PSY

a propos malin....

Jeśli uda mi się pogodzić jakoś plany z uczelnią...(o ile 🙁 ) jedziemy do Belgii na mistrzostwa świata OB.
Amarotsa, hodowlom. Nie hodowlą.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
19 kwietnia 2011 15:35
Polonez, no niestety znam.
Wybacz, ale twoja wiara w ludzi jest porazajaco naiwna.
Przejdz np na forum belgow, to zobaczysz ile malin do oddania (wiekszosc bez papierow).
Widzialam tez mieszanki obXon i rozne inne dziwologi. Ludzka bezmyslnosc jest i ma sie swietnie.

Co do Aussie nie wiem, nie znam, ale nie wierze w brak psedohodowli.
Moja suka doczekała się wreszcie zdjęć.
Matko bosko.. wróciłyśmy wczoraj w nocy z Tochalem z Katowic. Podróż miała trwać od 17😲2 do 22:40 trwała prawie do 1 w nocy... Padła lokomotywa w Warszawie Rembertów. Skombinowanie w stolycy zastępczej jest niemożliwe, musiała jechać z Białegostoku.. 2h przeszło :/

No ale weekend miałyśmy niesamowity.
W Częstochowie zaszczycili nas swoim sędziowaniem świetni specjaliści od rasy. Ludzie którzy flaty hoduja od wielu lat i sędziują je na najbardziej prestiżowych wystawach. I zdarzyło się coś czego nawet nie wyśniłam w najśmielszych oczekiwaniach. Pierwszego dnia wniosek CWC i złoto w klasie otwartej a drugiego, u sędziny na której opinii najbardziej mi zależało (sędziuje w tym roku światówkę) najpierw CWC i złoto, potem Best od Sex a na koniec Best of Breed! Na kilkadziesiąt psów! Jak dostałyśmy jeszcze Best of Group VIII z lokatą 2 to już całkiem usmiech dookoła głowy 🙂

I tym oto sposobem, po męczącym ale cudownym weekendzie oto Tochal, nowy Champion Polski! 🙂 Wybiegany w ten weekend w wielkim stylu 🙂

bera7, blow świetne psicha! A zdjęcia jakie wiosenne.
k_cian, o WOW!! Wielkie gratulacje, ale musisz być dumna!! Brawo i jeszcze raz brawo dla was obu 🙂
kcian
Gratuluję! Piekny pies 🙂
k_cian gratuluję 🙂  byłam też w Częstochowie i Was widziałąm, ale jakoś nie miałam śmiałości podejść 😉
dempsey   fiat voluntas Tua
20 kwietnia 2011 11:42
k_cian, WOW  😲
Gratulacje!!!

ja tu z inną sprawą:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9469032,Byl_skazany_za_szczucie__Teraz_pies_pogryzl_jego_dziecko.html
Policjanci wyjaśniają teraz, czy pogryzienie chłopca to wynik braku właściwej opieki, czy po prostu wypadek. Sprawdzają też czy pies ma rodowód. Jeśli jest to rzeczywiście amstaff, to właściciel powinien mieć zezwolenie z gminy na posiadanie takiego psa.

Czy jest sposób by wyplenić z polskiego prawa taki IDIOTYZM, że posiadacz skundlonego psa w typie amstaffa ponosi mniejsze konsekwencje niż właściciel psa z hodowli ❓
😵 😵 😵
Zaszalał Tost, brawo! 🙂 To nie lada powód do dumy...można pić przez tydzień 😁
ash   Sukces jest koloru blond....
20 kwietnia 2011 12:26
k_cian GRATULACJE!!!!! 💃
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 kwietnia 2011 12:40
Czy jest sposób by wyplenić z polskiego prawa taki IDIOTYZM, że posiadacz skundlonego psa w typie amstaffa ponosi mniejsze konsekwencje niż właściciel psa z hodowli ?

Nie ma czegoś takego, że jeśli pies pogryzie, a ma rodowód to są mniejsze konsekwencje. Problem  tym, że to psy w typie, a nie rasowe częściej atakują.
Kolejną bzdurą jest to, że amstaff nie jest na liście, więc żadnego pozwolenia na niego nie trzeba mieć.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
20 kwietnia 2011 12:55
Gratulacje k_cian   🙂
mój świrus:

k_cian Wielkie Gratulacje! Piękne wyniki! W grupie VII na myśliwskiej dziwne rzeczy się na ringu działy. Psy schodziły z ocenami bardzo dobrymi, a suki jeszcze niżej, w Pointerach nawet psiak w klasie szczeniąt zszedł z ringu z notą "nie do oceny". Niedziela dużo lepiej, ale w sobotę pozamiatali polskimi wyżłami. Nas nie było niestety - Próby Polowe nam wypadły, ale również udany weekend. Jeszcze raz wielkie Gratulacje!
Mi się podoba jak sędziowie korzystają ze skali ocen.Najczęściej to jednak goście zza granicy.
Dzięki dziewczyny! Rzeczywiście jestem mega dumna, bo sędzina która dała nam BOBa jest niemal jak wyrocznia w naszej rasie 🙂 Jedna z najbardziej liczących się na świecie - nie bez powodu zapraszana jest i na Crufts i na światówki, nie tylko do flatów.
Jechałam licząc tylko na jej opinię i opis od niej a tutaj szok! Była zauroczona Toską, jej typem, głową, ruchem.. Chciała zresztą ponegocjowac warunki na jakich mogłaby ją zabrac do Szwecji do siebie 🙂 No i do Czech jeszcze przed wystawą chcieli mi ją uprowadzic hihi. Mam pierwszych chętnych na szczenięta i to z zagranicy 🙂 To jakiś kosmos!!

Blow, no więc właśnie!! Ja też wolę kiedy sędziowie korzystają ze skali ocen. Wśród flatów poleciały oceny bdb i to całkiem sporo. I krótka piłka, jeśli pies za gruby/chudy/włos zaniedbany to zwyczajnie dostanie w opisie że jest świetny, ale w tej chwili nie ma kondycji w której mógłby otrzymac dosk i wniosek. Po prostu. A jeśli pies odbiega od wzorca w czymkolwiek to prosto i klarownie wymienione wady, wszystko uzasadnione i wyjaśnione i ocena adekwatna do psa. TO jest profesionalne podejście. O ile mamy do czynienia ze specjalistą od rasy. 😉 \W niedzielę psy sędziowała allrounderka totalnie nie czująca rasy. U flata porządana jest ekspresja i wyraz, ten pies ma tryskac energią, miec w ruchu szwung, dupa ma latac razem z ogonem na wszystkie strony i to u flatów jest piękne! One mają miec charakter i temperament. A sędzina co stwierdziła? Czemu one takie ruchliwe? One powinny już potrafic stac spokojnie! Ocena bdb bo za szybko biegnie i w ogóle jakiś nie ogarnięty :P I to z dziwną miną i niesmakiem. 😉 No cóż.. Tak bywa jak sędzia totalnie ani nie zna rasy, ani jej nie czuje... I tutaj oceny to rzeczywiście porażka i ból w większości.

gopi wariatko, trzeba było podejśc!! Toc nie gryze 🙂 Pies zalizuje 😀

ps. nie picia z radości przez tydzień, był natomiast szampan i jak to obiecałam przed wystawą sądząc, że i tak nie przejdziemy klasy nawet 😉 pizza party :P
Pytanie do właścicieli seterów i podobnowłosych - czym usuwać martwe włosy, szczególnie na bokach?
ircia2   KARULA ZOŁZULA:)
20 kwietnia 2011 20:33
MoniaaA piekny husky 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
20 kwietnia 2011 21:13
Ogurek, trymerem.
Jakiś konkretny do danej sierści, czy to obojętne? Wojenka, twoje "mopy" mają raczej gęstsze włosy?
http://www.groomer.com.pl/index.php?cat=391&page=1
Setera najlepiej robić palcami, do ogólnego ogarnięcia szaty z "góry" najlepiej trymerem. Takie jak w linku spiszą się na pewno. Jaki to seter? Jak trzeba coś wiedzieć to pomogę :-) Jakiś czas temu rozrysowałam cały "system" doprowadzenia setera do porządku, więc jak coś to śmiało :-)
Gordon, pare stron do tyłu są fotki
To tym bardziej pisz śmiało na PW pomogę w każdej kwestii bo ja Gordoniasta 🙂
ircia2, dziekować. Jednak to raczej nie czysty husky, taki ot kundel 😉
Wiecie co, byłam dzisiaj z psem na spacerze - poszłam do urzędu gminy po te zestawy do sprzątania psiego G. No i wracam, pies robi kupę, ja sprzątam swoim nowiutkim zestawem 😉 i nagle widzę, że biegnie do mnie przez wielki trawnik jakaś dziewczyna i krzyczy "Niech pani poczeka!". Podbiega i mówi, że jestem najwspanialszą kobietą na świecie, że cudowna jestem i w ogóle, bo sprzątam po psie 😀 Że tak mało osób to robi, a ona ma tutaj butik z rzeczami dla dzieci i zawsze musi iść do pracy slalomem, a klientki narzekają 🙂 Normalnie mnie zmotywowała 🙂
K_Cian, gratuluję! Spóźnione, ale szczere gratulacje!  😀

A od siebie dodam, że po dwóch latach "mówienia o" (...kolejnym psie), po roku "zastanawiania się nad" (...jaką rasę wybrać) wreszcie doszliśmy rodzinnie do porozumienia. Ba! Nawet mój chłopiec (totalny "cat person", posiadający kota, nie przepadający za psami i końmi ->  :hihi🙂 wyraził pewien entuzjazm i sporą dozę zainteresowania tematem, jak wysłałam mu linki traktujące o rasie i stronę www wybranej hodowli. Od tygodnia - odkąd zapisałam się w kolejce do konkretnego miotu - chodzę o taka:  😅

Teraz tylko trzymajcie kciuki, żeby suka zaskoczyła i może już za niespełna pół roku (tylko pół roku! 😁 ) pochwalę się nowym forumowiczem  😜
Sierra - to na czym stanęło?  😁
Na razie nie powiem.  😡 Pochwalę się bardzo chętnie, ale dopiero jak dostanę info, że suka zaskoczyła. A na razie nie chce zapeszyć! TFU! TFU!  😀

Ale kciuki trzymajcie, nie bądźcie tacy  🙇 😁 😜
k_cian moje gratulacje- super sukces  😅
Wypracowany- nie ma co 🙂

A to moje 6,5 tygodniowe czarne kosmatki  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się