Niech mnie ktos oświeci jaka firma robi dobre gumy w popregach ?? Takie co nie maja tendencji do wydłużania sie ładnych kilka cm po kilku podpieciach ?
Ja jestem miłośniczką popregów Api. Mam już dwa i uważam, że są genialne jak za taką cenę. Gumy mi się przez rok nie rozciągnęły, super się go myje i są w bdb stanie przy intensywnym użytkowaniu. 🙂
z niedrogich ja polecam neoprenowe z gumami i żelem. Na allegro wystawia je sklep - chyba pasi konik, ale głowy sobie uciąć nie dam. Sprawdziłam że dziś ich nie ma, ale myślę że za max 2 dni już powinny być - jakiś czas zwlekałam z zakupem nowego i zauważyłam że jak tylko skończy im się aukcja zaraz wystawiają od nowa. Inwestycja nie duża - wychodzi koło 70zł z przesyłką. My taki mamy i sprawuje się bardzo dobrze 🙂 Teraz kupujemy drugi, bo na obecnego konia pierwszy jest za długi 😉
Mam takie pytanie, laickie dość i przepraszam, jeśli było - musiałam przeoczyć przy przeglądaniu wątku... Która część popręgu powinna być skierowana "do przodu" konia, a która "do tyłu" (głowa i zad)? 😡
mils patrz na te wycięcia 😉 Koń musi mieć za łokciem swobodę czyli patrząc na twoje zdjęcie, to czerwona strzałka jest od strony głowy, zielona to zad 😉
Nomi tak ten. Nasz ma się dobrze, męczony tak z 1,5 roku, może 2 lata, a dopiero ostatnio zaczął się jakby troszkę przecierać z jednej stony, mniej więcej na wysokości łydki. Więc polecam 😉
No ok, ok 🙂 Ale na serio taki dobry jest ? Bo ja mam dość dużo wydatków przy (nieswoim) koniu i chciuałabym coś na serio porządnego (jak na taką cenę :p)
Nomi moim zdaniem tak. Na pewno nie dorównuje popręgom za 300zł, ale jak na swoją dość niską cenę jest jak najbardziej ok 😉 Gdyby nie fakt, że na moją konicę jest za długi, pewnie używała bym go jeszcze minimum rok. Dodatkowo jestem wielką fanką tych żelowych wkładek na środku 🏇
Czy ktos mi podpowie jakiej długości popręg wziąć na próbę do siodła uj. jeśli normalnie przy wszechstronnym mamy 120cm, a kobyła raczej drobna i nieduża? 50-60cm?Bo nie mam zielonego pojęcia 🤔