bezboleśnie  💃
Mam nawet robocza fotkę chłopaków (Junior zakochał się w Jasiu, dosłownie - masakra, gejowski klub  😁, mam nadzieję, że mu trochę to ustąpi z czasem  :hihi🙂:

Arimona
Marysia jeszcze będzie stała jakiś czas ? Bo Jr zostaje raczej na dłużej, będzie okazja  🏇
cieciorka   kocioł bałkański
30 marca 2012 21:29
armara, gdzie wylądował na zajazdkę?
Armara
Jeszcze troche pobedzie (dopiero pierwszy miesiac tam), mysle ze Marta na jakies zawody skokowe na niej pojedzie, bo ona jeszcze nic skokowego nie startowasla w ogole.
Ja do Marysi mam 85km, i jeszcze siwego mojego w zupelnie innej stajni, tak ze za czesto to sie nie pojawiam, ale trzeba bedzie sie jakos zgrac.
Super ze transport sie udal, zawsze z mlodymi sie chce zeby sie dobrze nauczyly wchodzic i jezdzic. Zdawaj relacje jak bedzie przebiegac zajazdka  🏇

Wojenka   on the desert you can't remember your name
30 marca 2012 22:05
armara, jaki przystojny laluś  🤣

edit: Pojawił się już biuletyn PKWK, a w nim mój Mujo ze stajni Mihrab  😀 . Do sezonu zostało zgłoszonych ponad 400 arabów, w tym 243 trzylatki  😁.
http://pkwk.pl/pdf/2012/Biuletyn_1_2012_PKWK.pdf
Szyjemy kamzoł  🏇
30 marca 2012 22:06
armara Kary wygląda na średnio szczęsliwego na tym zdjęciu  😂 on jest aspołeczny  😁
cieciorka
Młody trafił do Sulbin 🙂
Arimona
Mam podobną sytuację, teraz będziemy gdzieś u niego za ok. 2 tygodnie, ale nie jestem pewna, bo ruszył sezon hodowlany i rochę mamy zamieszania ze stanówkami itd.
galopada
Bo Jr go molestuje, ale Johnnie bić się tak bardzo nie daje, ugryzł Juniora, do krwi. Niedobry jeden  😁
Wojenka
Dokładnie  😂 Różowy sprzet bardzo by mu pasował  😵 😁
30 marca 2012 22:11
armara a to drań  🤣
slojma   I was born with a silver spoon!
30 marca 2012 22:43
armara- jaka postawa wygląda jak mały diabełek i jeszcze mu się ślipka świecą
slojma, tylko koń armary to ten obok, co mu się nie świecą oczy 😁
slojma   I was born with a silver spoon!
31 marca 2012 04:24
😡 coś mi się popsuło w mojej świadomości 😉
31 marca 2012 08:01
ten Diabełek to nasz  😁  😉

armara pozwolę sobie bezczelnie wrzucic tu zdjecie Karego Twojego autorstwa bo wygląda na nim cudnie  😜 ( mam nadzieje ze mnie nie pozwiesz do sądu za to  😁 :kwiatek🙂 btw który większy? bo na tym zdjęciu gdzie są razem nasz jakiś taki drobniutki sie wydaje  👀

czyli Kary powoli zaczynający robotowanie  💃

galopada
Wrzucaj, wrzucaj 🙂
Powiem tylko Wasz Diabeł wcale nie ma piekielnego charakteru. Mój to latający zawadiaka z adhd, przy Waszym. Mam nadzieję, że się ogarnię  😵
Co do wymiarów to Wasz ma mocniejsze nogi, więcej kości, większy zad, wzrostowo może jest centymetr-dwa wyższy, ale mój  ma jakby troszkę inną (grubszą) szyję. No i nasz ma adhd. Ogolnie widać, że bracia  😁
galopada śliczny ten karson!
oglądam sobie stare filmy i zastanawiam się dlaczego wcześniej nie ogarnęłam tej 'dobrej drogi' dla młodziaka, ale cóż byle do przodu, dzisiaj zrobiliśmy całkiem faje łopatki w stępie  😉
wrzucam młodziakowe porównanie, trochę szyi nabrał, trochę zmężniał, niestety nie mam zdjęć idealnie w tej samej fazie  🤔
jej, za 22 dni minie nam razem pół roku... jak to wszystko szybko leci  😉
galopada_ nawet nie ma co się tłumaczyć, czarna nowa dopiero co kupiona i nie zwróciłam uwagi, że jest zdecydowanie za krótka na siwego, zwrócił uwagę tata wziełam jeszcze raz żeby sprawdzić czy moja wina, nie zaprzeczę mam tendencje do łapania, dlatego rzadko praktykujemy tylko gdy zajdzie potrzeba, no ale ubrałam pozapinałam i jeździłam na luźnej czarnej przy normalnych wodzach i jakby się blokuje, przeciąga i tak zostaje, jeżeli nie jest przeciagniętna przez pasek podgardlany jest okej.
lov, zrolowany, bo jak wyjaśniłam powyżej 1 niepoprawne zapięcie do tego konia, 2 była trenerka ze względu na przypadek tego konia pozwalała na jazdę w lekkim zrolowaniu, oduczamy sie, nowy trener, oby było lepiej
dziękuję bardzo za zwrócenie uwagi

a teraz zagadka obrazkowa, tło zeżarło siwka.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
01 kwietnia 2012 20:16
subaru2009
Przez Ciebie popełnię nieregulaminowy post  😵
Kuc wygląda taaaaak pięknie, że ach i och  😍 😍 😍 Trzymam mocno kciuki za Was jutro. Daj znać jak będziecie "po"!
subaru dacie radę  :kwiatek: kucyk- cudo, za sam wygląd dostaniesz max punktów  😉
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
01 kwietnia 2012 20:38
Damy, damy tutaj pierwsza przylecę z płaczem ewentualnie radością  😁

armara a jak Juniorek ? Tęskno mi za nim :>

ententa Jeszcze go dzisiaj wyprałam to takiej szopy dostał  😁 więc mam nadzieję, że braki wyglądem nadgonimy ..

dla porównania kucyk z marca zeszłęgo roku  😁

Robi się chłop.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
01 kwietnia 2012 20:39
Piękny kucyk! Powodzenia!
Robi się chłop.

oj robi. 😉 jest cudny 😍 powodzenia!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się