Młode Konie

ash   Sukces jest koloru blond....
28 marca 2011 14:27
już II raz widzę datę urodzenia konia 2006, a Pacia twierdzi że on ma 3 lata! 🤬

ZWRACAM HONOR! Pacia twierdzi że on ma 4,5 ! Pomyliłam się
kara107, ooooo, mój ulubieniec! Czemu Ty tak rzadko tu bywasz i go pokazujesz, co? :> Na pierwszych zdjęciach, które tu wstawiłaś taki szczylek z niego był, a teraz proszę... coś go przybyło 🙂

Anka, Gratulacje!! 🙂 Takie miejsca to nie byle co🙂

slojma, Wy się parelliozujecie czy coś mi się pomyliło? :>

Lov, Niecierpliwie czekam na fotorelację 😉

my z niedzieli czyli psychiczne przygotowanie, żeby w teren jechać [moje psychiczne przygotowanie, mam oczywiście 200 czarnych scenariuszy w głowie.]

I sprzed paru dni:

5-latek. Za niedługo przestaniemy pasować do tego wątku.
Pacia majac 14 lat, nie jesteś w stanie fizycznie poradzić sobie z młodym ogierem, jeśli nie będzie misiem pysiem przytulanką. Przetarga Cię raz i drugi, i będzie tragedia.

muszę dopowiedzieć, że również mam 14 lat, mocną budowę i jestem w stanie FIZYCZNIE poradzić sobie z charakternym koniem, więc nie można uogólniać, że nastolatka to mała i bezbronna kruszynka  😉
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
28 marca 2011 16:50
i jeszcze zmieniasz avatary jak facetow 😎 musialam.

a tak na powaznie to przykro mi z jurnym 4latkiem to sobie nie radzi moje 80 kg trenera z ponad 40letnim doswiadczeniem przy koniach, wiec mierzcie sily na zamiary.

teraz to mozesz miec farta, a nie sile fizyczna zeby radzic sobie z silnym, malym sku..nksem.
niemiłek, Jakim cudem jesteś w stanie FIZYCZNIE poradzić sobie z charakternym koniem? Z 500 kg żywej wagi, które jak się postara to potrafi człowieka na każdym wędzidle wywieźć? Ważysz więcej?  😎 Siedzisz w samochodzie lonżując charakternego konia? Wsadzasz koniowi wędzidło pod prądem?  🏇
[s]już II raz widzę datę urodzenia konia 2006, a Pacia twierdzi że on ma 3 lata! 🤬

ja tak nie twierdzę  🤔 daj cytat gdzie ?? mówiłam , że na tamtych zdjęciach miał tyle ...[/s]
Poza tym już wróciłam od niego i jest to najspokojniejszy ogier na świecie  🏇
To jest miś do przytulania

Nie zauważyłam postu powyżej  😡
ej no kurna coś kręcisz. na bazach koni/ogłoszeniach jest napisane, że jest wałachem. ty mówisz że jest ogierem i była wzmianka o wnętrze. zmiennopłciowiec? 🤔
kujka   new better life mode: on
28 marca 2011 18:18
Sankaritarina, a moze niemilek trenuje sumo? skad wiesz? albo jest strongmenem i na przerwach miedzy lekcjami ciaga tiry i rzuca oponami od traktorow? co tam taki czterolatek...
😁
zaraz się okaże, że to kobyła 😂
No sorry ale sama instruktorka nas przepraszała za błąd ...  😵 To ogier , z jednym wyciętym jądrem ale nie wnęter . Mam dowody , jak ktoś potrzebuje to zeskanuję paszport  😉
Z dobrze nakręconym, młodym ogrem to i kilku chłopa sobie nie poradzi. Wychowałam trochę koni i wiem, że paniusie, które nigdy, przenigdy nie zrobią krzywdy swojemu koffanemu ogrowi potem z płaczem i blade przybiegały, żeby zamówić pilną kastrację. Pańcia rozpieści, wymizia, zaraz zrobi się ciepło, łogr poczuje wolę boską i grzejące się kobyły i całe towarzystwo będzie radośnie fruwało z licznie towarzyszącymi "ty skur.. ja cię zaje... i innymi słowami na k 😉, zapewne ku uciesze stajennym i innych użytkowników stajni. Niestety niektórym wystarczy powiedzieć, że pokrzywa parzy, inni muszą sobie "pomacać" 😉
28 marca 2011 18:21
Pacia, skoro jadro nie jest na wierzchu (a tak pisalas tutaj) - to znaczy ze ten kon to wneter. i tym bardziej trzeba go wyciac a nie czekac na zbawienie.

Wnętrostwo (łac. cryptorchidismus) – wada rozwojowa u samców ssaków (głównie u ogierów).

Polega na niewłaściwym umieszczeniu jednego lub obu jąder w jamie brzusznej lub kanale pachwinowym zamiast w mosznie. Niezstąpienie jąder grozi ich przegrzaniem, co sprzyja powstawaniu nowotworów jądra oraz może doprowadzić do zatrzymania produkcji plemników, czego skutkiem jest niepłodność wnętra.
mtl   I M Equestrian
28 marca 2011 18:22
kurde, to mój Siwy jest wybrakowany, oba jądra wycięte...
Wiemy , że trzeba to wyciąć , w ciągu paru dni wet zbada go , zaszczepi , zobaczy czy można go znowu ciąć
Dava   kiss kiss bang bang
28 marca 2011 18:28
No sorry ale sama instruktorka nas przepraszała za błąd ...  😵 To ogier , z jednym wyciętym jądrem ale nie wnęter . Mam dowody , jak ktoś potrzebuje to zeskanuję paszport  😉

przepraszam  👍  😂 😂 😂

*podkreślenie moje

jest już na wierzchu , jak nie wierzysz Dava to przyjedź i go zbadaj ! To , że wet bał się ciąć moja wina ?  👿
Co do wałacha/ogiera, znam wnętra, ktory akurat na bazakoni.pl też jest wpisany jako wałach. Zresztą błędy tam się często zdarzają, mój koń miał tam źle wpisane pochodzenie.

Btw. nawet jak jedno jądro nie zeszło, to będzie to wnęter, tylko wnęter jednostronny 😉
Wiemy , że trzeba to wyciąć , w ciągu paru dni wet zbada go , zaszczepi , zobaczy czy można go znowu ciąć

no a wiesz, że wtedy konisiem trzeba się opiekować i nie wsiadać od razu po wycięciu?  👀 bo piszesz ze juz nie mozesz sie doczekac kiedy na niego wsiadziesz, a w ogóle kupiłaś go nigdy go nie widząc w realu i nie wsiadając na niego, tylko tak wszystko przez net?
kujka, Ożesz, nie pomyślałam! Trzeba zacząć oglądać strongmenów. Może niemiłka tam zobaczę jak ciągnie 2 ślązaki, oooo.

mtl, łączę się z Tobą w bólu. Mój też wybrakowany  😕

[quote="Pacia"], z jednym wyciętym jądrem ale nie wnęter [/quote]

Ej, to ja wiem w czym rzecz! Wet z pomocnikiem przed kastracją flaszkę obracali... Sprawdź czy koń ma wszystko inne na swoim miejscu.

A co ma paszport to wnętrostwa ?
Nie , wsiadłam na niego  😉

Z resztą kolejny błąd ... Data Urodzenia  ❗ Tam jest bodajże 2006.08.04 , a on jest z 2006.07.06  ❗

Więc tak możecie sobie patrzyć , że to wałach  🙄
mtl   I M Equestrian
28 marca 2011 18:35
Sankaritarina dzięki, teraz przynajmniej wiem, że nie jestem sama! Siwy też załamny, nawet sprawdzał czy napewno nie ma ani jednego...
Z resztą kolejny błąd ... Data Urodzenia  ❗ Tam jest bodajże 2006.08.04 , a on jest z 2006.07.06  ❗

No bład mega, nie ma co  😵
28 marca 2011 18:42
mtl, dla takich biedakow jak Twoj na szczescie na tym forum juz wymyslilismy specjalne silikonowe protezy, bedziesz znow miala dumnego ogiera 😉

ja sie zaloze ze moj to ma oba schowane i jest kryptoogierrrrem. schowal jak do niego weterynarz ze skalpelem podchodzil, zeby nie znalezli zadnego!!

(a skoro jest kryptoogierem to moge psyjaciooolkom ze stajni opowiadac ze ujezdzam ogierrra i czuje sie taka profi  :cool🙂
mtl   I M Equestrian
28 marca 2011 18:44
silikonowe protezy?  😜
Dajcie już spokój Paci  🙇 odradzić się nie dało, przepadło  😕, niech się dziewczyna cieszy. Nikt by nie chciał, żeby "obrzydzać" mu/jej świeżo nabytego konia.
Nie ma innej opcji - poparzy się tą pokrzywą  😀iabeł: ale na razie - niech się cieszy  💃
Gratulacje, Pacia, oby szczęśliwie udało się wam ominąć wszelkie rafy  🙂
Możliwe też, że to jednak przemyślany (przez starszych) nabytek, tylko Pacia ma dziwny styl i treść wypowiedzi.
Ale wiele osób z czasem (na re-volcie) się ogarnęło.
28 marca 2011 18:51
mtl, tak, bo kastrujac ogiery bardzo je krzywdzimy a ogiery sa przeciez takie dumne (i blade :P ). do tych wnioskow doszlismy kiedys podczas nalotu voltopirow na pewne forum internetowe... tam tez byla propagowana akcja przeciwko uzywaniu siodel, ktore rowniez krzywdza konie w ich nieposkromionej wolnosci. na oklep mozna jezdzic tylko. moze ktoras z dziewczyn ma gdzies zapisane te obrazki, mielismy niezly ubaw przez kilka dni.
mtl   I M Equestrian
28 marca 2011 18:54
chcę zdjęcie tej protezy !!!  😜
28 marca 2011 19:10
TA-DAAAAA

😀
Twoj kon moze sobie wybrac - jak jest bardzo smutny z powodu braku jader to proponuje wziac najwieksze! Zeby inne konie widzialy z daleka (i Tfoje pszyjaciooolki)
kujka... 👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się