Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)
Siwa, jak ty nie masz czasu czytać, to my nie mamy czasu pisać 😁
Siwa, A ludzie tutaj nie mają czasu by od nowa opisywać ci stajnie. Wyszukiwarka włączona w konkretnym wątku wyszuka ci dyskusje o stajniach.
Poza tym musiałabyś być mobilna by dostać się do większości stajni pod Łodzią. Praktycznie nie ma stajni, do której masz bezpośredni dojazd.
Siwa, A ludzie tutaj nie mają czasu by od nowa opisywać ci stajnie. Wyszukiwarka włączona w konkretnym wątku wyszuka ci dyskusje o stajniach.
Poza tym musiałabyś być mobilna by dostać się do większości stajni pod Łodzią. Praktycznie nie ma stajni, do której masz bezpośredni dojazd.
94 strony do czytania powodują trochę mętlik w głowie... wiele stajni o których pisze na początku tych stron nie istnieją.
Jestem mobilna, mogę wszędzie dojechać samochodem.
to wysil się i doczytaj, które istnieją, a które nie. bez sensu jest pisanie w tym wątku w kółko o tym samym. z w kółko! każdy kto jest nowy forum pyta o to samo. dużo w tym temacie stajni udzielała się HappyHorse (czy jakoś tak?) jej zapytaj jeśli samej nie chce ci się szukać.
Siwa, kliknij w prawym górnym rogu "katalog stajni" w prosty i klarowny sposób można się wiele dowiedzieć.
Siwa, kliknij w prawym górnym rogu "katalog stajni" w prosty i klarowny sposób można się wiele dowiedzieć.
dziękuję 😀
a wiecie coś o stajni BELLA ?
http://stajniabella.blogspot.com to chyba jakaś nowa? był ktoś tam ?
Szczerze? Czytając blog i widząc zdjęcia koni trąci amatorszczyzna.
Edit - o! I widać, ze pani nie umie lonzowac prawidłowo 🙁
Edit2 - o nieeeeee jeszcze do tego w pseudonatural się bawią 🙁 Nieee na takie coś bym nie poszła
ikarina, Owszem stajnia trąci amatorszczyzną, to stajnia mojej znajomej. Typowo hobbystyczna, bez większego zacięcia. Niestety kupiła konia od znajomej, który chodził bardzo fajnie i martwię się, że ta rekreacja go po prostu zniszczy. Ale mam nadzieję, ze odechce się jej prowadzenia na Rysianie rekreacji. 🙁
ikarina, Owszem stajnia trąci amatorszczyzną, to stajnia mojej znajomej. Typowo hobbystyczna, bez większego zacięcia. Niestety kupiła konia od znajomej, który chodził bardzo fajnie i martwię się, że ta rekreacja go po prostu zniszczy. Ale mam nadzieję, ze odechce się jej prowadzenia na Rysianie rekreacji. 🙁
właśnie napisałam do nich na facebooku i dowiedziałam się że jeden końchodził w sporcie(skoki ) ale teraz nie skakał z kilka miesięcy (pół roku). Teraz prowadzą w większości lonże i przez ten miesiąc mieli z kilka terenów.
Hmm to moze skontaktuj sie z forumowa HappyHorse i szukajcie razem(a pozniej zdacie obszerną relacje dla innych forumowych poszukiwaczy) ...ona tez ma podobny problem,moze razem bedzie wam łątwiej 💃 i znajdziecie cos co będzie odpowiadało wam juz na 100 % bo kazdy ma inne gusta i wymagania...skoro byłaś juz w kilku stajniach i nie pasuje ci np.Zbyszko to nie wiem....stajnia pod katem rekreacyjno -sportowym chyba z najlepszym zapleczem i warunkami dla klientów 🏇 trzeba tylko chciec i sie angazowac...kiedys aby pojezdzic trzeba było w stajni popracowac(wywalic obornik,napoic konie wiadrami! itp ) teraz pieniadze wypaczaja ludzką wyobraźnie...zapominajac w jakim kraju żyjemy...
co do blogu bella czy tez stajni to poprostu nie bede sie wypowiadac...bo coz tu mozna powiedziec widząc taki proceder...miejmy nadzieje ze działaja legalnie i maja uprawnienia i pozwolenia itd itp...bo o wypadek na nieogrodzonym terenie szczególnie łatwo. 🤔wirek:
Siwa, Tak dokładnie tak było. Niestety musiał zostać sprzedany od innej znajomej nad czym boleję. 🙁 Ech coś czuję, że nie będzie miał ciekawego życia teraz. Przykro mi to mówić, ale żal mi troszkę tego konia jednak. Miał serce do skoków.
Notarialna, sory, ale widok pani o kulach trzymajacej konia na lonzy z dzieckiem na plecach zniechecil mnie juz totalnie. Nawet jak ktos ma najlepsze checi, nie powinien sie za cos zabierac, jezeli to ma byc robione byle jak. Dziecko na koniu lonzowanym bez kontaktu, na jakiejs laczce bez ogrodzenia - nawet jak kon jest najkochanszy, najprzytulanszy na swiecie, to prosi sie o nieszczescie. Jezeli nie zmienia nastawienia - ode mnie totalne NIE
ikarina, A myślisz, że ja inaczej myślę? Cóż na początku byłam pozytywnie nastawiona do działań znajomej, ale jak już tak przyjrzałam się bliżej to szczerze mówiąc mina mi lekko zrzedła. Nie mam nic do niej samej, ale fakt... nie mając większego pojęcia o czymś nie powinno się zabierać za to zarobkowo 🙁
Ech, przykro i aż człowieka skręca z (może nie ze złości, ale jednak) żalu.
tylko koni żal 🙁
to może jednak warto pomóc? wytłumaczyć ludziom jak prowadzi się lonże itp?
ciekawi mnie czy oni mają jakąś ujeżdżalnie czy po drzewach jeżdżą ;/
Siwa, Skoro tak się wypowiadasz już kategorycznie to z łaski swojej RUSZ TYŁEK i pojedź tam zobaczyć. Po co powtarzasz o czymś coś o czego w ogóle nie widziałaś ani w ogóle tam nie byłaś? Napisałaś do nich na zbuku to mogłaś równie dobrze o to też zapytać.
Siwa, Skoro tak się wypowiadasz już kategorycznie to z łaski swojej RUSZ TYŁEK i pojedź tam zobaczyć. Po co powtarzasz o czymś coś o czego w ogóle nie widziałaś ani w ogóle tam nie byłaś? Napisałaś do nich na zbuku to mogłaś równie dobrze o to też zapytać.
Ja gubię się w Łodzi, nawet nie wiem gdzie jest Konstantynów, na fejsie napisałam czy jako nowo otworzona stajnia nie potrzebują trochę sprzętu typu siodła, ogłowią (kiedyś miałam swojego konia i te rzeczy leżą w piwnicy i się kurzą) oraz zapytałam czy nie potrzebują pomocy przy koniach....
otrzymałam odpowiedz że świetnie sobie radzą, sprzęt mają oraz że jest u nich kilka instruktorek i stajennych nie potrzebują 😵
pojawiły sie propozycje zt -A w las pegaz na 7.07 2012 :kwiatek:
Siwa, Yyyy czyli, ze główna właścicielka nie ma nawet instruktora? 🤔 🤔
mi się wydaje z tego co ona napisała że ona prowadzi jazdy i że niby od czasu do czasu przyjadą jej koleżanki (instruktorki ) ;/
eh... wyprowadziłam się do Łodzi bo myślałam że u Was te kluby są lepsze niż w zachodnio-pomorskim... z tego co widzę do kilku tygodniach to stajnie prowadzą osoby które o koniach nie mają pojęcia 😕
Siwa, no to trafilas w pudlo 😉 Lodzkie to jest totalne jezdzieckie zad*pie 😉
Siwa , jest fajna stajnia z bardzo dobrym trenerem Panem Marchwickim. Mieści się ona w Skotnikach (blisko ŁKJ)
polecam
Alicja, te propozycje na ŚK wiszą już jakiś czas. tylko były 'sprytnie' ukryte 😉 wybiera się ktoś? ja będę tym razem z aparatem 🙂
Siwa, ludzie z łódzkiego uciekają do innych województw bo u nas to...bieda. jeździecko dobrze stoi wielkopolska i zaraz za nią mazowsze.
Agnes_Agnes2 - a to wiem o którą stajnię chodzi 😀 wybiorę się tam 🙂
sei- mnie skusił ten łódzki szlak konny ;/ myślałam że stajnie będą zgrane na wysokim poziomie , bez konkurencji... ale jak byłam w KJ Zbyszko to dowiedziałam się że ''tu są sami swoi '' do grup sportowych dostają się osoby które tam są 24/7 ;/ więc pewnie o zawodach chociaż L pomarzę 😕 szkoda że przeprowadziłam się i opuściłam klub ;( mogłam wcześniej przyjechać do Łodzi zamieszkać w jakimś hotelu na kilka tygodni i posprawdzać ośrodki jeździeckie ;/
Przeprowadzając się do Łodzi, pod kątem koni, zrobiłaś duży błąd 🤣
Tutaj tylko na własnym można coś ugrać...niestety...
Przeprowadzając się do Łodzi, pod kątem koni, zrobiłaś duży błąd 🤣
Tutaj tylko na własnym można coś ugrać...niestety...
wielki błąd i to niestety na lata, ktoś rozsądny powinien mnie -> 🤦
szlak konny to z tego, co pamietam to pic na wode i niestety ze wspolgraniem stajni tez tutaj bywa, no... telenowelowo 😀
Agnes_Agnes2 - a to wiem o którą stajnię chodzi 😀 wybiorę się tam 🙂
sei- mnie skusił ten łódzki szlak konny ;/ myślałam że stajnie będą zgrane na wysokim poziomie , bez konkurencji... ale jak byłam w KJ Zbyszko to dowiedziałam się że ''tu są sami swoi '' do grup sportowych dostają się osoby które tam są 24/7 ;/ więc pewnie o zawodach chociaż L pomarzę 😕 szkoda że przeprowadziłam się i opuściłam klub ;( mogłam wcześniej przyjechać do Łodzi zamieszkać w jakimś hotelu na kilka tygodni i posprawdzać ośrodki jeździeckie ;/
no to ładnie 🤔......sami swoi..przezabawne stwierdzenie..pewnie zalezy ile ci ''sami swoi''maja kasy 😵
''słyszała?? naszemu sąsiadowi ogiera ukradli… a taki był ładny amerykansy szkoda'' 😂
ze szlaku konnego to fajny jest kawałeczek lasem w Grotnikach. Szeroka, długa droga piaszczysta 🙂
Ale jeżdżąc samochodem często widywałam ów szlak idący po ruchliwej ulicy bez pobocza nawet. . . wynik reklam
s wczesniej poczytac o łódzkich stajniach i pseudowyczynach sportowych..... 😎