Młode Konie

Ale masz rację, jest jeszcze mega dzieciakiem, ciekawa go jestem za parę ładnych lat 😉.

Constantia cudowne!  😜
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
30 marca 2011 18:54
Hm.
Tak czytając Pacię to mnie powinni wsadzić chyba do więzienia za znęcanie się nad moim ogrem  👀 Bo biedny ogrowy kucyk chodzi na prezenterce i ma łańcuszek na nosie i jak trzeba to i oberwie (za podskubywanie, próby ciągnięcia, bo on chce akurat tam, a nie tu czy za to, że wyrywa nogę przy czyszczeniu). Dzięki Bogu mam póki co karnego konia i jak dostanie raz za coś, że coś źle zrobił, to potem tego nie powtarza .. I jak ma łańcuszek na nosie to nie próbuje ciągnąć, bo wie, że zaboli.
Ale kto wie co będzie za jakiś czas .. w końcu cicha woda brzegi rwie ... O dziwo na razie jeszcze hormony mu nie buzują. Jedynie jak widzi dwie kobyły to się napnie jaki to on męski nie jest. Ale i tak woli towarzystwo chłopców  🙄
Ale wiem że to tymczasowe.
[quote author=Arimona link=topic=1199.msg957555#msg957555 date=1301506817]
fajne mlodziaki  😍 🙂 gdzie to takie sa? rozumiem ze tylko je jezdzisz czy twoje? 😉
ten siwy mi sie bardziej podobal, taki juz ogarniety jak na 4ro latka.

Nie, nie moje, wystarczająco jest ich do jeżdżenia 🙂 A konie przyjeżdżają do nas z Holandii. Siwy przyjechał do nas w maju zeszłego roku. W połowie listopada na niego wsiadłam. To bardzo fajny koń. Teraz jest rozsądny jak się przekonał, że człowiek to nic strasznego a przeszkody wogóle nie robią na nim wrażenia. Za to wszystko inne jest straszne 🙂 To mu zostało, bo na początku sprawiał wielkie problemy.
[/quote]

A nie wyglada na lobuza.
polecialo do ciebie pw  😉
Frania, świetny Młody! Ile ma lat?
No chciały to wrzucam, niestety mam tylko takie bo mam brak fotografa ale postaram się nadrobić 🙂 A młody jest super, trafiło się ślepej kurze ziarno 🙂 jest spokojny, ale potrafi bryknąć 😀 szybko się uczy. I w końcu po przejściach może normalnie zacząć chodzić. Zrobił mu się nakostniak i musiał 6 tyg spędzić w boksie, ale bardzo dobrze to zniósł. A teraz już wracamy do normy i w weekend pierwsze zawody przed nami na razie ujeżdzeniowe, bo jeszcze po przerwie nie skakaliśmy. Ale jestem w nim po prostu zakochana to taki prawdziwy konik do kochania.
mój młody też zaczął byc wdrażany do roboty, na razie leciutko, bo to dla niego początki w tym roku ... jeszcze kilka razy pobiega na golasa i przejdziemy do pasa, wypinaczy i siodełka, no i w końcu wsiadania ... teraz staramy się zapanowac nad glosowymi komendami - idzie calkiem nieźle 😉
na zdjęciu z siodełkiem (troche się przemieściło po brykaniu) upodobał sobie kałużę i ciągnął do niej, podejrzewam, ze raczej chodziło mu o to, aby sie w niej położyć, ale cieszy mnie, ze nie boi się lustra wody 😉
No i Partyzant oczywiście oskórowany przez kolegów 😉

Edit: pomiary młodego będą w maju ... ale teraz już widzę po ochraniaczach rozmiar L, że są za małe 🙁 będzie trzeba zmienić na większe. Jak go mierzyłam w zeszłym roku też w maju (w urodziny) to nadpęcie miał 21,7 ... wzrost 169-170. Klaty nie mierzyłam, bo cienka 😉
Teraz młody ma 4 lata bez miesiąca 😉
Moniaaa już mu pięć pyknęło 😉

Dzisiaj na nim skakałam i powiem, że jest genialny  😜 Skacze z każdego miejsca. Nie ważne czy z daleka czy spod przeszkody ale idzie i nawet w prowadzeniu był fajny  😅
Lov   all my life is changin' every day.
31 marca 2011 20:11
A my już w nowym domku 😅 Zapraszam do KR na relację, coby nie kopiować 😉
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
31 marca 2011 20:46
Hrabinka12 Ludwik to który rocznik? 2007?
Tak 2007 i to od pewnego czasu ma skończone 4latka 🙂
kujka   new better life mode: on
31 marca 2011 22:42
Megane, gdzie stoicie? dlugo juz masz mlodego?
Megane, Ijeeee, partyzant w robocie! 🙂 Oby wszystko przeszło dobrze🙂
Hrabinka12, Miło widzieć Ludwika🙂 Dawno was nie było. Docelowo będziecie skakać?
subaru2009, Tak swoją drogą, jakiej rasy jest Twój kucyk?
Frania, Ale on jest fładny 😍 nie no, wezmę kiedyś nazbieram na malowanego skarogniadego i kupię tylko po to, żeby na niego patrzeć.
amnestria, Jaki fajny Duszek! Taki malutki się wydaje ^^
Megane, gdzie stoicie? dlugo juz masz mlodego?

Kujka, młodego mam od urodzenia - to wytwór mojej hodowli 😉 he he he a stoimy rzut beretem za Wołominem.
Sankaritarina -  bardzo cieszę, że w końcu młody trochę dorósł do pracy, - zeszłej jesieni to był straszny dzieciuch 😉 tzn. teraz też jest, ale widzę po nim, że spoważniał, zaczął nawet poruszać się już jak koń i nie podskakuje  😉
No i jak patrzę na niego, to jest kropka w kropkę mamusia ... (zachowanie, ruch, łypnięcie okiem, inteligencja) po ojcu ma chyba tylko zadek  😂 i prawą piersiową  😁
01 kwietnia 2011 10:44
Sankaritarina, zdradze Ci tajemnice... Duszek malutki sie nie tylko wydaje 😁 a tak powaznie - pod 180 cm kujki w siodle ujezdzeniowym raczej niewiele koni wydaje sie duzymi... 😉 wczoraj dowiedzialam sie po raz kolejny ze moj kon przez forum wydaje sie mniejszy. coz, moja patykowatosc czasami jest moim przeklenstwem...
Megane
Miło widzieć Twojego w akcji. A piersiowej prawej praktycznie nie widać 😉

subaru2009
Śliczny ten Twój chłopak  😜 Od razu widać, że zawadiaka.
kujka, To Ty masz 180 cm wzrostu? Obiło mi się o uszy, żeś wysoka, Gilu ma chyba 170 (?) czy 175(?), coś w ten deseń, więc patrząc na wasze zdjęcia domyśliłam się, że mała to Ty nie jesteś, ale 180 to się nie spodziewałam. Przynajmniej nie masz żadnych problemów z oglądaniem np. jakiegoś koncertu w plenerze, gdzie trzeba stać w tłumie :P To chwila, ile ma Duszi ? :>
Megane, a miał mieć docelowo coś więcej po ojcu? ^^ Czy po prostu chciałaś mieć źrebaka po swojej klaczy? 🙂
01 kwietnia 2011 15:16
Sankaritarina, ja mam 180, Gilek ma ~170 (moze centymetr mniej? nigdy nie udalo mi sie go zmierzyc), Duszi ma ~160 cm :P moze ciut mniej... no ale to czterolatek, mysle ze podskoczy jeszcze kilka cm i bedzie mial kolo 162.
na koncerty nie chadzam, moj wzrost przydaje sie tylko jak trzeba cos zdjac z wysokiego regalu :P poza tym jest srednio praktyczny (dla kobiety). generalnie nie polecam :P
kujka i ciężko znaleźć takiego faceta, żeby można było szpilki ubrać, nie?  😁
Lov   all my life is changin' every day.
01 kwietnia 2011 16:36
Wiecie, co jest najstraszniejszą rzeczą na swiecie dla małego, biednego rudzielca? Angielska stajnia i konie wystawiajace łby 😂
wiecie gdzie dostane tylne ochraniacze WIĘKSZE NIŻ FULL?  😵 bo na moim koniu full wygladają jak pony  😁
wytargałam młodego pierwszy raz w tym roku z padoku na ujezdzalnie. tyło troche kwikania i latania naz ziemią z ogonem na palme ale na koniec sie ogarnął

Sankaritarina ... ojciec mial "uszlachetnić" potomstwo, (stąd duży dolew xx) poprawić głowę i szyję ...  miał miec dobry ruch i skakać ...
no a przede wszystkim chciałam mieć potomstwo od swojej klaczy 🙂 inaczej bym nie kryła 😉 
... a tak w ogóle to moja kobyla jest bardzo fajna 🙂 tak więc cieszę się, że widze tyle w młodym matczynych cech 😉 (tak, wiem, jestem nieobiektywna 😉 )

galopada, miło widzieć znów mlodego w pracy... kurde, ale on fajny kluseczek 🙂
Robiłaś już pomiary w 2011 roku? Uroslo cos jeszcze oprócz nadpęcia?
Ja też mam problemy z ochraniaczami 🙁 tyly strasznie się rozrosły  😵

Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
01 kwietnia 2011 20:51
Hrabinka12 no to powodzenia na zawodach 🙂
galopada fajnie młodzian wygląda 🙂 A wsiadanie zostawiasz na-po-maturze?

My z dniem dzisiejszym ogłosiliśmy koniec ferii zimowych 😉

By Koniczka 🙂
Więcej w KR 🙂
Megane nie mierzylam. chcialabym zmierzyc ile ma w klebie ale mamy miarke do 175 i brakuje...  😵

Raven nie  😁 nie wytrzymałam i wsiadam w poniedziałek albo niedziele bo mam rekolekcje i szkole wiec bede siedziała w domu  😁
galopada_, chyba ktoś mówił, że yorki pro crystal Lki są wyjątkowo duże.
o rany, no to Ci sie trafilo konisko 🙂 175+ 😀
My na razie wzwyż staneliśmy, ale wiosna idzie, pewnie coś mlody podskoczy.
Galopada, fotka w Twoim ostatnim poście sie nie wyświetla ...
Mia widzialam na zywo te ochraniacze i jakosciowo są... średnie. No i te cyrkonie mnie odstraszają  😁

Megane nic nie mow... nie jestem w stanie na niego wsiąsc z ziemi  😂 na tym zdjeciu widać jak ochraniacze podjeżdżają do gowy bo sa za małe....  😵
Młody sie ogolnie zrobił taki... obfity  😎 a wcale nie jest tłusty. czuć żebra jak sie dotknie a ja tu ostatnio zostalam posadzona o zapasienie go  😁 jak pojdzie do roboty i sie umięsni to sobie nie wyobrazam jakim bedzie pakerem  😍

i jeszcze w mojej ,,ulubionej" fazie galopu zaraz po tej na jednej nodze  😂

hihihihi... galopada, wyglądasz przy swoim na tej fotce jak kurdupelek 😀
co do ochraniaczy, to chyba wysokie tyły L veredusów (tych na trzy rzepy)  są dość duże.
Megane no tyłow wysokie to nam trener zabronil uzywać do skokow wiec wolalabym kupic jedne... Szczegolnie ze jestem 2tysiace w plecy i bez siodła bo zostalam oszukana o czym jest watek na pierwszej albo drugiej stronie  😕 nie stać mnie w tej sytuacji na veredusy nawet jakbym chciala  😕
wiem o siodełku, śledzę wątek i trzymam kciuki za zlapanie oszusta/ów.
echhh, szkoda słów 🙁
a ochraniacze? Pewnie ktos z forum podrzuci jakieś cenne informacje 😉
a tak w ogole, to kiedyś widzialam rozmiar XL ochraniaczy (strychulce), ale stwierdzilam, ze nam takie nie beda potrzebne, tak więc nie patrzylam na firmę... teraz chyba się rozejrzę 🙂
01 kwietnia 2011 22:17
Frania, czyzbys znala moj bol? no niestety, jestem skazana na plaski obcas, czasami sobie tylko poplakuje przechodzac obok slicznych szpilek w sklepie... 😉

galopada_, moze poki co po prostu zakladaj owijki 🙂

Raven milo Was znow widziec w robocie!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się