popręg

Niech mnie ktos oświeci jaka firma robi dobre gumy w popregach ?? Takie co nie maja tendencji do wydłużania sie ładnych kilka cm po kilku podpieciach ?
Ken Taur!!!!!!!  🏇 🏇
Tylko dostawa pewnie x miesiecy, czy sie myle ??
a zależy od modelu, musiałabyś napisać do Oksera, lub zadzwonić żeby sprawdzili.
xxagaxx, tylko pytanie jaka długość.... Hmmm... Ty masz 115 dla Kantosława, czy sie myle ??
tak, 115cm mam dla Kantosa, Edi ma 135 😉
xxagaxx, to sobie ten krótszy pozycze, ok ?? I zobacze czy 115 czy 120 potrzebuje.
ok, no problem 😉
Czy miał ktoś z was do czynienia z tym popręgiem?
Co o nim sądzicie
Czy trzyma dobrze siodło?
CZy jest trwały?

http://pasi-konik.pl/pl,product,1562825,hkm,popreg,neoprenowy,z,gumami.html
Ja jestem miłośniczką popregów Api. Mam już dwa i uważam, że są genialne jak za taką cenę. Gumy mi się przez rok nie rozciągnęły, super się go myje i są w bdb stanie przy intensywnym użytkowaniu. 🙂
A ja się jeszcze raz zapytam-czy mógłby mi ktoś pomóc, wskazać jakieś niedrogie popręgi (100 zł-od razu mówię, że to za dużo dla mnie...) z gumami ?

Czy taki byłby dobry ? Jest taki u nas w jeździeckim 🙂

http://allegro.pl/popreg-z-sympatexu-i2090075281.html
z niedrogich ja polecam neoprenowe z gumami i żelem. Na allegro wystawia je sklep - chyba pasi konik, ale głowy sobie uciąć nie dam. Sprawdziłam że dziś ich nie ma, ale myślę że za max 2 dni już powinny być - jakiś czas zwlekałam z zakupem nowego i zauważyłam że jak tylko skończy im się aukcja zaraz wystawiają od nowa. Inwestycja nie duża - wychodzi koło 70zł z przesyłką. My taki mamy i sprawuje się bardzo dobrze 🙂 Teraz kupujemy drugi, bo na obecnego konia pierwszy jest za długi 😉
corralline, ten jest tani,a porządny  😉. http://www.sklep-skoczek.pl/api-popreg-profilowany.html
To chyba nie do mnie tylko Nomi 😉
Ale zgadzam się z akselką, te popręgi też są całkiem spoko - jest tani,a porządny
mils   ig: milen.ju
04 lutego 2012 19:08
Mam takie pytanie, laickie dość i przepraszam, jeśli było - musiałam przeoczyć przy przeglądaniu wątku...
Która część popręgu powinna być skierowana "do przodu" konia, a która "do tyłu" (głowa i zad)? 😡
mils patrz na te wycięcia 😉 Koń musi mieć za łokciem swobodę czyli patrząc na twoje zdjęcie, to czerwona strzałka jest od strony głowy, zielona to zad 😉
mils   ig: milen.ju
04 lutego 2012 20:07
xxagaxx dzięki wielkie. :kwiatek:
http://allegro.pl/popreg-z-gumami-i-zelem-miekki-i-wytrzymaly-120-i2071302370.html

Ten popręg?
O ten chodziło ? Że niby dobry...
Bo chcę kupić i chciałabym, aby trochę mi posłużył, a nie 5 jazd i do widzenia :p
Nomi tak ten. Nasz ma się dobrze, męczony tak z 1,5 roku, może 2 lata, a dopiero ostatnio zaczął się jakby troszkę przecierać z jednej stony, mniej więcej na wysokości łydki. Więc polecam 😉
Ooo, to super 🙂
I też z ostroga.pl ?
Nie było problemów z wysyłką ?
(bo podobno czasami opóźniają...o.O)
Jejciu, nie mam pojęcia gdzie był kupowany  😡
No ok, ok 🙂
Ale na serio taki dobry jest ?
Bo ja mam dość dużo wydatków przy (nieswoim) koniu i chciuałabym coś na serio porządnego (jak na taką cenę :p)
To chyba nie do mnie tylko Nomi 😉

[/quote]
Masz rację, przepraszam  :kwiatek: 😉.
Nomi moim zdaniem tak. Na pewno nie dorównuje popręgom za 300zł, ale jak na swoją dość niską cenę jest jak najbardziej ok  😉 Gdyby nie fakt, że na moją konicę jest za długi, pewnie używała bym go jeszcze minimum rok. Dodatkowo jestem wielką fanką tych żelowych wkładek na środku  🏇
A nie zgniata się ten żel ?
Bo coś gdzieś czytałam, że on czasem się zgniata (?) i konia potem to obciera....
Z naszym nic się nie stało, mojej małej nie obciera (ja bym mu dała obetrzeć! 😉 )
Nomi, ten popręg mam pewnie już gdzieś z 2 lata i wygląda tak jak w dniu kiedy go kupiłam czyli jak nówka  💘. Jest super 😎.
Dokładnie ten ?
Wiecie....chyba zaraz go zamówię  😍
zamawiaj zamawiaj  😉
Czy ktos mi podpowie jakiej długości popręg wziąć na próbę do siodła uj. jeśli normalnie przy wszechstronnym mamy 120cm, a kobyła raczej drobna i nieduża? 50-60cm?Bo nie mam zielonego pojęcia 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się