Targ Koński za granicą ( gdzie i kiedy - Niemcy, Holandia itp.)

Bardzo prosze o dodawanie dat targów za granicą na których można kupić konia. Targi mogą być np. z Niemiec , Holandii, Austrii. Bardzo by mnie ucieszylo gdyby taki targ odbyłby się w najlbliższym czasie. A jeśli ktoś był np. w tamtym roku na takim targu w danej miejscowości to bardzo mile widziane zdjecia -opis ( jak duzo tam koni bylo jakich ras itp. )  🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 października 2009 16:27
Notarialna Ja nie szukam ,, Targu Jeździeckiego'' tylko Końskiego Targu( na którym można kupić konia) tylko i wyłącznie za granicą i dlatego zakładam ten nowy temat. Po drugie Targi za Granicą lepiej aby były w odzielnym temacie niż targi polskie na których jest niezaprzyjemnie....
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 października 2009 17:28
W każdą pierwszą niedzielę miesiąca w Dublinie na Smithfield jest targ.

Głównie biedaczyska takie, ale i można fajne perełki znaleźć jak dobry weekend. Kowal przyjeżdża, można kupić jakiś sprzęt. Głownie shire (lub temu podobne), inne grubasy, jakieś kłusaki, czasem jakiś irish hunter itp 😉

edit:
Nie są to takie typowe targi gdzie można kupić cudeńko w złotej szkatułce. Napewno nie opłaca się jechać specjalnie z Polski po konia tam, bo to kpina, ale jeśli ktoś mieszka w Irlandii i szuka rekreanta czy kosiarki do trawy.
No do Dublina troche daleko ,ale w  jakich cenach są np. Shire tam chodzące w brycze i w siodle?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 października 2009 17:53
Zależy jaki wiek i jaki stan. Bez krycia powiem, że kiedy jeździłam tam w poszukiwaniu konia to większość z nich powinna zaliczyć kowala, golenie nóg, strzyżenie (podcięcie) grzywy, ogona i porządną kąpiel.

Za 500E można by było coś wyrwać (targując się pewnie jeszcze mniej). Mi chcieli wcisnąć źrebaka za 100E, ale o zgrozo ta kruszyna nie miała nawet 4 miesięcy! I nie był to Shire, a coś co by miało z 155cm, chude, coś co Irlandczycy lubią w sulki wsadzać.

Kilka fotek

kurde miałam gdzieś więcej zdjęć :/
A może ktoś wie gdzie są targi końskie w niemczech ( niedaleko od polskiej granicy ) ?
http://www.legacysale.com/2009Results.htm
Taki był, nie wiem kiedy kolejny.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się