Pomocy potrzebne zdjecia trawers /rewers /łopatki

gajara18   "Konia strzeż się z tyłu, psa z przodu, a kobiety
24 października 2009 20:52
Potrzebuje zdjecia do prezentacji zdjecia trawersów ,rewersów, łopatki  ,ogólnie chody boczne i inne ćwiczenia ujeżdzeniowe .
Zdjecia muszą byc podpisane kto jedzie i jaki koń  (zdjęcia tylko własne nie chce kraść nikogo fotek)
Pilne szukałam a necie ale nic nie znalazłam .
z góry wielkie dzieki
zdjecia albo tu prosze zamieszczać albo na email : gajara@op.pl
wątek zamknięty
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
24 października 2009 21:13
co to są "łopadki"?  🤔
wątek zamknięty
i 'renwery' ...  🤔
wątek zamknięty
stacjonujesz Gajaro w stajni, w której nikt tych ruchów nie umie wykonać? 😲...no bo w to ,ze nikt tam nie ma fotoaparatu, to nie uwierzę 😁
...sama też nie umiesz zrobić trawersu, czy łopatki do wewnątrz?
wątek zamknięty
nie bądźcie tacy 😉 może po prostu potrzebuje na teraz, albo nie ma czasu zdjęć robić 😉

wpisz sobie w google w wyszukiwarce obrazów ( PS łatwiej będzie ci znaleźć, jak wpiszesz poprawne nazwy elementów🙂😉

wątek zamknięty
...i żadnej prośby w  sprawie tych fotek do naturalsów? 😲...czyżby w sznurkozowym wątku nikt się nie chwalił ,ze robi takie figury? 😂
wątek zamknięty
25 października 2009 22:41
problem jest taki że ja sie nie pasjonuje ujeżdzeniem wieć sama nic takiego nie zrobie dopiero od 3 tygodni jeżdze z trenerem od ujeżdenia  /wcześniej jeżdziłam skoki ale ze wzgledu na bardzo słabe podłoze nie ma moliwosci trenować ,kobyła też zacina sie wieć stwierdziłam zę mozę zmiana jej wyjdzie na dobre są to dopiero poczatki wieć nie umiem tych żeczy zrobic ,tylko jakieś delikatne ustępowanie od łydki potrafimy mam ja od 3 lat ale siodło ujeżdzeniowe o pół roku  🙂i wczesniej nie myślałam o ujeżdzeniu ćwiczyłysmy podstawy pod okiem koleżanki i tyle.Sorry ze błedy pisałam szybko  i klawiatura mi coś nie pisze wszystkich liter .A zdjećia są potrzebne mi do piatku do pracy semestralnej temat: chody boczne
myślałam zę znajde na stronach ujeżdzeniowych zdjećia atu kicha nie ma tego co potrzeba
Dlatego prośba pomóżcie .
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
25 października 2009 22:52
Może Cię to zdziwi, ale siodło ujeżdżeniowe nie jest konieczne do robienia chodów bocznych... Po 3 latach w treningu koń dopiero zaczyna się uczyć ustępowań? Nic tylko pogratulować... Cały czas mnie zadziwia to, że ludzie łapią się za skoki i zapominają, że po drodze koń również musi odbębnić solidną pracę ujeżdżeniową...
wątek zamknięty
stacjonujesz Gajaro w stajni, w której nikt tych ruchów nie umie wykonać? 😲...no bo w to ,ze nikt tam nie ma fotoaparatu, to nie uwierzę 😁
...sama też nie umiesz zrobić trawersu, czy łopatki do wewnątrz?

A co to za zdziwienie, że w jakiejs stajni nikt takich ruchów zrobic nie umie? Co jakaś stajnia jest dziwna, jakaś zła, bo jeźdzcy w niej nie robią tych ujeżdżeniowych elementów?

W ogóle to chyba zamiast zakłądac wątku powinnać udać się z tą prosbą do działu ogłoszeń 😉
wątek zamknięty
Może Cię to zdziwi, ale siodło ujeżdżeniowe nie jest konieczne do robienia chodów bocznych... Po 3 latach w treningu koń dopiero zaczyna się uczyć ustępowań? Nic tylko pogratulować... Cały czas mnie zadziwia to, że ludzie łapią się za skoki i zapominają, że po drodze koń również musi odbębnić solidną pracę ujeżdżeniową...
jestem przekonany ,ze te skoki są uprawiane wyłącznie wirtualnie, a w realu zapewne ograniczają się do stosowania skokowego siodła 😁
skoczkowie są leniwi Koniczko, ale zapewniam że to lenistwo ma swoje granice  😉
A co to za zdziwienie, że w jakiejs stajni nikt takich ruchów zrobic nie umie? Co jakaś stajnia jest dziwna, jakaś zła, bo jeźdzcy w niej nie robią tych ujeżdżeniowych elementów?
no bo nie można mówić o jeźdźcach, jeżeli nie potrafią wykonać tych zupełnie podstawowych ćwiczeń...jeździec to taka osoba która komunikuje się z koniem z siodła, a trawers czy łopatka do wewnątrz to podstawowe ABC takiej rozmowy...trawers spokojnie można robić koniem, który nie jest jeszcze postawiony na wodzach, przecież...
wątek zamknięty
wrotki zwykle "uprawianie skokow" to znaczy, czasami skoczy koperte, ktora stoi na ujezdzalni  😉 ja tak samo uprawiam skoki  😀 ale lopatke to nawet my robimy, a ujezdzenie u nas lezy i w blocie sie turla.
gajara18 a moze masz klopoty z tymi elementami, bo kon boi sie, ze udezysz go w glowe batem??? jak radzilas komus na innym forum...
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
26 października 2009 08:34
wszystko pięknie, ale nie odbiegajcie od tematu. Macie zdjęcia, podrzućcie. W wielu innych miejscach były dyskusje na tematy przez Was tu rozpoczęte, wiec prosze sie tam przenieśc.

P.S. Zmieniłam tytuł wątku.
wątek zamknięty
opolanko renwers  😉
wątek zamknięty
wrotki ale są różne stajnie. Jeśli ktoś trzyma konia choćby na wsi, gdzie stoi sobie tych 6 koni z czego część w ogóle nic słuzy do jazdy pod siodłem a np. dwie osoby 2-3 razy tygodniu wyjadą sobie w teren... Więc na co komu łopatka i trawers??

Choć zgadzam sie że każda osoba PRACUJĄCA z koniem, która jeździ klasycznie powinna takie elementy umieć wykonywać.
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
26 października 2009 15:23
wątek zamknięty
Ktoś dzięki za ten link leżę i kwiczę  😂 😂

teraz aktualnie beczę z tego: "prawdopodobnie koń jest nie dozywiony, prawdopodobnie dostaje za mało paszy treściwej lub za mało czasu spędza na łąkach, stąd to podjadanie podczas pracy"

ale przepraszam bo  🚫
wątek zamknięty
i wszystko jasne  😎 a ja wiedzialam wczesniej  😂
wątek zamknięty
26 października 2009 20:55
katija ja poprosiłam tylko o zdjecia czy ty zawsze musisz sie wtrącać ??Twoje wypowiedz są bezwartościowe i juz nudne daj sobie na luz .
A ja ponawiam prośbe i Dziękuje za zdjecie  🙂  Prosze o wiecej zdjęć najlepiej własne ale i z netu podpisane kto i na jakim koniu .
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 października 2009 21:09
Śmierdzi mi tutaj wirtualnymi stajenkami i treningami 😁
wątek zamknięty
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
26 października 2009 22:13
Po lekturze podlinkowanego watku przez KTOŚ ( dzięki Kochana, ubawiłam się setnie), przychylam się do opinii Notarialnej.
Wujek google jest naszpikowany fotami i to z opisami konia i jeźdźca, ale nie tylko, jest nawet opis figur. Więc zamiast tu ferment siać wystarczy sobie posadzić pupę przed kompem i  wygooglać. Mi do pracy (projekt na studiach) nikt nie przesyła wykresów giełdowych, analiz SWOT, analiz rynku itp. A to trudniej znaleźć jeśli idzie o szczególny temat. Znalezienie fot z tymi figurami zajęło mi jakieś 5-7 minut.
wątek zamknięty
Śmierdzi mi tutaj wirtualnymi stajenkami i treningami 😁

I mnie śmierdzi tak samo.
Popatrzcie jak ewoluuje to zjawisko- angażuje niewirtualnych do szukania materiałów.  👍
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
27 października 2009 07:07
Widzę, że temat już dawno umknął. Jeśli macie ochote podrzucić fotki autorce wątku, bardzo proszę. Ten zamykam.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.