[quote author=Magdzior link=topic=107.msg209493#msg209493 date=1237832135]
Dzięki a może macie jakies sprawdzone cwiczenia na stabilniejsze oparcie nogi w strzemieniu?
Tak jak poprzednicy. Jazda półsiadem w kłusie, galopie, i DUŻO jazdy na drążkach. Bo widać tego Ci brakuje.
I przede wszystkim puść kolano i myśl o tym aby cisnąć na strzemię. Jak nie przestaniesz się ratować trzymając kolanami to nie znajdziesz oparcia w strzemieniu
[/quote]
Dzięki, staram się o tym myśleć i mam nadzieję, że będzie lepiej, chociaż nie ukrywam, że jak konio robi się leniwy to ciężko mi pchając go skupić się na dobrym ułożeniu nogi, choc zapewne gdybym ją rozluźniła to byłoby mi o wiele łatwiej nią działać.
Na drążkach w miarę możliwości staram się ćwiczyć dość często, nawet przypadkiem mam dowód:
drągi: to co ja dzięki tym zdjęciom zauważyłam to, że z łydką jest nieco lepiej niż było, ale jeszcze jest za bardzo cofnięta, pięta powinna iśc bardziej w dół, krótsze wodze i reka bardziej do przodu:

[img]http://

i przy okazji wstawię też jakieś skoki z czwartku, wydaje mi się, że oparcie w strzemieniu jest TROSZKĘ lepsze niż na poprzednich, z ręką jak się pilnuję też może być dobrze ale musze sie bardzo pilnować, bo czasem oddaje za bardzo (na jednym ze zdjęć jest luźna wodza w skoku) i z tego co mi się wydaje to wciąż za dużo wychodzę ciałem do przodu a za mało ręką, widać również wyraxnie moją skoliozę bo za bardzo zginam się w biodrach w lewo:

Jak widać samej mi dużo daje obejrzenie własnych zdjęć, ale jestem otwarta na dalsze uwagi albo chociaz potwierdzenie bądź zaprzeczenie moich własnych obserwacji.
EDIT:
Antoś bardzo przepraszam, ale tyle zajęło mi wstawianie zdjęc, że w tym czasie zdążyłas już dodać swoje zdjęcia i nie zauważyłam więć przepraszam za dodanie zdjęc od razu po tobie, a komentujących prosze w takim razie o zachowanie kolejnosci Antoś-ja...