Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
02 kwietnia 2010 07:14
spotkaliście sie kiedys ze szczotkami
Cottage Craft?

w jednym ze sklepów strasznie mi ja polecano, podobno jest tak dobra jak ostera a kosztuje 20zl
Hunn   Trening ponad wszystko
02 kwietnia 2010 07:48
Na przekładającą się grzywę.. jeszcze dobre jest położenie zamoczonego w gorącej wodzie ręcznika.. przykrycie nim grzywy.. i zostawienie na jakieś 15 minut. ; )

Tylko uwaga przy wykręcaniu ręcznika, by się nie poparzyć. ; p.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
02 kwietnia 2010 18:20
zrobiłam to... ścięłam 12-letnią grzywę 😁 aż mi się ręce trzęsły 🤔wirek: 😁

z tego:

na to:

Ostatecznie z długości jeszcze przycięłam z pół centymetra, a przydałoby się dodatkowo trochę poprzerywać. Odetchnęłam z ulgą, bo uważam, że jest bardzo dobrze 🙂
Strucelka, dobrze?? Jest perfekcyjnie!
Strucelka- postąpiłaś słusznie. Od razu koń wygląda na zadbanego. Moim zdaniem taka długaśna pasuje chyba tylko arabom.  🙂
Strucelka, Przepięknie! A nam wciąż odrasta irokez ... ehh już mam dość.
02 kwietnia 2010 18:34
Burza, tunrida :kwiatek: :kwiatek: też podzielam to zdanie 🙂

Mia :kwiatek: a jaką docelowo chcecie osiągnąć?
Dziewczyny, poradźcie co zrobić z tą grzywą 🙇

Nie chce szczególnie krótkiej, ale jeżeli nie będzie wyboru(,a póki co właśnie go nie mam) to zetnę krótko.
Chciałabym jednak, aby to ładnie wyglądało i aby koreczki mogły wyjść bez problemu.
Ma ktoś jakieś propozycje?
ściąć 2/3 bo nic nie wygląda gorzej niż powyciągane, cienkie, rzadkie, długie włosiny 😉
02 kwietnia 2010 19:32
M.E. ciachnij tak, jak ja to zrobiłam (foty parę postów wyżej 😉). Też nie byłam do tego przekonana, teraz nie żałuję 🙂
Strucelka, czekam, aż będzie można zrobić loczka 🙂
M.E. tnij! Moja też miała takie smętne kosmyki, ścięłam na loczek, a teraz mam piękną, gęstą grzywę podobnie jak u Strucelki 😀
Dobra, chyba rzeczywiście zetnę. Później dodam, w tam razie, zdjęcia jak konisko wygląda.
Najwyżej mnie właścicielka zabije. 😂
M.E. ale mi to konisko przypomina mojego z pyszczka  😁 my mieliśmy dłuższą grzywę jeszcze - ścięliśmy na irokeza i nie żałuje  🏇
No ale  jesli bede obcinac pionowo nozyczkami to porobia mi sie pazurki, czyz nie?A ja chcialabym efekt taki jak osiagnela Strucelka 😜
Dobra, chyba rzeczywiście zetnę. Później dodam, w tam razie, zdjęcia jak konisko wygląda.
Najwyżej mnie właścicielka zabije. 😂

konisko rzeczywiście wyglada marnie w tej grzywie i aż sie prosi o scięcie, ale moze lepiej zapytaj właścicielkę- ja osobiście zabiłabym jakby ktos ściął grzywe mojemu bez pytania... 🤔 🙄
Ja swojego konia z początku przerywałam, ale na dłuższą metę już mnie to męczyło ;p więc zaczęłam go obcinać. Jest to dużo szybsze, mniej męczące i łatwiejsze w wykonaniu 🙂
Donia aleksadnra - jak będziesz ciela równo pionowo to nie będzie rzadnych pazurków tylko efekt naturalnej grzywy. Co kto lubi ja ciachnietych jak od liniki na prosto nie lubie 😉 Nie mówiąc juz o tym, że trudno uzyskać dobry efekt. Kiedyś tak ciełam i równo było tylko wtedy gdy, włosy dalsze, bliżej szyi cięłam krócej niż te na zewnątrz jakby. wtedy nie wylaziły dłuższe i było w miare równo 😉
tunrida, jest przeslicznie! a jesli sie nie postawi, to meeega to wyglada i tak 🙂
cieciorka,  nie poznalabys, ze wzgledu na fryzure, czy pewna nadwage?  😉
Dobra zrobie probe, dzieki 😉a z pozoimym obcinaniem to tez warstwe spodnia przycinalam krocej i efekt byl znosny, lecz przy cienkiej grzywie, bo gesta to tragedia 😵
Katija- dzięki.  :kwiatek:
Po pierwsze nie ma tej szyi takiej ostatniej ( była dużo gorsza). Po drugie- teraz nie ma zmiłuj się- trzeba walczyć o szyję, bo nic już jej nie zamaskuje, nie? Po trzecie- jak się nie podniesie, to skrócę tak mocno aż stanie ( na razie nie jestem tego w stanie zrobić, bo jestem na etapie przyzwyczajania oka do braku grzywy. Jak już oko przyzwyczaję, to ciachnę tak by stała)
Cieszę się, że to zrobiłam.
Teraz jest taki PRAWIE sportowiec.  😁 😜
siwaaa94   Cud na czterech kopytach.
03 kwietnia 2010 15:27
Strucelka, świetnie go sprawiłaś 🙂 O wiele bardziej mu pasuje obcięta grzywa 🙂
Donia - ja tym sposobem (spodnia warstwa krócej) ciełam właśnie bardzo gęstą grzywę mojego konia 🙂 Wyglądało to tak:
03 kwietnia 2010 17:11
siwaaa94 dzięki :kwiatek:

Daniela pasuje mu też taka wersja 🙂 Choć irokez chyba lepiej 🙂

u nas grzywa dziś już prezentowała się tak:

i póki co tak zostanie 😍
Strucelka, bez porownania lepiej, ale moglabys to jeszcze przerwac troszke, zeby nie bylo takie od linijki 😉
deborah   koń by się uśmiał...
03 kwietnia 2010 18:07
a mi sie właśnie od linijki podoba 🙂
Ponia   Szefowa forever.
03 kwietnia 2010 18:22
Mi też mi też 😍
03 kwietnia 2010 18:31
Deb, Ponia :kwiatek: mi też 😁
No własnie jak patrze na te fotki to zatęskniłam do grzywy...w końcu irokez już bite 9 miesięcy nie przerwanie z nami 😉
Ja w cięciu na prosto nie lubie tego, że czasem wyłażą jakieś ząbki, choćby się godzine stało i równało  😵
Daniela- Ja na pewno będę tęsknić do warkoczyków. O takich. To była moja ulubiona wyjściowa fryzura dla miśka.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się