Słyszeliście? Uważacie, że słusznie?
😂 😂 😂 😂
to była moja pierwsza reakcja, ale... taki Neron na przykład był jeszcze lepszy: dostał wieniec na Igrzyskach Olimpijskich... 😁
póki co głośno krzyczy podejmuje wiele inicjatyw, żadnej nie doprowadził tak naprawde do końca.
Dla mnie to obraza dla tych którzy na tą nagrodę naprawdę zasłużyli.
edit: ja też chcę pokojową nagrodę nobla. jestem bardzo pokojowo nastawiona do wszystkich 😁
Hmm... moze sie myle, ale ...
Tak jak na to patrze, to mam wrazenie, ze on nie dostal Nobla za cos, tylko po cos. Szczegolnie biorac pod uwage polityke USA ostatnich lat. Taki Nobel idealnie zwiazuje mu rece.
dle mnie to był szok...
naprawdę,
człowiek, o którym nikt kilka lat temu nie słyszał, który nic nie zrobił...
który napada na inne państwa (obiektywnie rzecz biorąc na iraq to był napad)...
wstyd mi...
naprawdę wstyd...
wstyd przede wszystkim patrząc na tych którzy NOBLA dostali...
którzy całe życie swoje poświęcili dla sprawy...
wstyd mi, że ta instytucja tak nisko upadła...
Jak to usłyszałam, to po prostu szczena mi opadła. Ja też chcę nobla w takim razie 🤔
strucełka, chciałam to samo wstawić. ;-)
Bardzo, bardzo naciągana historia, z tym noblem. I też jak dla mnie to policzek dla wielkich ludzi, którzy naprawdę zasłużyli na tę nagrodę.
Świat schodzi na psy... o.O
I chcę nobla z fizyki! W zeszłym semestrze na oceanografii fizycznej z obliczeń wyszło mi, że mój akwen jest wypukły -zagięła mi się czasoprzestrzeń! 🏇 😁
wstyd przede wszystkim patrząc na tych którzy NOBLA dostali...
a według mnie bardziej wstyd patrząc na tych, którzy Nobla NIE dostali 🙄
Moon, gdzie jest Twój akwen? Pewnie gdzieś w okolicach Australii, a jest wypukły dlatego, że patrzysz do góry nogami! Trzeba pojechać i to zbadać ( zabierzesz mnie ze sobą, nie?)
Z jednej strony ten człowiek złamał pewną barierę, to trzeba przyznać. Został pierwszym czarnoskórym prezydentem USA, ale czy za to należy mu się nobel? przegięcie, szczególnie, że tak jak mówiliście prowadzi walki zbrojne z innym krajem...paranoja.
I jeszcze taka dygresja mojego znajomego: "Ciekawe kiedy Hitler dostanie pokojową nagrodę nobla"
grzesiek.1993, Hitler był kandydatem do PNN, tak samo jak Józef Stalin.
Z jednej strony ten człowiek złamał pewną barierę, to trzeba przyznać. Został pierwszym czarnoskórym prezydentem USA (...)
Nie rozumiem. Jak to on złamał barierę?
To ludzie go wybrali, nie wybrał się sam.
Swoją drogą mam wrażenie, że to, że jest ciemnoskóry sprzyja jeszcze większym podziałom rasistowskim. Bo nie mówi się o nim tylko "prezydent", ale "czarnoskóry prezydent", podkreślając tym samym kolor skóry, który to podobno znaczenia nie ma. Jak nie ma, to po co o tym nieustannie trąbić? Więc może jednak ma i to spore?
Obama został zgłoszony jako kandydat do PNN już 2 tygodnie po tym jak został prezydentem.
byłem pewien że Obama dostanie PNN, ale wespół z Osamą 👿
podobnie jak wcześniej noblowską spółkę zawiązali Arafat, Szymon Peres i Icchak Rabin 😂
ps. wg to taki Dalaj Lama zabił stanowczo za mało ludzi,żeby zasłużyć na takie wyróżnienie jak PNN 😁
Najbardziej z nagrody dla Obamy cieszą się zapewne afgańscy wieśniacy. Mało kto w świecie dostąpił zaszczytu zbombardowania przez laureata pokojowego Nobla. http://blog.rp.pl/magierowski/dobre podsumowanie tej farsy
"Only very rarely has a person to the same extent as Obama captured the world's attention and given its people hope for a better future," the Norwegian committee said in a statement. (zrodlo BBC
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/8298580.stm)
przy takiej argumentacji to i Britney Spears lapie sie na PNN. w końcu tez przykłuwa uwagę ludzi i gazet 😂
Dewaluacja wszelkich wartości powinna być tytułem rozdziału zwanego dwudziestym pierwszym wiekiem.
W czasach, gdy wypchane zwierzęta mogą być sztuką, Mandaryna może być piosenkarką, a Latający Potwór Spaghetti może być Bogiem - Barack Obama wydaje się całkiem odpowiednim kandydatem do Pokojowej Nagrody Nobla.
Alfred Nobel pewnie wiruje w swoim grobie jak odpustowy bączek...
Mnie też fakt przyznania nagrody zdziwił=zezłościł=rozśmieszył=oburzył na początku.
Potem sobie pomyślałam,że być może jest w tym jakiś glębszy sens?
Takie zaszachowanie Prezydenta USA i uniemożliwienie mu wszczęcia wojny w Iranie?
Popchnięcie go do zakończenia wojen i rozwiązania sprawy obozu w Quantanamo ?
Taka manipulacja wytrącająca mu pomysły wojen ? Związanie mu rąk pokojową wstążką?
Jeśli taki miałby być efekt tej nagrody - to już może niech będzie ?
Pewien znany mi pan w zakładzie usługowym był niewiarygodnie niegrzeczny całe lata i dostał dyplom w konkursie "O uśmiech Klienta" .Kiedy zobaczyłam ten dyplom centralnie na ścianie nie tylko się uśmiechnełam a nawet roześmiałam do rozpuku -takie mi się to wydało absurdalne.
A pan się zmienił po tej nagrodzie bardzo na korzyść. 🤣
Tylko Taniu nie wiem, jaka motywacja stojąca za tą dziwaczną decyzją komitetu noblowskiego jest bardziej przerażająca:
- zwykłe lizusostwo,
- czy tak już wielka desperacja w obawie przed kolejną wojenną awanturą?
Poza tym, mnie tam bardziej przemawia do przekonania lizusostwo. Połączone z ogromnym pragnieniem, by Obama rzeczywiście został "czarnoskórym Mesjaszem", jak to się kiedyś posłowi Górskiemu zdarzyło chlapnąć - i poprowadził tzw. Wspólnotę Atlantycką, obejmującą Stany, Kanadę i Jewrosojuz z przyległościami do socjalizmu... 🤔 A że socjalizmu bez wojny i wroga zbudować się nie da i że zapewne część członków tego "szacownego" gremium mogła w tym widzieć faktycznie drogę do zagrodzenia drogi kolejnej wojnie... W każdym razie świat nie stał się w wyniku tej decyzji ani lepszy, ani gorszy - ale być może, na moment, ujrzeliśmy jego prawdziwe oblicze! Tak, czy inaczej: przerażające.
Wolałbym już Nerona. Przynajmniej miał poczucie humoru...
Lizusowstwo być może. Nie przeczę.
Ale efekt może będzie taki jak zakładam?
Jakoś go ta nagroda zobowiąże?
Czy tylko jeszcze nadmie bardziej balon pychy?
Ja uważam, że celem tej nagrody jest związanie rąk prezydentowi USA. Sadze, że wielu boi się III wojny światowej, do której zmierza ten świat. Wojny, którą rozpętał Bush i działania którego kontynuuje Obama.
Ja uważam, że celem tej nagrody jest związanie rąk prezydentowi USA. Sadze, że wielu boi się III wojny światowej, do której zmierza ten świat. Wojny, którą rozpętał Bush i działania którego kontynuuje Obama.
Tak i ja wcześniej napisałam.
Straszne by to było . To jakby znanemu seryjnemu mordercy dać tytuł Policjant Roku 😂
Przypomniało mi się coś z dzieciństwa -byłam tzw.Gospodynią Klasową w podstawówce i ku zgorszeniu Pani zrobiłam swoimi zastępcami dwu największych drugorocznych rozrabiaków. Efekt był zdumiewający - chłopcy ,którzy terroryzowali całą szkołę - starannie kleili szkolne gazetki a przemocy używali do zmuszania uczniów do aktywności w zbiórce surowców wtórnych.
Pewnie Komitet Noblowski odgapił ode mnie pomysł. 😂
ps. koniec historyjki-moim zastępcom szybko znudziło się bycie grzecznymi i zostaliśmy odwołani w całości.