Pomysł na pracę.

Tego jeszcze nie było! W Łodzi powstała pierwsza w Polsce agencja, która posiada opcję - "mężczyzna do wynajęcia". I nie chodzi tutaj bynajmniej o usługi seksualne, a o wszystkie domowe czynności, których samotna pani nie jest w stanie wykonać!
Agencję założyła pani,która owdowiała i wszystko się jej popsuło naraz w domu.
Uważam,że pomysł fantastyczny.
Inne z mojego doświadczenia- brak jest takiej agencji gdzie można wynająć zaufaną osobę do opieki nad kimś starszym i chorym. Na stałe lub na godziny. A mnóstwo pań na wcześniejszej emeryturze czy studentek szuka pracy. Do dzieci można do staruszków -koszmar senny ze znalezieniem.
Jeszcze inne-znajomy mówił mi,że ma wielki dom z ogrodem jak zawsze marzył . I pielęgnacja ogrodu go dobija bo pracuje i nie ma czasu.Mówił,że on i jego sąsiedzi oddaliby wiele/zapłacili/ komuś,kto by się zajął ogrodami, podjazdami etc. I też znaleźć za nic nie mogą.

Na większych zawodach jeździeckich -pewnie zarobiłyby dziewczyny od zaplatania,przerywania ,ozdabiania koni?

Może macie jakieś inne pomysły i ktoś szukający pracy skorzysta?
Fajna taka agencja ,mi też by się taki gościu przydał taka złota rączka .Po ostatnich przygodach z bojlerem o 3 w nocy budziłam sąsiada ,bo bojlerowi zachciało się tydzień przed powrotem męża pęknąć i mi chałupę zalać . 😵 Dobrze że mąż na dniach wraca bo już mi głupio nonstop do sąsiada latać o pomoc ,ale dzisiaj jeszcze muszę go poprosić o pocięcie drzewa bo już mi brakło  😵
Pomysł fajny na taką agencję-domyślam się,że właścicielka pobiera prowizję od obu stron.
Chyba gdzieś na Śląsku działała taka mądra bardzo starsza pani,która nieodpłatnie kojarzyła potrzebujących z pomocnymi,ale fiskus ją dopadł niestety. 😕
A tu-sprawa jest jasna i czysta. Też mam drobne prace w mieszkaniu i muszę żebrać a potem nie wiem jak się rewanżować.
Scottie   Cicha obserwatorka
06 października 2009 09:33
Moja koleżanka wyprowadza psa jakimś ludziom (oczywiscie za pieniadze), którzy pracują 8-16 i nie mogą się w ciągu dnia nim zająć, a pies ma dużo energii i demoluje domy, więc to też dobry sposób na zarobek 🙂
Moja znajoma fryzjerka jeździ po domach do staruszek i całych stad pań przed weselem.
Inwestycja to maleńkie autko i telefon no i szczotki, nożyczki etc.
Już dawno się zwróciło ,telefon się urywa.
A syn znajomego strzyże psy po domach -też ma dużo pracy.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
06 października 2009 11:16
Moim zdaniem przyszłość mają usługi pt. "z dojazdem do klienta". Ja wolałabym , żeby przyjechała fryzjerka do mnie niż jak mam jechać i czekać w kolejce. Z innymi usługami podobnie.
hmmm,
z tym facetem trąci "sex pomocą"
ale inne formy, które Taniu przedstawiłaś są mi znane,
nie wiem jak w innych miastach, ale firm opiekujących sie ogrodami, agencji nianiek czy opiekunek dla osób starszych jest w duzych miastach bardzo wiele, na zawodach mają przecież luzaków...

poza tym... ten "facet do wynajęcia" to inna forma tzw. złotej rączki - czyli połączenia hydraulika, malarza czy akrobaty w jednym = żadna nowość
[b]
Jeszcze inne-znajomy mówił mi,że ma wielki dom z ogrodem jak zawsze marzył . I pielęgnacja ogrodu go dobija bo pracuje i nie ma czasu.Mówił,że on i jego sąsiedzi oddaliby wiele/zapłacili/ komuś,kto by się zajął ogrodami, podjazdami etc. I też znaleźć za nic nie mogą.

kuzyn mojego męża pracuje w firmie ogrodnicZej - prócz projektowania ogrodow zajmuja sie takze czyms takim
hmmm,(...)
poza tym... ten "facet do wynajęcia" to inna forma tzw. złotej rączki - czyli połączenia hydraulika, malarza czy akrobaty w jednym = żadna nowość

Toteż tłumaczę,że pomysłem nie jest to co robi facet-tylko agencja tej pani.
Pośredniczy i ma kasę od obu stron.
To jest pomysł na pracę.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się