Końska rewia mody cz. V (2011)

Podpowiedzcie mi, w którym sklepie internetowym jest największy wybór czapraków euro-star? I jak one cenowo wyglądają na tle np Anky? Jestem zupełnie zielona, jak widać, ale to mój pierwszy zakup :kwiatek:
wątek zamknięty
no nie, i namieszałyście mi teraz w głowie  🤬
wątek zamknięty
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
24 kwietnia 2011 22:42
Minosia - w petrolu też będzie fajnie bo konia masz ciemnej maści 😉
wątek zamknięty
matko Medziiik, wyprzedajesz wszystkie swoje szmaty?  😲
wątek zamknięty
24 kwietnia 2011 22:49
Caira- tak 😉 wszystkie szmaty i cały sprzęt (prócz, paki siodła i veredusów .. a i jeszcze brillant creme + owijki i derka dobleflece- reszta leci pod młotek).
W końcu dojrzałam do sprzedaży szmat .. i to wszystkich  😁 i powiem Wam że wcale nie jest mi tak szkoda - choć nie powiem ciśnienie w zdobyciu każdego było fajne :P
wątek zamknięty
Medziiik, to się teraz nieźle wzbogacisz.  😜 A co, sprzedałaś konia, że taka wyprz, czy po prostu tak Cię naszło?  😁
wątek zamknięty
24 kwietnia 2011 22:54
Caira - głównie brak konia i ogólnie rezygnacja z jeździectwa na dłuższy okres oraz sprężenie "tego" na inne moje marzenie  😉
wątek zamknięty
Medziiik, szkoda, że rezygnujesz z jeździectwa. 🙁 Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Tobie spełnienia tego największego marzenia. :kwiatek:
wątek zamknięty
24 kwietnia 2011 23:01
Caira - cóż niestety są rzeczy ważne i ważniejsze może jakoś uda mi się jeszcze jeździć jak się coś trafi. Ale na"swojego rumaka" na chwilę obecną i raczej ciut dalszą liczyć nie mogę, a jednak szkoda mi zamrażać pieniędzy w leżące w szafie czapraki. Więc decyzja byłą prosta - sprzedaję i przeznaczam pieniądze na coś co aktualnie jest dużo częstsze w moim życiu 🙂
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
25 kwietnia 2011 08:36
Medziiik, to musisz koniecznie zmienić swój podpis teraz  😂
wątek zamknięty
prosze chcieliście niciaka do 150 zł macie nici 😉))
http://allegro.pl/rarytas-eskadron-nici-hazel-full-vs-i1579937180.html
wątek zamknięty
vissenna   Turecki niewolnik
25 kwietnia 2011 09:44
Obiecane foty.

Tak sobie wymyśliłam, że kupowanie tego co mi się podoba na wariata dobrze nie wychodzi. Kupi się szmatę, to potem choruje się na owijaski, nauszniczki a może i jeszcze coś innego do tego. Słowem kupno nowej szmaty jest generatorem kolejnych zakupów. Dlatego postanowiłam sobie ograniczyć się do konkretnych linii kolorystycznych, które podobają mi się najbardziej.

-szmaty w brązach i petrolopodobnych:
(od góry od lewej: anky emerald, cotton chocko, brillant creme (zdobycz z e-baya, ma lekkie przybrudzenie pod popręgiem, no i jet vss więc tak średnio), anky shitake, owijki eskadron creme, owijki petrol no name, owijki anky shitake, nauszniki chocko z e-baya również - kupione jako lekko wadliwe ale już to naprawiłamt)

-szmaty w czerniach, granatach i fioletach:
(Tu na razie skromniej, cotton nici violet i anky black, owijki violet, owijki creme i granatowe no name, nauszniki nici granat (również upolowane na e-bayu)

Na dniach dołącza kolejne rzeczy: cotton aubergine, kantar petrol, jakaś szmata w kolorze lavender jak pójdzie dobrze, czarne owijki anky i może anky chocolate...  🤦
wątek zamknięty
vissenna -  ja zaczynam uwazac sie za zakupoholika .... a ty tyle szmat kupujesz nawet nie majac konia ... nie ty jedna oczywiscie - poprostu twoj wpis ostatni mnie natchną :P
pocieszam sie w ten sposob i usprawiedliwiam, że ze mna nie jest jeszcze tak zle...choc pewnie to tak nie działa bo w koncu szafy pelne sprzetu wszelakiego w ilosci szt. jak na spory ośrodek, (a do uzycia ma byc tylko na wlasnego konia, te "do pracy" maja osobny sprzęt) a ja znowu cos kupilam... 
tak dziewczyny...to choroba!!!  ale jaka piękna  💘
😉)))
edit:poprawki 😉
wątek zamknięty
25 kwietnia 2011 10:03
horse_art Najlepsze jest to, że koń teoretycznie jest, problem polega na tym, że jeszcze nie wiem w jakim mieście mieszkać będę stąd na razie czekam na wyjaśnienie spraw.
Konia na oczy nie widziałam i mam nadzieję, że te kolorki będą pasować 😀
Szmatoholizm to choroba  😀iabeł:
wątek zamknięty
😉))) i sie okaze ze pasują tylko czerwienie  😂

no ale coz... w koncu w kupowaniu nie chodzi o to zeby miec jak najwiecej tylko zeby kupowac - szukac okazji i nabywac 😉
jakąż mam radoche na targach albo wyprzedazach gdy kupuje za nawet nie pol ceny...
i te mozliwosci jakie ma sie dzieki internetowi... nie dosc ze kupuje z calej polski to bez problemu i w tym samym czasie z calej europy, swiata, np. robilam zakupy w usa (bo taniej i wiekszy wybor niz u nas, niedostepne rzeczy) a teraz sie przymierzam do indii. piekna ta globalna wioska 💘
i pomyslec ze jak zaczynalam jezdzic byly tylko wojskowe koce i kulbaki/jakies dziwne okropnie niewygodne stare  siodla, oglowia tez niewiadomo skad/ew. parciane, owijki z bandarzy, kocykow .... nic sie nie kupowalo, niezbieralo...bo poprostu nic nie bylo....
wątek zamknięty
25 kwietnia 2011 11:04
Horse art a pamiętasz takie plastikowe ochraniacze na paski? Były albo białe albo białe.
I czapraki z kocyków  😀

Co do czerwieni to mam jeszcze gdzieś anky cardinal, bo pokazałam tylko to co mi pasuje kolorystycznie  😀iabeł:
wątek zamknięty
jak zaczynalam to chyba jeszcz enie bylo....po paru latach sie pokazaly. ciekawe czy dziadostwo w ogole chronilo? hahaha
zreszta u nas byl wtedy jeden sklep i wsztsko mialo byc dowiezione na wtorek...alebo pierwszy piatek miesiaca.... i tak w kolko. i tym sposobem kiedys po dokladnie roku pani z radoscia mi oznajmila ze przyszly nauszniki dla mnie (oczywiscie juz nie pamietalam ze je zamawialam hahaha)
pojawily sie w koncu czapraki, rowniez w szkółkach, ale ze nie rownaly sie z kocem (cienkie...) to pod te wszstkie niedopasowane siodla (nikt o tym pojecia niemial przeciez) wkladalo sie wielkie kawalki grubej gąbki a konie i tak sie odwalaly 😉. ladnych czaprakow nie bylo (zadko zeby w ogole jakies) wiec ich nikt nie zbieral 😉

w temacie nóg to pamietam kapuste i obkładanie nią (choc faktycznei to chyba do dzis lepiej dziala niz chemiczne srodki) pracochlonne i dostawalo si emdlosci bo menu obozowo-pracownicze przez caly sezon to bigos-kapusniak-golabki..... dlaczego sie uzywalo ? bo nie bylo nic lepszego... chyba do dziś

a z pakow plastykowych to byly wzorki naczolkow... znalazlam taki ostatnio i chyba zacznie w nim jezdzic....no sliczny 🙂😉)
jak mialam kilkanascie lat to dorwalam pierwsze oglowie z krysztalkami - oj to dopiero byla rewia mody i szpan 😀😀😀
wątek zamknięty
czy ktoś już ma Anky Maize?  😍
wątek zamknięty
vissenna te ochraniacze plastikowe na paski to dalej można kupić  🙂 Ale są okropne! Ja ich nigdy zapiąć nie mogę  😫
wątek zamknięty
25 kwietnia 2011 15:30
Medziiik, to musisz koniecznie zmienić swój podpis teraz  😂

Livia - fakt tylko co tu teraz wpisać  😁
wątek zamknięty
vissenna poluje na taki zestwik😉 jest boski😉
horse_art a moge prosić o zdj tego naczółka xD ciekawi mnie jak wygląda 😉)
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
25 kwietnia 2011 15:46
vissenna, fajne szmatki 🙂

Medziiik, może coś z twoim nowym hobby teraz 🙂
wątek zamknięty
nightmare   Dobra Lama nie jest zła <3
25 kwietnia 2011 16:54
czy jakaś dobra duszyczka mogłaby poprawić to zdjęcie

lub to

aby nadawały się do galerii rewii mody ?  :kwiatek:

wątek zamknięty
25 kwietnia 2011 16:58
Livia - pomyśle nad jakimś oryginalnym moto stunterskim podpisem 😁
wątek zamknięty
cross in ebony/ice

jak Wam się widzi?
bo wg mnie troszke sie zlewa
wątek zamknięty
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
25 kwietnia 2011 17:49
Kucerro w naszym komplecie Violet- na żywo jest najprawdziwszy szał!
Na prawdę - wspaniały kolor!  😍

I mój koń jest od głowy do siodła-kary a za siodłem... gniady  🤔wirek:
Przepraszam bardzo za kucykowy niewyjściowy wygląd, ale korzysta chłop z pastwisk i tyje mu się trochę. No i za jeźdźca - kalekę  😁 Po trzech miesiącach przerwy to się w siodle odnaleźć nie potrafię  🤔wirek:
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
25 kwietnia 2011 17:55
Ja się odizoluję od tego wątku. Coraz częściej w mojej głowie gości violet - co najlepsze, mam już milkę  😂
Izolatka to konieczność. Na złe mi nie wyjdzie  😎
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 kwietnia 2011 18:03
nightmare, daj większe zdjęcia.

chilli, dla mnie super! nic się nie zlewa 😉

Maddie, fajny kucor! nie wiem czego od niego chcesz 😉 tylko ten violet...
wątek zamknięty
sei 🤬 miałaś powiedzieć że jest źle, be i fuj i w ogóle - musze sie jakichś szmat pozbyć i nie wiem co odrzucić  🙇 a to już był mój kandydat ( teraz pewnie znowu nie sprzedam  🙄 )
wątek zamknięty
nightmare   Dobra Lama nie jest zła <3
25 kwietnia 2011 18:09
sei.
już wstawiam, tylko je ogarnę.

edit : nie te linki
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.