Boże Narodzenie 2016

Wszystkim koleżankom i kolegom z forum składam najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenie -zdrowia dla Was, dla Waszych bliskich i  waszych koni oraz innych braci mniejszych. Poprosiłem moje sąsiadki (jedna zza miedzy, druga trochę dalszą), żeby dla Was coś ładnego zaśpiewały 😉 - i oto co przyniosły:

Śmiało!! Można również składać tu swoje życzenia dla innych.
Ładne masz sąsiadki . Tylko pozazdrościć 😍
Kaszubki prawie tak piękne jak wielkopolanki, ale prawdziwe z nich walkirie.
Myślę, że to dlatego  bo Kaszubki częściej niż Wielkopolanki były nawiedzane przez Wikingów , a krew nie woda jak to z Halo udowodnialiście nie dawno . 🏇 . No i Bałtowie to w zamierzchłych czasach czcili Peruna , a w Wlkp to raczej Światowida, który był jednak mniej temperamentny niż Odyn i Perun , a atawizmy też nas kształtują .  😁 Wszystkiego najlepszego w ten magiczny czas który świętują  wyznawcy Światowida , Peruna , Odyna  jak Chrześcijanie .  :kwiatek:
Z wiekiem ten czas nastraja mnie coraz bardziej refleksyjnie. Jak patrzę na otaczający świat to strach mnie ogarnia że tyle bezinteresownej nienawiści wokoło. Dajmy wszystkim wokoło żyć. Niestety w szczególności dotyczy to polityków, a szczególnie w Polsce. System partyjny do szczętu się skompromitował żądzą władzy i sieje zgorszenie pośród Polaków wywlekając demony i hołdując chciwości . Wraca mi nadzieja tylko wtedy gdy na co dzień obracam się wśród Polaków zajętych swoimi sprawami, ciężko pracujący i radzących sobie z codziennymi problemami - raz lepiej , raz gorzej..... byle tam się jakiś polityk nie wpieprzył to radę sobie dadzą...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się