Stęp hiszpański i inne efektowne sztuczki

Czasem ciężko się nie uśmiechnąć, jak koń sam coś wymyśli:

https://www.facebook.com/photo.php?v=583735991673184&set=vb.100001103643057&type=3&theater

To my jutro popróbujemy sztuczek 🙂 Może wykorzystam chęć mamlania wszystkiego 😀
Jak bym widziała swojego  😂 ...tyle ze mój to jeszcze mi najpierw bata z rąk wyrywa  🤣 A potem żuje i na koniec trzyma mocno zębami, i nie chce puścić  😉
mam filmik 😀
słabej jakości bo nagrywany wieczorem, a światło na stajni wiadomo jakie :P

E tam, fajnie widac 🙂 Tylko kark można sobie wykręcić  😀iabeł:
Powtarzam:

super! 😀

zawsze mi się ta sztuczka podobała 🙂
Zorilla - dalej nie odkręcone?
poprawiałam na yt  🙄
Time, ale super, też lubię tę sztuczkę 🙂 i jaki Chrupek jest delikatny, siwy jak daje buziaki to są one na pół twarzy, obślinione i z jęzorem 😁
bo to księciunio  😁
dziś buziaka dawał z otwartą paszczą  🤣
rozśmiesza mnie zawsze jak zadziera głowę do góry i wygląda jak lama ruszając do tego dolną wargą - rozbraja mnie  😁 😜
lussi heh jaki cwaniak z niej 😉
Time słodkie 😀

a propos buziaków 😉
Ronin.   Każdy orze jak może.
19 grudnia 2013 20:24
Tak mniej więcej wygląda nasze leżenie ,szkoda ,że jeszcze po tym jak dostanie smakołyk to  się musi wykulać  🙂

Co to znaczy wykulać? Tarzać?
A to nie jest tak że ona/on się po prostu kładzie żeby się wytarzać a nie na Twoją prośbę :P ?
Pytam poważnie 🙂
19 grudnia 2013 21:45
Jest różnie ,nie ma jeszcze tej powtarzalności ,po skończonej jeździe zdejmujemy siodło ,ogłowie i na znak się tarzamy ,nagrodę dostaje jak już leży i jestem w stanie powtórzyć to tarzanie powiedzmy 3 razy podczas 1 sesji na sygnał ,a poza tym jeszcze się uczymy z klęczka. Trzeba to jeszcze usystematyzować ,ale ważne ,że rozumei o co chodzi i nie boi się iść w kierunku do dołu  🙂
A no to i tak super 🙂 Gratulacje.
A ja jestem dumna z kucyka, bo mała już opanowała wchodzenie na podest ! 😀

kucyk wymiata - najlepszy w tym wątku -mój faworyt 😅
20 grudnia 2013 17:48
Bardzo ładnie  🙂
To ja chyba pęknę z dumy.  😉 🤣 Kucka opanowała wejście na studnię. I to siłą własnej nieprzymuszonej woli 😂
aaaaa niesamowita jest 😍
Wszystkim "Sztuczkowcom" życzymy Wesołych Świąt ! 😀

A my próbujemy podrobić ferrari 😉

Nad detalami musimy popracować, ale tak czy inaczej nie mogę się doczekać jakiejś sesji zdjęciowej  😉
Może znacie jekies sztuczki co do wsiadania bo mam dość wysoką klacz zimnokrwistą około 160 w kłębie a ja zaledwie 155cm wzrostu.
Hehe, możesz nauczyć kładzenia, ale chyba w błocku się nie sprawdzi 🤣

Widziałam kiedyś na yt filmik jak dziewczyna podskoczyła, a koń ją podparł głową i pomógł wsiąść - przydałoby się do wsiadania na oklep, mi baba lubi się odsuwać jak stoję na płocie czy czymkolwiek (jak ma siodło to stoi) 😀iabeł:
ardi10 a może coś takiego?
Ciekawe propozycje a ja słyszałem że można konia nauczyć żeby podnosił przednią nogę i jak po schodkach i jeszcze podrzuca.
Kastorkowa   Szałas na hałas
27 grudnia 2013 18:10
Nasz buziak
[url=
#]
#[/url]
any Ale fajny sposób ! 😀
Kastorkowa u mnie zawsze takie całowanie kończy się tym, że Pampek wyciąga język i mnie liże  😁
any Ale fajny sposób ! 😀

miałam zamiar przetestować u siebie, ale jakoś się zebrać nie mogę więc nie stwierdzę jak sprawdza się w praktyce :P ale przyznaję, że dość fajnie wygląda to z boku /szczególnie na drugim filmiku/
w ogóle to szukając tego na yt przypadkiem trafiłam na taki oto filmik... xD

a jeśli chodzi o całusy to... Borys nie ma sobie równych x)
Zobaczcie to 
🏇
any Pierwszy filmik - wyobrażam sobie jazdę i instruktor prosi o stanie na strzemionach  😁
Ależ masz całuśnego tego Borysa !  💘
ardi10  😁 też tak czasami robię lub kładę konia  😜
29 grudnia 2013 17:50
http://instagram.com/p/igkq72ixgf/

Kolejne kładzenie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się