Ja bardzo cieszę się ze zwycięstwa Patrycji i Gretty, świetnie się spisały 🏇
Tymczasem jestem już po konsultacjach szkoleniowych z dr Wojciechem Markowskim.
W piątek i wczoraj odbyły się treningi. Doktor skupił się na problemach, które zawodnicy zgłosili, ale również na tych, które wynikły w trakcie treningu. Bardzo duża uwaga podczas wszystkich treningów, była zwracana na zachowanie rytmu w chodach oraz elementach.
Mnie osobiście zostały pokazane ćwiczenia i sekwencje złożone ze znanych nam już elementów na poprawę chodów. Różnica była odczuwalna zarówno od razu, jak i dziś.
Wieczorem doktor przedstawił nam prezentację nt. skali treningowej oraz ocen i sędziowania.
Dziś odbyły się czworoboki, każdy zawodnik jechał program skonsultowany wcześniej z dr Markowskim. Przejazd był omawiany na bierząco, wraz z podaniem noty i uzasadnieniem. Po przejeździe omawiane były błędy i poprawiane, 'sesja' z doktorem trwała więc mniej-więcej 20 min. Sposób na takie prowadenie przejazdów został bardzo entuzjastycznie odebrany przez zawodników.
Sama jestem bardzo zadowolona z konsultacji, otrzymaliśmy wiele cennych rad i jedyne co nam teraz pozostaje, to wdrażać je w życie 🙂 Wielki plus należy się również KJK Szary Michałowice za ogarnięcie wszystkiego i zorganizowanie świetnych konsultacji.