To ja polecę Oxer w Eufeminowie. Niestety dawno mnie tam nie było (ponad 2 lata) gdyż rzuciło mnie na drugą stronę miasta i stąd już niestety mam za daleko a żałuję bo:
- naprawdę kompetentny trener,
- przyzwoite konie, choć typowo rekreacyjne to nie styrane, reagujące na pomoce, zadbane, spokojne
- całkiem fajne warunki (czysta stajnia angielska, wokół panuje ład i porządek nikt nie biega, nie hałasuje, brak loży szyderców 😉
- zadbany sprzęt
- niesamowity las - choć jestem raczej z tych co wolą popracować nad sobą na ujeżdżalni, to na prawdę tamtejsze tereny mnie zachwyciły
- przyzwoity cennik
Nie wiem jak z treningami po zmroku, bo hali tam nie było ale polecam, warto choć spróbować. Ach no i dojazd tylko autem, choć tak się zastanawiam, bo do Wiączynia gdzie jest Zbyszko, coś na pewno jeździ (pamiętam przystanki) a stamtąd to nie jest jakoś wybitnie daleko. Gdybyś się zdecydowała opowiedz jak było, czy stoi jeszcze Wakat (koń słusznego wieku a w bardzo dobrej kondycji i całkiem fajny pod siodłem).
Eufeminów rzut beretem a ja mam auto. Tylko jesli koncze prace o 17.00 , to dojade tam o 17.15 , wsiade 17.30 -17.45 i za jakis miesiac juz o tej porze bedzie ciemno ....i gucio
breakawayy, http://www.ciekawostki.mnc.pl/galeria.htm Jeśli masz chęć - przejrzyj. Bardzo ciekawie pokazana łódź.
Notarialna dziękuję bardzo, na pewno przejrzę :kwiatek:
dominoxs - spróbuj w Eufeminowie - ja również polecam - trener jest świetny, a ciemno - cóż... latarnie są - ujeżdżalnia oświetlona, a jazda pod okiem tego trenera jest wspaniała. Choć raz 🙂
Będę tam w niedzielę , dam znac co i jak : )
Ale pojawila sie tez szansa , że "nasz " trener , który dojeżdżał do moich koni , też się zakotwiczy na zimę stacjonarnie - byłoby super , bo przywiazalismy sie do tego jak uczy i jesli bedzie mozna pojezdzic i pouczyc sie z nim po pracy to ide w to jak w dym
Uff , cos sie dla mnie na tym odludziu ( odkoniu ) widzewskim wykluwac zaczyna : ) : )
Widzewskie odludzie to nic w porównaniu z retkińskim ... 😕
ta stajnia koło lotnisko podobno jest przyzwoita (Wiki--->?)
mhm po stanie znajomego konia stamtad nie powiem zeby dobrze zywili konie
Do Wiki pewnie wcześniej czy później trafię tylko mam z tą stajnią kiepskie połączenie.
Na mieście można zobaczyć reklamy stajni "Black Horse". Może ktoś tam kiedyś był, czy może jeździ ?
HUBERTUS w Ksawerowie !
Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników koni na imprezę plenerową, która odbędzie się 15 października 2011r. (sobota) w stajni w Ksawerowie.
Impreza rozpoczyna się pokazem gonitwy Św. Huberta przy ul. Zachodniej Rozpoczęcie godzina 14.00
zgłoszenia jeźdzców do 12 pazdziernika
Zapraszamy !
Przy zachodniej? W którym miejscu dokładnie? To tam gdzie stajnia proboszcza? ALe to chyba szkolna? Czy mi się potaśtało?
Tak jest stajnia Proboszcza, ale gonitwa odbędzie się na polach przy ul. Zachodniej ( niebawem pojawią się drogowskazy )
Stajnia znajduje się na ul. Szkolnej, gdzie odbędzie się dalszy program imprezy ( po gonitwie )
- pokaz skoków
- pracy naturalnej z końmi
Ognisko i zabawy 🙂
Marthiiina czy w tej stajni stoi kasztanowata Perfekta? Jak sie sprawuje?
Tak jest stajnia Proboszcza, ale gonitwa odbędzie się na polach przy ul. Zachodniej ( niebawem pojawią się drogowskazy )
Stajnia znajduje się na ul. Szkolnej, gdzie odbędzie się dalszy program imprezy ( po gonitwie )
- pokaz skoków
- pracy naturalnej z końmi
Ognisko i zabawy 🙂
a mozna bezkonno odwiedzic? bo teraz za szybko nie wsiadę, po wczorajszym hubertusowym wypadku😉
po wczorajszym hubertusowym wypadku😉
A co narobiłaś ? Za szybko goniłaś lisa ? 🏇
bemyself
miłośnik koni to najwazniejsze , wpadaj wpadaj 😀
FirstLight
Na dzień dzisiejszy nie ma takiego konia 🙂
bemyself, plaga w łódzkiem czy jakieś morowe powietrze zawiało nad region? 😉 łączę się w bólu, bo ja ostatnio takiego orła odwinęłam w terenie, że tydzień już w siodło nie siadłam i nie zanosi się, żeby miało się to zmienić w ciągu najbliższych dwóch tygodni 🍴
pech to pech, bylam taka dumna i blada, z konia blyszczacego, nawet sznurek na nausznikach i owijkach mialam pod kolor sznureczka na czapraku, biala wstazeczkę w ogonie, irokezik nablyszczony...:P
i sie doigralam, kobyl lekko podbrykiwal, i przy któryms bryknięciu dociązylam strzemię, a tu bach, dociążam i nie mam co:P puślisko poooszlo :P no i gleba, fatalnie upadlam na biodro/krzyż. no i chodze ledwo ledwo, boli jak cholerka, no i sztywniejącą cala nogę, a w bonusie to obrzek badz cos innego, bo nie czuje polowy pleców, polowy gigapupy i oczywiscie biodra. chodzę wsparta na chlopie, jak inwalida:/
szuka ktos konia do jazdy 😉?
Bymyself, co za niefart...
Donies teraz uprzejmie, co to za pusliska pękające mialas ?????
Ja już nie pamiętam kiedy byłam na hubertusie jako jeździec. Moja Rewia dostaje kociokwiku w gonitwie i wali barany równo w stadzie galopujących konkurentów przez co robi się kompletnie niesterowna. Najlepiej dla niej to się ścigac po prostej a jak nie to barany. Dlatego odpuściłam sobie gonitwy. W terenach w zastępie jest spokój, ale przy takiej gonitwie wolę odpuścić.
Z tego co wiem to na 22 paź, jesteśmy zaproszeni na hubertusa, ale ja w pracy więc i tak dobrze się składa.
Współczuję potłuczonym. Ja wsiadłam po 2 tyg na 30 min i od samej jazdy nogi mnie bolą, że ledwo chodzę a co dopiero od upadku...
ktos z was jezdzi w gajewnikach? ja bym chciala zeby mnie ktos dresaggu pouczyl a u mnie w sieradzu tylko skoki
właśnie-kto będzie w Gajewnikach? pierwsze halówki się zapowiadają🙂
dżresażże🙂
często słyszę dresaż, miast ujeżdzenie, ale nie slyszę dżamping/szoł dżamping zamiast skoki:P
dzis liczylam na odwiedziny hubertusowe, a tu mogłabym co najwyżej się doczłapać nieporadnie 😀
No i jak tam Karla po sobocie w Gajewnikach ? Listy widziałam to chociaż się zawody odbyły 😎
Był już ktoś w nowym gnl-u? Bo mi do tej pory nie udało się wpaść do Łodzi🙁(
Ja byłam- teraz, po przeprowadzce , GNL rzadzi w Lodzi !