Pacia polecam siano do oporu/jak ruszy pastwisko to jak najwięcej trawy, bo to nabardziej naturalna pasza dla konia. I czas. I umiarkowana praca. Ja dodatkowo do owsa daję equi jewel- i super efekt jest moim zdaniem. Teraz zmierzam w kierunku Spillersa conditioning 🙂
Nie tylko pasza! Odstaw go od jazdy, lonżuj dla wyrobienia mięśni i kondycji, tylko nie na "hura", ale ma być top praca, a nie zapier*** na sznurku w kółko! Praca oczywiście dostosowana do obecnej kondycji i zwiększana stopniowo!
Pacia, to po co konie w piątek nic nie jadły? pozatym był wet i odrobaczał... Jak będę w stajni to porobię foty, choć bywam żadko (obecnie mieszkam daleko). To Ty dziecko wypisujesz bzury, nie ja
Mtl tylko, że w tej stajni nie ma padoków 🙄 ale jak wpadnę, to jakieś porobie, może jutro z dziewczynami ze stajni wybiorę się w teren i zajadę do stajni Paci 😉 Lov cudowny 😍
Pozwolę sobie na dodanie jeszcze kilku zdjęć.. przez które chciałam podkreślić jakie moja młoda ma warunki u moni Jestem jej to winna tym bardziej po dzisiejszym... 🙂
rtk moja na szczescie nauczona 🙂 A poza tym jest tam jedna klacz- ukochane oczko w głowie właścicielki, słynna Bajana - która na zawołanie przyprowadza wszystkie konie do stajni 🙂 Lepiej jak pies.