PSY

Niestety to nie jest moje zdjęcie, ani mój pies 😉

😕 buu , myslalam że jakieś wskazówki dasz jak tego uczyć ;P

Ale zdjęcie boskie  😜
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 kwietnia 2011 08:41
Przecież to morderca ze swoją ofiarą 😀

Potrzebuję jakiegoś szamponu dla psów, delikatnego, żeby nie uczulał. Chyba jeszcze dla szczeniaków.
Te obroże są boskie. Gdzie są ceny na taj stronce?  😡
Moon   #kulistyzajebisty
16 kwietnia 2011 10:52
Naboo, nie ma cen. Piszesz maila co i jak duże chcesz a oni Ci odpisują z wyceną.

Właśnie posłałam im maila, czy będą w stanie spełnić moje "marzenie"  😍  🤣
o, abre, wczoraj bylam w pracy w jozefowie, wiec tuz obok 😉 to wiesz, jak od tej strony Warszawy, to nie powiem kogo polecam bo musialabym sobie zrobic reklame 😀
Blow jestem niczyja wyznawczynia, ale jakbym miala wybierac to blizej mi do Galuszki niz Boczuli. Po prostu jestem zdania ze sa psy potrzebujace hukniecia czy wstrzasu 😁 zeby uznaly ze jestes gosc i ze takiego to mozna sluchac, ale sa w zdecydowanej mniejszosci, i szarpanie kazdego psa, przeciaganie po ziemi i inne takie mi sie nie podoba. Ale fakt, tez mi sie nie chce dyskutowac 😉
Moja strona jest w profilu.
arivle juz tak nie slodz bo sie rumienie 🙂 jestem stanowczo ZA lansowaniem sie w superszelkach!

ps Blow zdradzisz ile kosztuje komplet activ doga na psa wielkosci Fadzika?
Freska   Trakeńska Szczęśliwa Miłość
16 kwietnia 2011 15:06
Witam wszystkich 🙂 Zastanawiam się nad psem ale... zawsze marzyłam o husky albo malamute 😜 tylko pytanie jak takie psy zachowują się przy koniach i jak z ich posłuszeństwem? Całymi dniami przebywam w stajni i chciała bym psa który by mi towarzyszył, jaką rasę polecacie?  👀
jak konie to tylko jack russel terrier  😍
Freska - malamuty i husky są ciężkie do wychowania - teriery również. Zresztą każdemu będziesz musiała poświęcić czas na szkolenie, wychowanie. Jak bym miała wybierać między malamutem a husky to bym wziela to drugie  😁

moje czarne maleństwo 😍 i zabawy z nową koleżanką  😁

16 kwietnia 2011 15:30
Ja odeślę Freskę do dyskusji o posiadaniu husky/malamut, która całkiem nie dawno odbyła się w tym temacie.
Zaczyna się od postu Sierry:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,32.msg921345.html#msg921345

Dlaczego tego typu obroże zostawiają brzydkie szare ślady na szyji? I czy jest sposób by tego uniknąć?
http://allegro.pl/trixie-kolia-metalowa-trzyrzedowa-65-cm-2-5-mm-i1550516891.html
JARA to przez ten metal, on daje taki kolor. Myslę, że jak bedziesz zakładac na spacery, a w domu ściagać to nie bedzie się sierść odbarwiać.
16 kwietnia 2011 15:40
Frania myślałam o tej rasie ale są chyba raczej bardzo hałaśliwe no i co drugi koniarz ma jacka a ja bym chciała swojego swobodnie rozróżniać  na zawodach w śród wszystkich terierów  😁
polonez piękny psiak  😀
Myślę, że ze szkoleniem problemów nie powinnam mieć ale jednak obawiam się, że nie opanuje psiaka przy dość licznym tabunie koni, zależy mi na psie, który będzie się mnie pilnować  (pies biegał by całkowicie luzem na nieogrodzonym terenie,) nie boi się innych zwierząt ale też taki co nie będzie próbowała atakować koni czy biegać za nimi. 🤔wirek:

JARA dziękuje :kwiatek:
Golden, labrador?
16 kwietnia 2011 15:56
xxflygirlxx z goldenem zimą i jesienią chyba bym "czegoś" dostała od ciągłego mycia po każdym powrocie ze stajni 😀iabeł: a lablador? to nie takie misie jak się niektórym wydaje, wolała bym żeby nie zaatakował któregoś z współpracowników albo obcych kręcących się po stadninie 😉
ale ja wybrzydzam  🤦 może coś krótkowłosego wielkości spaniela?
Beagle, foxterier.
16 kwietnia 2011 16:06
Pudel.

Labrador się rzuci? No rzuci się, ale chyba na każdą kałużę.

Na pewno wybić sobie możesz z głowy myśliwskie, pasterskie.
myć psa po każdym błocie??  🤔 🤔 Nasi znajomi tak Goldena swego załatwili, myli go codziennie aż skórę psu zniszczyli. Przecież wystarczy wytrzeć po spacerze poczekać aż wyschnie i resztę wyczesać!
Myślę, że ze szkoleniem problemów nie powinnam mieć ale jednak obawiam się, że nie opanuje psiaka przy dość licznym tabunie koni, zależy mi na psie, który będzie się mnie pilnować

idealny dla ciebie będzie Owczarek Australijski aussie
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
16 kwietnia 2011 16:59
Sienka, chcesz mi wmówić, że mój pies Cię NIE uwielbia? Przecież to kłamstwo w najczystrzej postaci. Ona jest zakochana, a jak ona jest szczęśliwa to ja też  😁 Prywatnie też Cię lubie, więc czemu mam nie polecać dalej? 😉
BTW. zaraz skrobnę do Ciebie PW na temat magnussona  :kwiatek:
Polonez, świetny jest ten twój włochacz!

Zairka, aaa właśnie miałam pytać czy to activedog 😉 A napisz mi może cenę przybliżoną i czas wykonania? (może być na PW) Powoli zabieram się za kompletowanie wyprawki nanana! 🙂

edit: czy ktoś wie gdzie kupię taką piłkę na sznurku dla psa? do rzucania i do szarpania? 🙂
16 kwietnia 2011 18:17
polonez trafiłaś w mój typ psa  😜 😍 dziękuje za pomoc  :kwiatek:
teraz pozostaje tylko oswojenie się z decyzją i poszukiwanie szczeniaka  🏇
16 kwietnia 2011 18:19
A jak rozwiążecie problem zaganiania zwierząt?
16 kwietnia 2011 18:30
może udałoby się to wykorzystać w bezpieczny dla psa i koni sposób, albo nie dawać okazji do biegania za końmi
Anaa, ja kupiłam w ogrodniczym w Wiązownie. Widziałam też w K&M ale tam teraz krucho z psim towarem było. Powinny też być w Kakadu.
abre, no właśnie w Kakadu nigdy nie widziałam... a super są te piły 🙂😉)
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
16 kwietnia 2011 19:47
Zairka, aaa właśnie miałam pytać czy to activedog 😉 A napisz mi może cenę przybliżoną i czas wykonania? (może być na PW) Powoli zabieram się za kompletowanie wyprawki nanana! 🙂

edit: czy ktoś wie gdzie kupię taką piłkę na sznurku dla psa? do rzucania i do szarpania? 🙂

kochana niestety u nas to był prezent, nie znam ani kosztów ani czasu.
Ale kolezanka zamawia systematycznie i zawsze mowi ze dobra cena i długo nie czeka :kwiatek:
Zairka, no to nic - muszę się dowiedzieć sama 😉 A masz na polarku czy na ekoskórce?
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
16 kwietnia 2011 20:11
Jara, do kąpania polecam płyn do higieny intymnej AA bezzapachowy  😎
A jak rozwiążecie problem zaganiania zwierząt?

bez przesady, kwestia podstawowego wychowania i obycia szczeniaka do towarzystwa koni.
Mogę Ci podać namiar na sprawdzoną hodowlę aussików
polonez, z ciekawości - którą?
ps Blow zdradzisz ile kosztuje komplet activ doga na psa wielkosci Fadzika?Około 90zł, różnie...Ceny niestety wzrosły ze względu na podatek...Mimo wszystko stawki o niebo lepsze niż Rogzowe a oferta miażdżąca, nie ma porównania 🙂

Z nowszego spacerku....Blokersowo 😁

co autor miał na myśli? 😀

😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się