Młode Konie

Lov   all my life is changin' every day.
23 września 2011 18:59
margaritka, jeju, to Nathan już do zajeżdżania? Kiedy ten czas minął? Pamiętam, jak nam pisałaś, że nagle w nocy źrebak się urodził.. 😁
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
23 września 2011 19:27
No już ma ponad 3lata🙂 dla mnie to nadal zrebak🙂
margaritka: Bardzo fajnie chłopak wygląda, może akurat będzie miał talent do skoków  🙂 Kiedy pierwsze wsiadanie? Powodzenia w dalszej pracy 😉
Ja mam nowe dziecko...kare, wykastrowane, ma 5 lat i dopiero wyszlo z biegalni, bo zawsze male bylo i rosnac moglo. Rusza sie fajnie, grzeczne jest (nawet bardzo), juz z siodlem lonzowalam. 😉 Dobrze, ze takie jest, bo jednak 5 lat to juz dumny wiek na konia ujezdzeniowego. 😉

Kary zajezdzony 🙂 kolega wsiadl i pojechal. W przyszlym tygodniu ja wsiadam, oby kary rowniez ze mna taki grzeczny byl! 😉
Kolega M. wsiadł? On jest hardkorem 😀
Trzymam kciuki za nowe dziecko 😉
24 września 2011 08:59
Amazonką szczerze powiedziawsz to się zastanawiam czy go nie zostawić, bo i fajnie się chłopak rusza i charakter ma super i wszystko szybko łapie. Za marchewkę zrobi wszystko hah🙂
Wczoraj Bonczini odbył I lekcję lonżowania z materialną lonżą. I tak jak bez lonży skminiał że trzeba biegać po duuuużym kółku tak na lonży ten "podły kawałek sznurka" ewidentnie ściągał go do środka  🙄 ale przy pomocy drugiego ludzia żeśmy to ogarnęli. W ogóle myślałam że 4 kobyły w letniej stajni obok i koń w pługu na sąsiednim polu będą go rozpraszać, ale...dziki ogr olał równym sikiem i móżdżył nad "robotą"  🙂

Maluszek 🙂

Averis   Czarny charakter
24 września 2011 13:43
A ja znalazłam takie porównanie
Karson z zeszłej jesieni:

Karson z kwietnia/maja:

Uwielbiam porównywać konia w dwóch różnych rodzajach sierści, wtedy jest plus 100 do lansu 😁
A Mistral jest już w drodze do Krakowa  💃  🙂
Kolega M. wsiadł? On jest hardkorem 😀
Trzymam kciuki za nowe dziecko 😉

Wsiadl 😉 w tym przypadku jednak nie mial nic do roboty, bo maly szedl prawie jak na guziki  😎
Amazonką szczerze powiedziawsz to się zastanawiam czy go nie zostawić, bo i fajnie się chłopak rusza i charakter ma super i wszystko szybko łapie. Za marchewkę zrobi wszystko hah🙂

Chyba chłpaki mają to po ojcu bo to co napisałas pasuje jak ulał do Orynansa.Jest on niesamowicie inteligentny, bardzo szybko wszystko łapie , bardzo odważny  z ładnym elastycznym ruchem . Margaritka a  ile Nathan ma teraz wzrostu bo Ordynans 170 a ma dopiero 2,5 roku  🙇
Ponownie wstawiam mojego dzieciaczka z padoku.
Ostatnio zafundował mi wstrząs mózgu i krwiaka pod czaszką.
Chyba czas pomyśleć nad wycięciem jajek.

efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
24 września 2011 17:10
dotarłam do Starej Wsi i muszę Wam pokazać mojego młodego 🙂😉)

efka co tu dużo mówić...  😍
efka  😍  jestem bardzo niecierpliwa, chce juz wiedziec, jaki bedzie w przyszlym roku
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
24 września 2011 18:12
efka toż to z małego Krzysia się Poważny Pan Koń Krzysztof robi 😲
lostak   raagaguję tylko na Domi
24 września 2011 18:27
Krzys?... Pasuje, juz bedzie ciezko mu ksywke zmienic😉 efka, trzymam kciuki za twojego mlodzienca, jest naprawde gumowo fajny.
kujka   new better life mode: on
24 września 2011 18:38
efka, obcielas mu juz grzywe! 😀 nie widzialam go pare miesiecy, nie moge sie doczekac jego przyjazdu do Warszawki!

Averis, i naprawde masz tylko 1 aktualne zdjecie z roboty?
24 września 2011 19:02
kaloe, nie duzy jest, maks 167
Ordynans jest duzy w tej chwili ma 170 cm  i to chyba jeszcze nie koniec. W ostatnich tygodniach tak poszedł do góry latem tez miał około 165-167cm . Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia. Dzisiaj chciałam zrobic ale już wieczorem światło nie to i mam tylko takie.
efka, haha lans kantarek już jest 😀 swoją drogą, jeśli to Ty dorwałaś się do grzywy, jak sięgnęłaś? 😁
i tak jak Anka, też jestem niecierpliwa i już go widze oczyma wyobraźni na czworobokach 😜

krysiex213 uwielbiam Twojego młodziaka, jest sliczny!  💘
amnestria dziękuję przekażę mu 🙂  (wszyscy biorą go za klaczkę więc śliczny to dobre określenie a nie np przystojny jak facet 😀iabeł🙂
krysiex213, to tak jak mój, delikatniutki, drobniutki koniczek 🙂 a zawsze podziwiałam (i podziwiam) smoki takie jak np młody efki. Ale nie zamieniłabym Duszka (nawet imię ma durne :emoty327🙂 na żadnego innego. Poza tym Twój to też małopolak, nie? 🙂
efka
Boski jest twoj Krzysio  😍
tez sie nie moge doczekac az sie zajezdzi, strasznie ciekawa jestem jak bedzie pod siodlem wygladaс   😜
amnestria tak mlp z dużymi ilościami pełnej krwi i francuza. On przez baaardzo długi czas nie wychodził za granicę 160, aż się martwiłam że będzie taki "kucynel". Na szczęście teraz złapał fazę na rośnięcie, muszę go zmierzyć właśnie (ja mam 178:p ). Masowo to w większości ma wygląd koksa na odżywkach + talia osy  🤣

co do imienia to miałam o tyle szczęście że jestem jego "chrzestną" 😀
Lov   all my life is changin' every day.
24 września 2011 22:39
efka, woow, jaki on przystojniacha! 😉
krysiex213, przeczytałam na początku "chrzĘstną", i się zastanawiałam, o co chodzi... 😂
Krysiex
Fajnie B. wygląda, nabrał sporo ciałka. Robotujecie coś konkretniej  👀 ?
efka
Rośnie Ci ciacho, taki był niepozorny jeszcze pół roku temu. Wrzuć więcej zdjęć, koniecznie !
Lov tak tak matką chrzęstną i okostną :p

armara może nie konkretniej ale coś tam próbujemy ruszyć. Póki co dzisiaj druga lekcja na lonży  🏇
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
25 września 2011 20:48
dziękuję wszystkim którym Krzysio się podoba, w zasadzie fajnie, bo jeszcze parę miesięcy temu prawie nikt (wyłączając kilka najbliższych voltowych matek chrzestnych 😉) nie wierzył w niego - słuchałam że za długi, nieforemny, z "fryzią szyją" itd.. no cóż, posłuchałam mądrzejszych od siebie osób którym ufam, oraz głosu serca i mam nadzieję że się to opłaci, bo w zasadzie jeszcze za młody jest żeby cokolwiek wyrokować.. ale tłumaczę sobie że to ma być koń dla mnie, więc najważniejsze że to mi serce rośnie jak na niego patrzę 😉 wgrywam filmik, na oku mam też parę koni z młodszych pokoleń w tej samej hodowli (apetyt rośnie w miarę jedzenia...) ale a razie spokojnie - trzeba pozwolić mu dorosnąć.

Efka, piękności 🙂 swoją drogą te niemce to jakieś takie poważniejsze są, co sobie oglądam młode ogiery to wszystko nie dość, ze smoki to jeszcze takie "dorosłe" konie z pyska. Mój 4,5-latek bardziej dzieciuchowaty 😉

p.s. fajosko wygląda w tym kantarku 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się