paznokcie, żele, tipsy

Pursat   Абсолют чистой крови
22 kwietnia 2011 18:20
Udało mi się dorwać upragniony lakier na allegro. Fajnie kryje, nie zostawia smug. Strasznie mi się ten kolor podoba, w rzeczywistości ma taką delikatną nutkę pomarańczowego:

Moon   #kulistyzajebisty
22 kwietnia 2011 19:44
Luuubam moją manikiurzystkę!  😜

Moje dwutygodniowe żelki, dziś wypiłowane i maźnięte soczystą (nie takim malinowym jak na tym foto wyszedł) czerwienią. "Prawie" świątecznie, mogłam na żółto maznąć  🤣
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
22 kwietnia 2011 20:22
smarcik - to pewnie kupiłaś ten sam co maracuja i ja - Essence colour&go - Movie Star

tak, dokładnie ten  😉 bardzo go lubię.

W końcu zdecydowałam się na lakier z Sephory, kolor military jacket  😉 Trochę bardziej zielony niż planowałam, ale i tak mi się podoba. Chociaż cena 19zł za 5ml wydaje mi się kosmiczna, nie lubię wydawać pieniędzy na głupoty  😡
Moon, pięknie! 🙂 A ja dziś pomalowałam pazury i już mi odprysnął lakier po zabawie z psami... wrrrrr...
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
22 kwietnia 2011 21:38
Pursat ale cudny kolor!!!  😜
Ja mam juz tyle lakierow, ze nie mam kiedy nimi malowac 😁 obecnie znow pomalowalam szarym diorem 💘
Ada   harder. better. faster. stronger.
23 kwietnia 2011 12:58
Dziewczyny jak u was z wytrzymałością lakierów Dior'a? oraz czasem schnięcia?

Mnie już 2-ego dni pojawiły się odpryski a 3-ego był kategorycznie do zmycia.
I strasznie długo sechł, nałożyłam bazę + 2 warstwy lakieru.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
23 kwietnia 2011 14:25
Ada mi mój Dior wczoraj bardzo szybko wysechł, szybciej niż OPI. Z wytrzymałością to się okaże, bo ostatnio chyba nie ponosiłam go zbyt długo.
23 kwietnia 2011 16:00
Hmm, może mają na to wpływ takie małe świecące drobinki w środku... albo za szybko nałożyłam drugą warstwę  🙄

A używał ktoś przyśpieszaczy do wysychania lakieru?
Patrzyłam na allegro i widzę generalnie 3 typy, lakier, kropelki i spray.

Przyśpieszacz(lakier) nakłada się minutę po nałożeniu lakieru na paznokcie. Czy nie pobrudzi się od lakieru, nie rozmaże?
A kropelka na każdy palec nie pozostawi śladu na mokrym jeszcze lakierze? to samo spray?
ADA ja mam spray i lakier

spray- bez rewelacji, nie przyspiesza wysychania tak bardzo jakby sie mozna tego spodziewać, a jak prysnę za blisko to sie taki matowy lakier staje- ogólnie nie polecam

kropelek nigdy nie używałam

lakier mam z firmy Orly i to jest mega rewelacja- przyspiesza wysychanie, utwardza i utrwala lakier,
maluje różnymi kolorami- z reguły ciemnymi i kryjącymi- baza+2 warstwy lakieru+ ten własnie przyspieszacz- efekt- błyszczące pazurki, bez odcisków ( czasem jak mam za duzo warstw to sie różne rzeczy odciskają najcześciej podczas spania 🙂, przedłuża trwałość nawet do 7-8 dni ( z 5 wizytami w stajni w miedzy czasie )
ogólnie preparaty Orly to czysta rewelacja

lakieru nie rozmazuje- nakładam po ok 4-5 minutach- czasem troche łapie kolor i z przezroczystego w buteleczce delikatnie sie zabarwia ale nie przeszkadza to w niczym- ogólnie bardzo polecam
ostatnio sobie kupiłam Black Prince kolor czarny - lakier pękający 🙂 Muszę wam powiedzieć, że super efekt wychodzi. Potem zrobię zdjęcia i pokażę 🙂
23 kwietnia 2011 22:23
izkadul, dzięki bardzo  :kwiatek:
Mogłabyś powiedzieć, który dokładnie masz --> http://www.orlybeauty.pl/?PHPSESSID=&akcja=02&grupa=06014
Bo są chyba w sumie 3 rodzaje.
Jakich baz używacie? Ja już powoli nie mogę patrzeć na bazę Essence, na niej lakiery mi schną godzinę 😵
Hmm, może mają na to wpływ takie małe świecące drobinki w środku... albo za szybko nałożyłam drugą warstwę  🙄

A używał ktoś przyśpieszaczy do wysychania lakieru?
Patrzyłam na allegro i widzę generalnie 3 typy, lakier, kropelki i spray.

Przyśpieszacz(lakier) nakłada się minutę po nałożeniu lakieru na paznokcie. Czy nie pobrudzi się od lakieru, nie rozmaże?
A kropelka na każdy palec nie pozostawi śladu na mokrym jeszcze lakierze? to samo spray?

ja mam kropelki. Sama nie wiem jakiej firmy kupiłam sto lat temu 😀. Jak będę miała pod reka to ci napisze 😉. W sumie COS tam dają ale i bez nich bym sobie chuchaniem lepiej poradziła  😁
Ada miałam ten:
http://www.orlybeauty.pl/?PHPSESSID=&akcja=03&artykul=000030

teraz mam ten:
http://www.orlybeauty.pl/?PHPSESSID=ca2fcdb2d1a5746ddf3e82af081c2641&akcja=03&artykul=000161

chyba jeszcze lepszy jest i pięknie nabłyszcza i utrwala lakier
zresztą bardzo polecam orly- 100 razy lepsza jakość niz opi a cena podobna ( lakierów mam chyba ze 20 i wszystkie trwałe, pięknie kryjące i nie przebarwiają paznokci)

bazę mam tą
http://www.orlybeauty.pl/?PHPSESSID=ca2fcdb2d1a5746ddf3e82af081c2641&akcja=03&artykul=000148
lakier sie dobrze trzyma- sama baza schnie w 30 sek i na sucha nakladam lakier, natomiest jako wierzchnia warstwa troche mi nie odpowiada- zdecydowanie lepszy efekt po Magnifique🙂
25 kwietnia 2011 12:09
izkadul, a ten Magnifique również zachowuje się dobrze przy nałożeniu na mokry lakier? i przyśpiesza schnięcie?
A używałaś bazy Bonder? bo naczytałam się o niej dużo pozytywów i jest ciekawa jak w porównaniu z Top2Bottom.
:kwiatek:

Czy produkty Orly są jeszcze gdzieś dostępne poza orlybeauty, looksus i allegro?
a jak z lakierami INGLOTa ? Używa ktoś ? Bo właśnie chce kupić i nie wiem czy warto.  👀
Zdania są podzielone. Niektórzy używają tylko Inglota, inni po jednym mówią nigdy więcej. Ja mam/miałam 4 sztuki, trafił się jeden bubel co zasychać nie chciał. Mleczny do frencza i miętowy bardzo lubię, choć super trwałe nie są. Reasumując - ja Inglota nie kupuję, bo za te 20 zł wolę sobie zamówić China Glaze, lub dołożyć trochę i mieć OPI które mają o wiele bogatszą gamę kolorystyczną, wygodniejszy pędzelek i NAZWY 😁
izkadul, a ten Magnifique również zachowuje się dobrze przy nałożeniu na mokry lakier? i przyśpiesza schnięcie?
A używałaś bazy Bonder? bo naczytałam się o niej dużo pozytywów i jest ciekawa jak w porównaniu z Top2Bottom.
:kwiatek:

Czy produkty Orly są jeszcze gdzieś dostępne poza orlybeauty, looksus i allegro?

Magnifique nakładam jako "top" na lekko podeschnięty lakier ( nie natychmist po nałożeniu koloru tylko jakies 3-4 minuty po ost kolorowej warstwie)- nie rozmazuje sie, przyspiesza wysychanie- bardzo znacznie zwłaszcza jeśli jest wiecej warstw ( przy jednej warstwie Orly bez wspomagaczy bardzo szybka schną )i daje piękny połysk- przy najblizszej okazji jak bede malować to zrobię fotkę z M i bez
baze mialam tylko Top2bottom -wiec nie mam porównania, ale mi najbardziej zależy na tym zeby chronić płytkę paznokcia przed przebarwieniami - działa więc nie kombinuje dalej 🙂

w orly zaopatruje sie w USA- na promocji mozna nawet trafić 3 szt za 10 $ ( cene regularna to ok 7 $ za lakier, odżywki bazy itd troszkę drożej wychodzą ale i tak taniej niz u nas - i kolorów mają miliony 🙂

na wakacje znowu jade wiec uzupelnie sobie zapas 🙂

mam pare opakowań lakierów kupionych 2 lata temu- nadal są super, dobrze sie nakładają i nie zaschły, także da sie je wykorzystać w całości mimo ogromnej ( jak dla mnie pojemności ) Magnifique kupiłam 3 op i nadal używam pierwszą buteleczkę( juz sie powoli kończy ale nadal spełnia swoje zadanie )
jak dla mnie warte każdej złotówki  😎
Scottie   Cicha obserwatorka
25 kwietnia 2011 15:21
laga, mam 2 lakiery z Inglota i jestem średnio zadowolona. Na pewno są dużo lepsze niż te bazarkowe- dużo szybciej zasychają no i wg. mnie nie odpryskują tak szybko jak Rimmel. Muszę jeszcze dodać, że nigdy nie wydałam na jeden lakier więcej niż 20 zł 😉 Utrzymują się 2-3 dni bez odprysku pod warunkiem, że za dużo nie używam dłoni, nie zmywam, nie piorę, nie gotuję itd. Krycie zależy chyba od koloru, czerwonego wystarczą mi 2 warstwy i kolor jest super intensywny, natomiast miętowym muszę machnąć 3 razy, żeby nie było widać prześwitów.
25 kwietnia 2011 16:13
izkadul, dzięki bardzo  :kwiatek:
Wiem, już chyba wszystko co chciałam wiedzieć.
Teraz muszę tylko do 1-wszego wytrwać  😁

Tylko dlaczego u nas w Polsce mało co jest dostępne  👿
Spotkał się ktoś z was z lakierami Butter London? --> http://www.butterlondon.com/
Spodobało mi się kilka kolorów jednak u nas oczywiście nie do kupienia  🙁
dzięki dziewczyny  :kwiatek:
Znów musiałam paznokcie skrócić, już miały taką dobrą długość 👿

dzisiejszy mani

serdeczny i kciuk - Nails Inc (niestety bez numerka)
reszta paznokci - Essence Colour&Go - Movie Star
pokryte jedną warstwą flakies - Pierre Rene 11
ash   Sukces jest koloru blond....
26 kwietnia 2011 08:16
a jednak nie wytrzymałam! Jutro idę zrobić pazurki hybrydowym shellac! Będzie french 💃

edit: i jest! ciekawa jestem jak długo się będzie trzymał!
Bardzo ładne pazurki  🙂 Też się zastanawiam nad tym hybrydowym. French śliczny  👍
Ciekawa jestem czy faktycznie tak wytrzymały jak żel i że te dwa tygodnie nic mu nie będzie(stajnia,widły etc  😉 ), żele się u mnie sprawdziły nawet w bardzo extremalnych warunkach.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
28 kwietnia 2011 15:33
ash, Śliczne! Akurat mój wymarzony ksztalt. Chyba na maj sobie zrobię. Moje paznokcie są w opłakanym stanie na dzień dzisiejszy. Po skrzypie polepszyły się, jednak co urośnie to albo ja użrę albo samo się złamie.

28 kwietnia 2011 15:40
mandi,Notarialna dziekuję :kwiatek:
Bardzo mi się podobają i mam nadzieję, że uda mi się ich bardzo nie zniszczyć w stajni!
Melduj jak się miewają  😉 Ja chyba też na maj sobie strzelę  😁
Ja idę za tydzień pierwszy raz na manicure, ale bez szaleństw, po prostu french. Zapisałam się do Ambra Day spa - ktoś tam kiedyś był może na pazurkach?  👀
06 maja 2011 12:15
Melduję, że moje hybrydowe french pazury po tygodniu NADAL WYGLĄDAJĄ IDEALNIE! nie oszczędzałam ich wcale, cały weekend majowy w stajni i na działce!
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
13 maja 2011 14:52
Możecie polecić jakąś dobrą odzywkę do rozdwajających się paznokci?
Chodzi mi o jakąś nie wymagającą zbytnich nakładów pracy, takich jak np. codzienne malowanie i zmywanie.
Wolałabym coś co nakładamy raz na tydzień albo przynajmniej kilka dni.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się