PSY

Stawiam na jakieś buraki.😀
Moon   #kulistyzajebisty
23 kwietnia 2011 19:42
Jara... zabiła kogoś?  😁

Moja seniorka życzy wszystkim sierściom i ich właścicielom wesołego alleluja! 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 kwietnia 2011 19:46
Nie, nie. Mój brat jeszcze żyje  🤣
To barwiona kość prasowana. Taka ze skóry bawoła czy czegoś podobnego.
Ja dzisiaj spokojnie myłam sobie rower i co? Hektor nie byłby Hektorem gdyby nie skorzystał z darmowego prysznica.  😎

Siedział jakieś 7 godzin na podwórku, więc ja poszliśmy do babci na obiad znalazł sobie na balkonie wygodną miejscówkę i przyciął komara.  😁

Mój pies jak tylko widzi, że mam węża ogrodowego w dłoni to wpada w amok i on musi być polany. Biega za tobą, szczeka, aż w końcu podlatuje i kłapie szczęką, łapiąc wodę.
slojma   I was born with a silver spoon!
23 kwietnia 2011 22:41
Moon - przyczepiłaś jej takie jejeczko? Fajnie z nim wygląda
Altiria - to typowe przy labkach, że moczą się w każdej wodzie i ku zmartwieniu właścicieli nie przejmują się tym wcale
Mój pies jak tylko widzi,że trzymam węża ogrodowego w ręku to podkula ogon i ucieka szybko do domu 🤔wirek: Kiedyś bała się osób, które trzymały kubek w ręce. 😜 😵 😂
Mój pies jak tylko widzi,że trzymam węża ogrodowego w ręku to podkula ogon i ucieka szybko do domu 🤔wirek: Kiedyś bała się osób, które trzymały kubek w ręce. 😜 😵 😂

Mój drugi pies tak ma, ale do stawku to ci wskoczy nawet z zamkniętymi oczami, więc nie wiem o co, tu chodzi.  😁
Diabeł Tasmański  😁

Karolina - zdjęcia przecudne! Poprawiliście mi humor na resztę dnia! Rozumiem, że standardem jest dolewanie psiakowi RedBulla do posiłków 🙂 Rewelacja, cudowności 🙂 Dla psiarzy wszystkich WESOŁEGO ALLELUJA  :kwiatek:
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
24 kwietnia 2011 11:18
Razem z moim małym szczęściem w pigułce życzymy wszystkim Wesołych Świąt! 🙂

Figa- Mój pączek:

Wojenka   on the desert you can't remember your name
24 kwietnia 2011 12:54
A propos ACD,polecam obejrzeć kilka pięknych zdjęć z pracy z bydłem...
karolinag4 4 zdjecie jest mega  😂

mojego ,,maleństwa" dawno nie było. Urosło jej się już troszke  😁 waży 30kg  😜

nuudy

i atak  😂

to typowe przy labkach, że moczą się w każdej wodzie i ku zmartwieniu właścicieli nie przejmują się tym wcale

Zdążyłam zauważyć.  😁
Dzisiaj poszłam z nim nad rzekę, a potem biegaliśmy po polu. Ładnie wysechł, był już czyściutki, ale myślę sobie co mi tam, ładna pogoda, pochodzimy jeszcze trochę. No i masz, nie zauważyłam, że kawałek dalej są koleiny z błotem. Z mojego czystego psa tyle zostało:

Na szczęście kolejna kąpiel w rzece połączona z nurkowaniem i dokładne czesanie sprawiły, że znowu mam biszkoptowego labradora.  💃
Altiria, kocham psy z zamiłowaniem do brudu i wody, zazdroszczę 😉 Mój nie ma AŻ takich zapędów wodnych, umiarowane, rzekłabym...
Mój już się niby nieco ogarnął, dzisiaj szliśmy koło rzeki i był grzeczny, ale potem pognał przez pole z koleżanką i chyba chciał się przed nią popisać.  😵  Na szczęście cały brud wyszedł z sierścią przy czesaniu, bo by mnie chyba ojciec z domu wyrzucił.  😁
slojma   I was born with a silver spoon!
24 kwietnia 2011 16:36
karolinag4- muszę kiedyś zobaczyć te twoje psiaki w akcji, to ten którego wszyscy tak kochają?
Altiria - cudny widok, kiedyś psiak mojej siostry wskoczył do śmierdzącego stawu z ogromną ilością rzęsy wyglądał wspaniale, prawie jak Twój szary biszkopt 😉
galopada_ -jaki biedny znudzony psiak 🙂 aminy robi bezcenne
Amarotsa cieszę się, że poprawiliśmy Ci humor  😁 Chciałabym, żeby to była sprawka RedBulla, ale niestety  😎 Ten pies ma nieograniczone pokłady energii, a gdy dostanie swoją ulubioną zabawkę, to jest szał. "Wyłącza" swój mózg na świat zewnętrzny, liczy się tylko zabawka i człowiek.

galopada_ ależ ona urosła  😲 W jakim wieku jest?

Altiria szczęśliwy pies, to brudny pies  😁

slojma tak to ona  😎 Terrorysta w psim wydaniu. I na prawdę ludzie na spacerach nie chcą nam wierzyć, że to nie jest buldog francuski  🤔 I nie chodzi mi tu o brak papierka, ale to że ma 'nietoperowate uszy' i płaski nos nie czyni jej buldożkiem  😵 Ktoś kiedyś miał "genialny" pomysł i skrzyżował bostona z buldożkiem i wyszła nasza Debiśka  😀iabeł:

Jeszcze część mojego stadka:

próbowałem zrobić samemu statyczne zdjęcia, ciężko  🙄

karolinag4 hm... 6 miesięcy  🙂 no niecałe  😉
mój kołtun 🙂

Moon   #kulistyzajebisty
24 kwietnia 2011 20:58
Moon - przyczepiłaś jej takie jejeczko? Fajnie z nim wygląda
Tak, to zwykłe styropianowe jajko na sznuerczku :P Niestety dziś podczas zwiedzania ogrodu ciotki, odpadło ;-)

Opalamy się, z dziś.
k_cian, gratulacje! I za zacięcie też, bo ja bym chyba zanudziła się na którejś z kolei wystawie.

ogurek , statyczne foty gordona, no co Ty  😂 domyślam się, że bardzo ciężko

dziś odkryłam swój drugi obiektyw, tak więc oto Bach z bliska

Z bliska wygląda całkiem inaczej 😁

Kilka dni temu byliśmy na Babich Dołach 🤣

z torpedownią w tle

z najlepszym kolegą

i miszczostwo dowodności jeśli o Fadzika chodzi 😅
Blow Twoje psiaki to modele pierwsza klasa, już wcześniej chciałam to pisać przy innej okazji, ale jakoś dopiero teraz się zebrałam 😉
Moim skromnym marzeniem jest posiadanie Berneńskiego Psa Pasterskiego, jednakże słyszałam, że żyją krótko, są podatne na choroby i jest trochę szczegółów, do których można naprawdę się przyczepić. Jak to jest naprawdę? Podobno kupienia ON'ka jest bardziej "opłacalne" niż je.
blow, co to za budowla jest w tle? Gdzie są robione te zdjecia?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 kwietnia 2011 23:59
[quote author=Być. link=topic=32.msg988830#msg988830 date=1303683151]
Moim skromnym marzeniem jest posiadanie Berneńskiego Psa Pasterskiego, jednakże słyszałam, że żyją krótko, są podatne na choroby i jest trochę szczegółów, do których można naprawdę się przyczepić. Jak to jest naprawdę? Podobno kupienia ON'ka jest bardziej "opłacalne" niż je.
[/quote]

Wszystkie duże psy żyją krócej. A co do chorób to każda rasa ma jakieś swoje słabe punkty.
Być. zyją bardzo krotkko ok 8 lat  🙁 ale dobra dieta, dobrej jakości karmy, witaminy, odżywki, odpowiednia ilość ruchu  wplynie na zwiekszenie dlugosci zycia do nawet 12-15 lat ( chociaz to naprawde wyjątki). rozmawialam z wetem i powiedziała że bardzo często mają raka/guzy. do tego dochodzi częsta dysplazja ( o całkiem ,,czystego" psa nawet w dobrej hodowlii ciężko) i inne choroby ze stawami jesli pies jest przeciążąny np. jesli się z nim biega codziennie powiedzmy jak z kims do towarzystwa do joggingu. To są psy ,,chodzące" raczej. Co nie zmienia faktu że są piękne, mądre i miłe w dotyku  😁 wiec ja z całego serca polecam  😍

edit. do tego są strasznie stadne. Jak mają mało towarzystwa to popadają w depresje. Jak wracamy ze szkołypracy to jak nas tylko zobaczy to jest istne szaleństwo  😁 Ojciec był przez 2 tygodnie na szkoleniu i jak go zoaczyla po powrocie to cieszyła sie 10min i nie dała mu odejsc  😂 wiec najpierw witał się z psem a pozniej z nami  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się