Czemu "naturalsi" wzbudzają tyle kontrowersji?

jeju jak chcecie się czepiać to się czepiajcie ;ppp

Ale serio miłego dnia wam życzę 🙂
A.   master of sarcasm :]
28 października 2011 11:50
Grandull  przylaczam sie do prosby duuni, poinformuj nas, skad Indianie mieli konie  🙇
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
28 października 2011 11:55
no nie czepiamy sie, chcemy żebyś odpowiedziała na konkretne dwa pytania 🙄
28 października 2011 12:04
i to w kontekscie tego co napisalas  🙄  jak to mozna nie umiec uzasadnic wlasnych wypowiedzi, nie rozumiem zupelnie   🤔
hehe Grandull uciekła  🤣 🤣

A ja wam powiem jedno jestem naturalowcem i jest mi z tym cholernie dobrze :P
Pytania ??

Ps: Ja praktykuję program JNBT 🙂
28 października 2011 12:13
oo szybko grandull zmieniła wcielenie  🤣 pytania te same: skad indianie mieli konie i kim są zawodnicy o których wspomnialas? 😎
28 października 2011 12:14
tak, odpowiedz nam, czekamy!
Wcielenia .... Grandul z tego co pisała mi na Pw miała 14 lat ..... a ja mam ciut więcej :P

A  poza tym pytania są bardzo idiotyczne i tyle ....
28 października 2011 12:21
Przeciez nie ma glupich, a tym bardziej idiotycznych, pytan, sa tylko glupie odpowiedzi.

Oj nie sciemniaj juz kto co komu pisal  😂
28 października 2011 12:22
grandull vel tenorkowa_18 naprawde masz nas za idiotów? 😎 myślisz z nie umiemy spojrzeć w profil?
28 października 2011 12:23
...idiotow zadajacych idiotyczne pytania  😵 😂

hahaha  😂
hahaha
na jedno z pytań odpowiedziałam wczesniej ...;/
A ps: Tenorowa czy jak jej tam przyszła z kosmosu ale mną nie jest ... nie obrażajcie mnie .....!!
28 października 2011 12:28
e co ja sie bede wysilac  😎  przyjdzie mod i skasuje oba konta  😂
28 października 2011 12:30
no proszę, laska śmiga jak wściekła pomiędzy kontami  😁
no proszę odpowiedzieć na pytania: skąd indianie mieli konie i którzy to zawodnicy  👀
i pośpiesz sie zanim dostaniesz bana za podwójne konto 🤔
28 października 2011 12:37
zamiast nam odpowiedziec na proste i nieskomplikowane dwa pytania, poszla chyba czytac regulamin  🤔

Może dlatego, że nikt na to nie wpadł z "klasycznych", żeby tego konkretnie uczyć?
Że za często temat obsługi naziemnej konia jest traktowany po macoszemu?

Nie zgodzę się - są kursy i szkolenia: http://www.kjhuzar.pl/ tam klikamy na "jazda konna" i dalej na "kursy dla początkujących".
Gdy właściciele ośrodka wpadli na pomysł organizowania czegoś takiego to było wielu sceptyków. Z tego co wiem, kurs (miał już chyba kilka edycji) udał się znakomicie.

Problem w tym, że jest to kropla w morzu potrzeb i ludzie po prostu nie trafiają na takie ogłoszenia bo na początku nie wiedzą, że czegoś takiego powinni szukać. A znów potem jak już się zrażą/przestraszą/zdemotywują to natural wydaje się być właśnie taką "lepsza alternatywą".

Problem w tym, że jest to kropla w morzu potrzeb i ludzie po prostu nie trafiają na takie ogłoszenia bo na początku nie wiedzą, że czegoś takiego powinni szukać. A znów potem jak już się zrażą/przestraszą/zdemotywują to natural wydaje się być właśnie taką "lepsza alternatywą".

Marketing i jeszcze raz marketing oraz budowanie świadomości u klientów. Poszerzanie kręgu zainteresowanych. Żeby nie było: "Musi tak być jak jest, bo mój koń tak ma i już. Taki ma niegrzeczny charakter".

To, co np. w PNH może razić - ale nie można im odmówić tego, że działa pierwszorzędnie! Pokazywanie, że można inaczej. Nie musi być tak jak jest. Można lepiej. Pokazywanie i praca u podstaw. Więcej własnej inicjatywy.
Jeżeli ktoś chce wiedzieć : ja jako naturalowiec w stajniach prowadzę treningi ujeżdżeniowe i skokowe 

Ja! Ja! Ja chcę wiedzieć!!! Ja szukam trenera naturalnego i ujeżdżeniowego!!!  🏇
Chciałabym żebyś mi poprowadziła treningi!!!
Poproszę o wszystkie informacje, także o Twoich osiągnięciach i jakieś zdjęcia i filmy prezentujące Twój poziom jeździecki.
Julie Trenuj, trenuj, bo ja do Ciebie na treningi chętnie wpadnę.
Kurcze no, ja to mam pecha, widzę że trenerka Grandull ma tylu klientów, że nawet nie jest łaskawa mi odpisać  😕
Więc chyba nigdy nie będzie mi dane stać się dobrym jeźdźcem...
Ech, ledwo się zacznie jakaś ciekawsza rozmowa np. co się dzieje, że tak nie inaczej - to zjawia się takie G. i samą swoją 'istnością' tłumaczy tytuł wątku: no właśnie dlatego, że pełno takich G.
dea   primum non nocere
28 października 2011 19:34
Oj tam, gdzie konie, tam zawsze dużo G. jest  😎
Julie, bo bana ma. to ci nie odpowie...
przy czym nie bierzesz pod uwagę, że Linda wiedzę uzyskaną od tego trenera już zdążyła przerobić na PNH, i zaczęła ją sprzedawać pod metką PNH   z pierwszej ręki (tzn z ust Lindy na żywo) usłyszałam, że w grudniu mają być dostepne w handlu ww. produkt.
w związku z tym cały czas kręcimy sie w kółko

super - pogratulować naturalnej pomysłowości na product development! No jakże  by mogłoby być inaczej - wiadomo że wszystko się od PNH zaczyna i na PNH kończy i PNH jest naturalnie samowystarczalne i samowynalazcze.

już jest  🏇
wklejam specjalnie dla EliP  :kwiatek:
http://shop.parellinaturalhorsetraining.com/product.jsf?catId=149&productId=1617
cena tylko 260 euro 😁

edit: pomyłka euro nie dolary 😉
piglet, z tym, że jeszcze nie ma 🤣
a co? chciałaś kupić? 🤣
zamawiać już można  😉 bedzie w grudniu tak jak wcześniej pisalam
Uhm - biegnę w podskokach. Dzieciom powiem, że zamiast prezentów mamusia DVD kupiła.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 listopada 2011 08:10
już jest 
wklejam specjalnie dla EliP 
http://shop.parellinaturalhorsetraining.com/product.jsf?catId=149&productId=1617
cena tylko 260 euro

super - czyli za jedyne 260 eurasów się człek samodzielnie nauczy wszystkiego o kontakcie. No nie ma jak PNH po prostu DVD starczy za kompetentnego intruktora i regularną z nim pracę  🤔 🤔wirek:
ElaPe, ja te DVD postrzegam jako pomoce naukowe, takie same jak literatura jeździecka. Wiadomo, że uczyć się trzeba w praktyce, ale to jest dobry wstęp do zrozumienia tematu.
Koszt kosztem, sprawą indywidualną jest to, czy kupisz. Poza tym, jeśli nie będzie dużo zamówień to wydaje mi się, że zejdą z ceny.

Moje podejście do NH było (i jest nadal) bardzo sceptyczne, jako że jest to w pewnym sensie nowostka.
Nie należy zapominać o tym, że NH skupia się głównie na psychice koni. Fajnie jest czasem porobić z koniem ,,coś innego", niektóre elementy z programu NH uważam, że są przydatne. Ogólnie- nie potrafiłabym z koniem pracować w naturalu tak pełnowymiarowo, poza tym jazda na kantarze też wyczynem nie jest, jak to niektórzy myślą.

Było to już wiele razy w wątku poruszane, zatem dalsze maglowanie tematu wydaje się zbędne.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
03 listopada 2011 09:49
Jest to kompletny bezsens z kilku powodów.

Nie ma czegoś takiego jak sam wyrwany z kontekstu "kontakt" a tem bardziej jakaś kolejna "zabawa". Kontakt jest wynik wielu czynników w tym opanowania przez jeźdźca równowagi na koniu m.in

To DVD po raz kolejny dowodzi jak Parelli słysząc, że gdzieś coś dzwoni przerabia to coś na swoja niestrawną papkę.

NIE MA  innej drogi jak powolne pokonywanie kolejnych stopni piramidy jeździeckiej.

NIE MA  możliwości by wyrwać z kontekstu, z tej piramidy jeździeckiej, jakis element i nagle nad nim pracować bez oglądania się na wszystko inne.

Nie wiedzieć czemu studenci PNH wolą by to PNH samo sięgało do klasycznego źródła (Walter Zettl) i  potem po jego przeżuciu na niestrawną PNHową papkę im to sprzedało za setki eurasów mimo że można przecież sięgnąć do źródła, czyli to DVD tegoż W. Zettla z którego PNH oryginalną wiedzę zaczerpnęło i samemu z niej skorzystać bez tego przeżucia i narzucania horrendalnej i absurdalnej ceny za coś wyrwanego zupelnie z kontekstu czyli tu http://www.walterzettl.net/pages/booksatapes.html

.

Poza tym ta cena.  🤔wirek: 😲 - 260 euro czyli 340 USD - za JEDEN FILMIK!!!

Np. seria 6 filmików instruktażowych od A do Z Kyry Kyrklund to 30 USD za filmik - za całość ok. 180 USD wychodzi - a o ile więcej tam jest informacji i o niebo lepiej ustrukturyzowanych i zgodnych z zasadami prawidłowego opanowywania poszczególnych stopni tejże piramidy jeździeckiej i pochodzących z naprawdę dobrego i godnego zaufania źródła (Kyra K)

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się