Sylwestrowy Studencki Puchar Narodów w Irlandii

Witam serdecznie

Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany startem w Studenckim Pucharze Narodów w Irlandii bardzo proszę o kontakt 🙂
Zawody odbywają się w dniach 30.12.2009 - 01.01.2010.
Od zawodników, oprócz faktu bycia studentem, wymagana jest conajmniej druga klasa sportowa.
Możliwe jest również jechanie w charakterze osoby towarzyszącej 🙂
Szczegóły dla zainteresowanych.

serdecznie zapraszam
Kaja Koczurowska Wawrzkiewicz
AIEC Polska
Jaka wysokość konkursów? Jakie nagrody, możesz podać jakąś stronkę gdzie są zamieszczone ew. propozycje tych zawodów?
Zainteresowanie tematem małe więc może przypomnę, że na zawodach studenckich startuje się na losowanych koniach. Koszty wyjazdu nie są więc duże.
Sam udział w zawodach to koszt 170 euro (w tym jest spanie, jedzenie i codzienne gruuuuube imprezy).
W Irladnii startować będzie 15 narodowych reprezentacji.

Czasami uczelnie wspierają takie wyjazdy więc warto zapukać do dziekanatów 🙂

W zawodach tych startuje się w systemie rund. Trzy osoby z różnych krajów jadą na jednym koniu, kto przejedzie najlepiej przechodzi do wyższej rundy i znów trzy osoby na jednym koniu i najlepsza awansuje itd aż zostaje dwóch finalistów
Zaczynamy od wysokości ok 100 cm, kończy się na 130-140 w zależności od jakości koni jakie zapewni organizator.
W ujeżdżeniu podobnie od L do CC.

Strona międzynarodowego stowarzyszenia studentów jezdżących konno:
www.aiecworld.com

pozdrawiam
czyli mozna jechać samo ujeżdzenie?
Niestety nie 🙁 w ekipie jest trzech zawodników, wszyscy jadą i ujeżdżenie i skoki
Muszę jednak przyznać, że ujeżdżeniowców już też na takie zawody wysyłałam i w skokach też walczyli dzielnie 🙂
szkoda.
Ale jesli byłby inny ciekawy event w tym stylu dotyczacy samego ujezdzenia to napewno się piszę😉
szkoda że II klasę trzeba mieć :/
Takie kiedyś przyjeliśmy założenia, ale jeżeli to soboty nie będę miała składu mogę "puścić" z III 🙂 🙂 🙂

Poza tym polecam wyjazd w celach towarzyskich, to są naprawdę fantastyczne zawody 🙂
Super sprawa! Z Ponią rozmawiałyśmy dzisiaj o tym, że z chęcią pojechałybyśmy. Jak to wygląda od strony organizacyjnej? Co gdzie i kiedy trzeba się zgłaszać?

II w skokach i w ujeżdżeniu wystarczy?
Pewnie, że wystarczy 🙂

Z Ponią będę się widziała jutro to mogę jej dokładnie opowiedzieć co i jak, tylko niech mi się przypomni.

Organizacyjnie jest bardzo prosto - ja Was zgłaszam (potrzebuję tylko Imię, nazwisko i datę urodzenia), wpłacacie pieniązki, zerezrwujecie sobie samolot i fiuuuuuuuu
Radziłabym zabrać jak największą ilość osób towarzyszących (one płacą 110 euro za całe zawody)  bo jest nagroda za najlepiej bawiącą się ekipę 🙂
Jest też kilka innych fajnych nagród hmm ale o tym pisać na tym forum nie wypada 🙂 🙂 🙂

Super, rano będę widziała się z Ponią to jej jeszcze przypomne i mam nadzieje, że potem mi wszystko dokładnie przekaże😉 No i mam nadzieje, że uda się pojechać 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się