bemyself, tak jadąc w kierunki Poddębic skręca się w prawo, przejeżdżasz przez Aleksandrów, mijasz Łobudź, następnie po prawo masz zajazd Czarny Staw i za nim skręcasz w prawo, jest strzałka Adamów. (po lewej stronie jest również szyld stajni). Stajnia Włodka Zajcewa.
A chyba jeszcze tam w okolicach Łagiewnik jest stajnia p.Marchwickiego, w Skotnikach o ile dobrze pamiętam.
julia, Od dwóch tygodni dzierżawię klacz nnkę Marsylię. Czterolatka, w sumie niewiele potrafi, ale bardzo sympatyczna kobyłka ;-) (kantar za mały niestety, niedługo będę zmieniać)
bemyself, O jakich dzieciakach mówisz? o____0 U nas nie ma żadnych dzieciaków praktycznie (no nie licząc dzieci pensjonariuszy ;-) ), a w rekreacji masz praktycznie indywidualne jazdy.
julia, Od dwóch tygodni dzierżawię klacz nnkę Marsylię. Czterolatka, w sumie niewiele potrafi, ale bardzo sympatyczna kobyłka ;-) (kantar za mały niestety, niedługo będę zmieniać)
super sliczna koninka!
Notarialna, jest jeszcze tam Orka? Napisz co u niej, ktos ja jezdzi?
Mam pytanko. Czy ktoś z was wie, czy Stajnia Podkowa dalej funkcjonuje? 🙂 Mieściła się ona niedaleko stawów Stefańskiego. Z góry dzięki za odpowiedzi ;]
Mam pytanie, Na co dzień mieszkam jakieś 40km od Warszawy. W te wakacje w sierpniu chciałabym pojechać na 3 dni w okolice Łodzi pojeździć w terenie (+ 2 noclegi). Słyszałam o jakimś Łódzkim szlaku konnym, ale że ja totalna rekreacja (jeździłam tylko 1,5 roku i mam przerwę 2 lata) to nie za bardzo mogę znaleźć jakieś stajnie w internecie które organizują takie przejażdżki. Przed wyjazdem wezmę ok. 6 lekcji w miejscowej stajni z instruktorem.(Ostatnio wsiadałam na hucula sama i z kłusem nie było problemu) Nie interesuje mnie jazda na ujeżdżalni tylko np.po lesie jakieś 3-4h. Możecie coś polecić jakąś trasę lub stajnię ze spokojnymi końmi?
Notarialna, nie wiem które bo taką wiadomość otrzymałam na miejscu będąc tam jakieś 2 miesiące temu, ale z tego co pamiętam z dawnych czasów to z jej konie to Junona i Ursus
Tak, tak to właśnie o nich mówię. Imiona wyleciały mi z głowy. No to jestem ciekawa co wyjdzie z tego wyjazdu 😉 A co teraz tam jest? Pusto czy ktoś działa?