Kącik Ujeżdżenia

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
16 kwietnia 2011 21:11
A ja napiszę jutro sprawozdanie z konsultacji z dr Markowskim, bo dziś nie jestem w stanie 😁
Ogólnie bardzo, bardzo pozytywnie.
Moon   #kulistyzajebisty
16 kwietnia 2011 21:30
Wrzucam kilka voltowych ludzi i znikam ;-)

mi to sie to zwierze podoba:

zdjecia poki co mialam sile przejrzec  🙄 na dniach bedzie galeria bankowo  🙂
Cóż to za zwierz? Mi też jego zdjęcia mocno wpadły w oko 🙂
Przeglądając galerię mi też ten siwek baardzo się spodobał  😜, dołączam się do pytania: co to za koń?
cieciorka   kocioł bałkański
17 kwietnia 2011 12:21
pure green?
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
17 kwietnia 2011 12:24
Zdaje się, że jeździec to Joanna Lopko...wychodzi, że cieciorka może mieć rację 🙂
wielkie brawa dla Lostak! naprawdę piękny przejazd !  👍 👍 👍
Halo, halo, zeznawać co i jak? Już wiem, że w seniorach numer 1 dla Katarzyny Milczarek- a reszta miejsc? :kwiatek:
zen, w juniorach młodszych pierwsza Patrycja Paluch i Gretta, nastepnie Julia Moczak i Oliwia Gugała (mogłam pokrecić :hihi🙂
w juniorach pierwszy Jasiek Gawecki (:hurra🙂, następnie Jasiński i trzecia nie pamiętam
W YR pierwsza Ewa Hamkało, druga Ewa Iwaszkiewicz (:hurra🙂 trzecia Wiktoria Siergiej
W Seniorach pierwsza Kasia Milczarek, druga Gabrysia Jaworska i trzecia Ilona Janas (😅 :hurra🙂
🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
17 kwietnia 2011 17:16
Galeria z wczoraj, za chwilę siadam do dzisiejszych fot.
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photos/935.html
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 kwietnia 2011 19:09
Ja bardzo cieszę się ze zwycięstwa Patrycji i Gretty, świetnie się spisały 🏇

Tymczasem jestem już po konsultacjach szkoleniowych z dr Wojciechem Markowskim.
W piątek i wczoraj odbyły się treningi. Doktor skupił się na problemach, które zawodnicy zgłosili, ale również na tych, które wynikły w trakcie treningu. Bardzo duża uwaga podczas wszystkich treningów, była zwracana na zachowanie rytmu w chodach oraz elementach.
Mnie osobiście zostały pokazane ćwiczenia i sekwencje złożone ze znanych nam już elementów na poprawę chodów. Różnica była odczuwalna zarówno od razu, jak i dziś.
Wieczorem doktor przedstawił nam prezentację nt. skali treningowej oraz ocen i sędziowania.

Dziś odbyły się czworoboki, każdy zawodnik jechał program skonsultowany wcześniej z dr Markowskim. Przejazd był omawiany na bierząco, wraz z podaniem noty i uzasadnieniem. Po przejeździe omawiane były błędy i poprawiane, 'sesja' z doktorem trwała więc mniej-więcej 20 min. Sposób na takie prowadenie przejazdów został bardzo entuzjastycznie odebrany przez zawodników.

Sama jestem bardzo zadowolona z konsultacji, otrzymaliśmy wiele cennych rad i jedyne co nam teraz pozostaje, to wdrażać je w życie 🙂 Wielki plus należy się również KJK Szary Michałowice za ogarnięcie wszystkiego i zorganizowanie świetnych konsultacji.

My już w domku. Strasznie jestem zmęczona po zawodach ale dane mi było poznać kilka revoltowych pingwinów i było bardzo miło. Pure Green( Aviano hol po Palisada Wlkp) to mój podopieczny, świetnie się spisał bo to były jego pierwsze w życiu zawody i był bardzo dzielny. Następne zawody już zawojujemy 😉
Na mnie duże wrażenie na żywo zrobił Otello ( na żywo jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach) i Rumba Hit który za parę lat myślę że zrobi zamieszanie na światowych czworobokach.
deborah   koń by się uśmiał...
17 kwietnia 2011 20:25
Strzyga, zdjęcia super jak zwykle!
żałuję że nie mogłam pooglądać na żywo 🙁
Hanula, pierwsze zawody, wow - kon rewelacja, straszelnie mi sie podoba, zdecydowanie moj typ, choc na moje laickie oko nie byl najlepszy ze stawki. Rumba tez rewelacja i tu (znow na moje laickie oko) widac klase bardzo 🙂
dziubie zdjecia, beda do obejrzenia na dniach a w razie potrzeby na kompie mam prawie wszystkich wiecej niz zamieszcze.
raczki, barki, szyja i kregoslup bola, ale warto bylo zdecydowanie 🙂
Moon   #kulistyzajebisty
17 kwietnia 2011 21:34
To co, Magda, prezencik na zajączka? 🤣

Póki co, jedno: 😉

Więcej będzie później.
17 kwietnia 2011 21:41
Lostakowa gestykulacja wymiata 😀
A ja mozolnie obrabiam. Oj, długo to potrwa.
Moon, tak, TAK, TAK  😀  😎

Moon   #kulistyzajebisty
18 kwietnia 2011 11:07
Uhh, zrobiłam galerię, umęczyłam się po szyję ;-)

🤔trzałka: Galeria z HPP
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
18 kwietnia 2011 11:32
Jeśli ktoś miałby zdjęcia siwego kucyka Diablo, który startuje pod Wiktorią Basiejko byłabym strasznie zobowiązana jeśli ktoś by je tu wstawił  :kwiatek: Mała, siwa kuleczka 😉

Ponowię pytanie 😉
Lostak, wielkie gratulacje. Widziałam Was tylko w niedzielę, ale było po prostu ... pięknie. To takie zupełnie laickie określenie, ale oglądając przejazd odnosi się wrażenie totalnej harmonii i spokoju, nic przypadkowego (a zakończenie z przytupem  😉).
Natomiast widziałam Kasię Milczarek i Florencję w piątek i w niedzielę - mnie dużo bardziej podobał się piątkowy przejazd. Było dużo więcej swobody, płynności, choć oczywiście sam układ był prostszy.
Rumba Hit robi wrażenie, nie dość, że "przystojniak" to i ruchowo genialny. Faktycznie trzeba trzymać kciuki za kolejne lata, bo wydaje się, że jeszcze dużo może, ale jak faktycznie będzie to tylko czas pokaże. 
martva, ja bede miec
18 kwietnia 2011 14:31
Niedzielna galeria. Nie bijcie, proszę. Warunki były na moim poziomie foto, bardzo ciężkie. I obrabiałam wczoraj w środku nocy...

... ale jest dużo Lostaka 😀
http://swiatkoni.pl/gallery-photos/937.html
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
18 kwietnia 2011 16:12
Magda - zatem czekam z niecierpliwością 🙂  :kwiatek:
Hej mam do Was pytanko🙂 Szukam trenera/trenerki z Poznania,okolic. Który/a dojedzie w okolice Krzyża/Trzcianki ok60km od Pzn. W Wakacje 2 -3 razy w miesiącu. Będe w tamtych okolicach przez całe wakacje jako instruktorka,ze swoim koniem i chciałabym żeby ktos przez ten okres na nas zerknął. Nie wiem czy w dobrym temacie napisałam, ale gdyby ktoś mógł mi kogoś sensownego polecic to prosze o kontakt na priv😉) A dopowiem jeszcze że kobyła i ja na poziomie Nklasy. Dzięki wielkie 😀
a ja tak z innej  beczki😉

przeglądam właśnie zgłoszenia na Radzionków, iii  widze tam Michała Rapcewicza  🤔zok:i Sylwie Sygude w barwach KJ Absolut,  czyżby klub się reaktywował???
chyba komuś coś się porąbało - Sylwia Syguda nie startuje już w KJ Absolut, bez względu na to co się komuś wpisuje w tabelki... A M.Rapcewicz w barwach absoluta to już absurd totalny...😉
Nawet wlascicielka absoluta startuje jako bpk, wiec napewno to pomyłka😉
mtl   I M Equestrian
23 kwietnia 2011 09:17
takie błędy to norma na każdych zawodach  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się