Odpłatne usługi końskie dla osób prywatnych

Dostałam propozycje by dwa trzy razy w tygodniu odpłatnie  jeździć na klaczy pewnego pana,chodzi mu o to by klacz troszeczkę pracowała pod siodłem i mógł w każdej chwili na nią wsiąść.Jakie są stawki za taką usługę ,czy spotkaliście się z czymś takim? 🤔
wszystko zależy od tego , ile twoja praca w siodle jest warta...czy jesteś tylko samobieżną karuzelą z opcją czyszczenia konia, czy też potrafisz konia do czegoś przygotować...?
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
07 października 2009 14:15
kaloe, oczywiscie ze sie spotkalismy 🙂
sama kiedys jezdzilam tak dwa konie znajomej przez miesiac bo nie dala rade jezdzic sama.
co do ceny to mysle ze zalezy to od regionu w jakim mieszkach, na pewno ceny beda sie roznic miedzy centrum warszawy a jej obrzeża. czy masz daleko do stajni bo czyms dojechac tez musisz no i oczywiscie od twoich umiejetnosci i umiejetnosci konia. czy to ma byc na zasadzie ze tylko wsiadasz i masz poprostu ruszyc te konie zeby pochodzily klusem galopem i stepem czy jakos bardziej ambitnie masz je jezdzic czy dodatkowo jeszcze czegos nauczyc.

warto tez nie zapominac by wziac jakas forme pisemna na to ze jezdzisz tyle i tyle razy konia w tygodniu za taka a taka stawke i ze nie bierzesz odpowiedzialnosci jak cos mu sie stanie nie pod twoja opieka. czasami bywa ze jezdzi sie wszystko super fajnie kon zdrowy pusci sie go na padok a wieczorm wielkei halo bo sobie cos zrobi np na padoku
Czy możecie podać ceny takich usług.Jest to koń raczej rekraacyjny w tej chwili chodzi raczej o to by kon chodził poprostu  pod siodłem,ponieważ był niedawno  wstepnie zajeżdzony.
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
07 października 2009 14:51
ja na obrzeżach krakowa bralam 20-30 zl za godzine z tym ze czasami  mialam jednego do jezdzenia a czami trzy pod rzad
koleżanka za opiekę przez 5 dni w tygodniu dostawała 400 zł. Ale nie zawsze musiała wsiadać. Nieraz tylko wyczyściła, czy wzięła na lonże.
ja sie spotkałam ze stawkami od 10 zł za 1 h jazdy za ruszanie konia.
Norquina   Life is too important to be taken seriously
07 października 2009 16:41
Ja spotkalam sie ze stawka 50zl za 1h, tylko ze jest osoba ktora moze konia wiele nauczyc, ciagle startuje i pracuje z wieloma konmi(mlodymi,sportowymi,trudnymi)
jak tez 100zl za tydzien wsiadanie 6 razy w tygodniu,typowa jazda zeby ruszyc konia pod nieobecnosc wlasciciela

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się