Kącik Ujeżdżenia

halo sa takie zawody w przepisach i mozna nimi złapac oczko? Jak to wyglada? wiesz cos moze?
jak dzisiejsze przejazdy w Swoszowicach 😉 ?
madmaddie   Życie to jednak strata jest
10 czerwca 2011 19:30
ankers si, dokładnie 😉
ciekawiło mnie bo czytałam o tym, ale  nigdy nie widziałam, ani słyszałam, żeby gdzieś rozgrywali.  😉
Ja widziałam w Niemczech na jakichś regionalkach jakieś 10 lat temu. To była niska klasa, coś jak L. Jechało się w przeciwnych kierunkach.
Zorilla, hmm... to jest tak: w Tabeli konkursów Regulaminu ujeżdżenia są wymienione.
Konkursy dla par i dla... czwórek. To są kuery. Ba! ale w Przepisach Ujeżdżenia ani w Regulaminie samym na dziś - nie znalazłam 🙁 A były, pamiętam, że były - i sporo miejsca było na nie poświęcone 🙁 I tak nikt ich nie organizuje 🙁 A takie czwórki... mmm...
http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=2&lid=513
Link do Regulaminu. Strona 22.
jak dzisiejsze przejazdy w Swoszowicach 😉 ?

Wyniki są tu:
http://www.mzj.krakow.pl/_cms_data/2948_1_wyniki_pi_tek_10.06.pdf
horka   black horse <3
11 czerwca 2011 18:51
Ma ktoś może nagrany, albo gdzieś znalazł program P9?  :kwiatek: przydałby mi się (wsumie mojej koleżance) a kurcze nie mogę nigdzie znaleźć  🙄
Jesli chodzi o konkursy, w ktorych startuje sie w grupach, to w Niemczech klasy odpowiednio LL i L jezdzi sie w grupach odpowiednio po 3 i po 2 konie. Konkursy dla mlodych koni rowniez. Konkurs Reitpferdeprüfung zawsze po 3 konie, Dressurpferde A po dwa. Jezdzi sie albo w zastepie, albo w przeciwnych kierunkach, czyli kon nr 2 robi po uklonie zwrot i ustawia sie w strone A.

cieciorka   kocioł bałkański
12 czerwca 2011 17:52
ankers, ślepnie się od za dużej ilości nauki ;-)
sorki!
mtl   I M Equestrian
12 czerwca 2011 18:51
ma ktoś jakieś zdjęcia ze Swo?  👀
horka   black horse <3
12 czerwca 2011 19:18
mtl ja mam jakieś  😉
a moze ktoś mi wysłać/wstawić bezspośredniego linka do wyników ze Swoszowic, bo coś mi nie chcę wejść strona MZJ  :kwiatek:
Ja też mam, całe gigabajty zdjęć, jeszcze nie wiem gdzie będą i kiedy będą. A jacy zawodnicy Was interesują?

Wyniki będą na bank na stronie Toporzyska, pewnie w niedługim czasie (jak ekipa się pozbiera i wróci do domu)

A strona MZJ nie działa już od jakiegoś czasu...
ja chętnie bym zobaczyła wyczyny amazonki na koniach Luxus (malowany kasztan, runda C) i Double Affair G (nieduża, ładna gniada kobyłka, runda N).

🙂
A ja Aśkę Pawłowską na Arsenie i Gut Shot.
Ok, przyjęłam. Mam zdjęcia obu.
Wrzucę jutro, kiedy odeśpię te trzy dni.
mtl   I M Equestrian
12 czerwca 2011 20:37
Elbus Sinus (L klasa), Faustin i Rasputin (N klasa), Let's Dance i With Me (P klasa)  😅

EDIT:

A strona MZJ nie działa już od jakiegoś czasu...

mi strona działa bez problemu
http://mzj.krakow.pl/_cms_data/2950_1_wyniki_niedziela_12.06.pdf
http://mzj.krakow.pl/_cms_data/2951_1_wyniki_rund_ZO_A_Swoszowice.PDF
lostak   raagaguję tylko na Domi
13 czerwca 2011 11:33
kiedyś oglądaliśmy tu film, mała dzieczynka na duzym koniu robiła różne elementy ujeżdżenia.  inspirujący, od dawna chodziło mi po głowie nakręcenie czegoś podobnego

moja podopieczna, na moim podopiecznym.  10 min. 

miłego oglądania :kwiatek:

galopada_   małoPolskie ;)
13 czerwca 2011 11:36
lostak aaa świetny film!  😜
lostak - ale suuper! Świetnie oboje wyglądają. Swoją drogą - też chciałabym w wieku 10 lat robić elementy Grand Prix  😁  Gratuluję takiej uczennicy, no i Otello jak zwykle cudowny.
Ja gratuluje konia na ktorego mozna wsadzic 10-latke i robi poslusznie elementy, zamiast czujac na grzbiecie dziecko ja zwlaic w mysl zasady pier***e nie robie. Naprawde Ci sie udalo z Otellem.
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
13 czerwca 2011 15:10
ja tu sie tylko przygladam, ale powiem Ci lostak ze mi sie cieplo w serduszku zrobilo i przypomnialo mi sie jak ja mialam te 12lat (150cm wzrostu) i wielkiego (173cm) lobuza, ktory pod moja trenerka swiece, tance i bryki odwalal a ja sobie wlasnie tak klusikiem na rzuconej wodzy jezdzilam. kurcze zgubila mi sie gdzies taka radosc z jazdy...
lostak   raagaguję tylko na Domi
13 czerwca 2011 15:12
tez tak uważam, ten kon to los na loterii, jest bardzo zrownowazony i czuly, aczkolwiek przyznaję, ze jeszcze kilka takich mamy, ktore  zdecydowanie moglyby pracowac z dziecmi. nawet amsterdam, gdy wsadzam na niego druga dziewczynke jest wrecz niewiarygodnie uwazny.  one po prostu czuja.  a te dzieciaki spedzaja z nimi mnostwo czasu na mizianiu, glaskaniu, konie je rozpoznaja, jak wchodza do stajni.  super zabawa z takimi maluchami.

edit:  christine.  a ja wlasnie dzieki Ani, jak widze jej radosc, jej upor, jej smutki, jej chec do uczenia sie, to morda mi sie cieszy, jakbym ja sama to robila i przypominam sobie te chwile o kotrych piszesz.
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
13 czerwca 2011 15:15
tak mi sie jeszcze na refleksje zebralo, ze dzieci maja unikalny kontakt z konmi i dopiero kiedy zaczynaja analizowac wszystko sie sypie. i wlasnie takie profesory to umiejetne wszczepianie wiedzy w sposob w ktory ta wiedza sama sie przyswaja. kiedy naciskajac guzik cos wychodzi znaczy, ze tak ma byc i odrazu sie dobry wzorzec w dziecku ksztaltuje. a dobrze zrobione konie takich szeptow chetnie sluchaja.
mtl, With Me rozpoznam, pozostałe mi opisz, bo nie jestem pewna które to

edit: Rasputina też kojarzę 😉 Opisz mi pokrótce proszę Faustina, Sinusa i Let's Dance
mtl   I M Equestrian
13 czerwca 2011 17:45
Elbus masz PW!
a tymczasem biorę się za oglądanie filmiku......  💘
Lostak   😍

Przyznaję, że ......moim marzeniem byłoby aby każdy jeździec mógł zweryfikować prawidłowe stosowanie pomocy jeździeckich na takim koniu 🙂
Gratulacje dla małej ale przede wszystkim gratulacje dla tej osoby która tego dzieciaka uczy jazdy konnej.
HOWGH

na świecie koni już jest galeria ze swoszowic🙂
A kto się wybiera do Ostrowa? Chętnie poznam kogoś z forum 🙂
Ja, Ja - chcesz poznać MNIE?
epk, w pierwszej kolejności  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się