Influencerzy i marketing jeździecki

Muchozol2   Nie rzuca się pereł przed wieprze ;)
30 kwietnia 2023 23:17
karolina_, dziękuję!
Dodam jeszcze tak ogólnie, że mądre słowa mi powiedział kolega męża, analityk czy jakoś tak. W każdym razie on działa w handlu internetowym, na różnych płaszczyznach i jego sklepy są bardzo popularne w całej Polsce.
Jeśli budujesz markę na nieswojej platformie (YouTube, Insta, TikTok) to zawsze będziesz od tej platformy zależeć. Zmieni się podejście zarządcy do algorytmów to można szybko spaść na dół.
Niby taka oczywista rzecz, a nawet takiej niszowej osobie jak ja po pewnym czasie uwierało. Inna sprawa, że ja nie mam pomysłu na zarabianie 😅. Bardziej nie chcę żeby nasze doświadczenia i pomysły przykrył kurz, żeby jednak komuś się to przydało. A że lubię pisać, mąż jest programistą to mi postawił tą stronę.
Muchozol2, też to zauważyłam z algorytmami, po pewnym czasie posty ze strony stajni na FB przestały się wyświetlać mojemu mężowi i innym znajomym którzy często zaglądają. Dlatego w końcu zrobiłam też normalna stronę internetową. Natomiast jestem ciekawa czy da się newsy na stronie jakoś zintegrować z social media, tak jak z insta można przerzucać na FB, to byłaby duża oszczędność czasu.
01 maja 2023 01:26
karolina_, Ty masz chyba na wix? To tam mąż nie wie, ale jakbyś miała taką robioną pod siebie (nie wiem jak to dobrze ująć), to można tak zrobić. Tylko raczej zrozumiałam że w drugą stronę 🤔.
No to teraz tak nakręciłam że sama nie wiem 😅.
Na pewno wygodniejsze by to było. Ja kopiuję, ale też mi się coraz mniej chce i co któryś wpis ląduje na FB. A na Instagramie to prawie zupełnie nic, bo nawet linka nie mogę dać.
A jednak wygodniej mi napisać na stronie, gdzie mogę sobie dać dowolną ilość zdjęć i w dowolnym miejscu wpisu. Zwłaszcza jak opisuję np. budowę wiaty.
Powoli sama odchodzę od FB i insta (chociaż całkiem zrezygnować nie planuję) właśnie że względu na nie pasujące mi algorytmy. Swoje małe grono czytelników też przekierowuje na stronę i też im się to bardziej podoba (zwłaszcza kwestia, że treści są posegregowane).
Muchozol2, na weebly. Długo szukałam kogoś kto mi dobrze zrobi strone i nie ma bardzo odległych terminow, aż mnie pewna dobra dusza uświadomiła że mogę to zrobić bez umiejętności kodowania (kiedyś coś tam do mojego mózgu trafiło z podstawowego htmla, umiem sobie w weebly dodać przerwy między wierszami pod opisem zdjęć - hit, ale już VBA w pracy nie ogarnęłam, mnie programowanie wkurwia. Na szczęście zawsze się znajdzie miły analityk który mi w 5 minut napisze kawałek kodu)
01 maja 2023 07:05
karolina_, z tymi terminami to słowo klucz 😅.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się