Torwar 2011 - CSIW-W & CDI-W 25-27.03

Udało się  😜

Mmmm.... śliczne  💘
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
25 marca 2011 08:52
Kasia Milczarek wygrywa z 69%
Hahaha genialny ten konkurs z kucysiami !  😁
A ja zostałam zignorowana przez re-voltowiczki. Następnym razem wezmę tube.
bera7, jak to?
Anaa, a jakoś tak 😉 ALE Ciebie nie widziałam. Jesteś?
Lorenzo

Jeszcze troche tu:
www.martabaranowska.eu
kpik   kpik bo kpi?
25 marca 2011 10:21
wiecie co - bida z nędzą - zeby nie można się było rano kawy napić, rozumiem ze sprzedawcy sie pewnie nie zdazyli rozstawic o godz 8 - ale chociaż jakirs pudło na moniaki by postawili.

Jaka wysokość przeszkód teraz leci?
Nie chciało im się wstawać :P

ja teraz nadrabiam 😉
125cm - konkurs juniorski
Tak się cały czas zastanawiam jak oni chca jutro zrobić w pierwszej turze 10 przejazdów ujeżdżeniowych do muzyki i w drugiej również 10... bo dzisiaj to chyba nie było 20 jeźdźców, prawda? A ja specjalnie kupiłam karnet na całą sobotę, żeby zobaczyć ten konkurs w obu turach  👿 Tak to bym przyszła tylko na 2 turę...
koleżanka mówiła że LORENZO BYŁ NIEZIEMSKI I NIESAMOWITY  😍 .
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
25 marca 2011 11:09
Jakie kucory w zaprzęgu! Cudo! 😍
Jakie kucory w zaprzęgu! Cudo! 😍

się uśmiałaś jak je zobaczyłam 😉 . ale lipicanery jakie ładne  😀
🙂

A macie moze zdjęcia tych kuców w zaprzęgu (  :kwiatek: ) ?? Bo ja niestey musiałam przerwać oglądanie bo szkoła mnie czekała :P a teraz technika , grrr  😵

😁
a jakie są warunki jeśli chodzi o robienie zdjęć ? bo nie wiem na co się przygotować ;D
Ja własnie ruszam w strone Torwaru.
Zaczepiać:
starą kobietę w okularach
krótko ostrzyżoną
w błękitnych dżinsach i jasnym polarze
ze srebrnym obiektywem doczepionym do aparatu
z monopodem

NIE GRYZĘ   ❗
połykam w całości  😁
I jak jest dzisiaj z sektorami można się przesiadać ? 🙂
Aha i można wychodzić z Torwaru a później wrócić ??
Można wyjść i wrócić. Można się przesiadać.

Ujeżdżenie mnie w ogóle nie porwało- nudne z natury, do tego jeszcze teoretycznie poziom GP, praktycznie tylko na dwie pary można było z przyjemnością popatrzeć.

Za to konkurs skoków juniorski- super! Bardzo fajnie jeżdżące młode osoby, miło się oglądało, tysiąc razy przyjemniej niż dresaż 🙂

Słabo z jedzeniem (przynajmniej do południa), posiliłam się zapiekanką, na słodko nie lubię jeść, więc wybór miałam przynajmniej prosty 😉 Słabo z organizacją biletową- rano kasy były zamknięte, konkurs zaczyna się o 8 a ludzie tkwią nie mogąc kupić biletów- 'brawa' dla organizatora i dyrektora zawodów, żeby nie dopilnować jednej z podstawowej sprawy 🙄 I jestem zażenowana poziomem 'parkurowych', czyli tych ludków latających- wczoraj nasrane kupsko na środku przed woltyżerką, nikt się nie pofatygował tego posprzątać, dzisiaj patrzyłam na ustawianie płotków tworzących czwrobok- masakra, większość stoi i NIC nie robi. Kwiatki poustawiały centralnie na słupkach przed miejscami dla sędziów, dobrze, że ktoś im uwagę zwrócił. Rozumiem, ze to wolontariat a większość tam przyszła, bo za darmochę konkursy ogląda, ale litości..
bera7, będę na dużej rundzie teraz 🙂
Byłam na porannym ujeżdżeniu - organizacja leży... Byliśmy sporą grupą, z czego nie wszyscy mieliśmy bilety. Kasy biletowe teoretycznie otwarte od 7:30, w praktyce : "organizator nie dojechał i nie przywiózł kasjerek". Żart ? Nie, skąd.

Co więcej, ochrona równie beznadziejna, bo w zaistniałej sytuacji musieliśmy dostać się do hali inną drogą, niż za nabyciem biletu.  I tak oto bez problemu można było przejść przez stajnię (nikt nas nie legitymował) jak i równie łatwo można było po prostu przejść obok ochroniarzy nie mając biletu.

Brawa za organizację, ręce opadają. Ale dzięki temu jesteśmy parę złotych do przodu 🙂

Jeśli chodzi o same starty - poziom wyjątkowo kiepski jak na grand prix. Dwa konie, które zostały wyróżnione (zwycięskie) tj. Kasia Milczarek i ten węgier - rewelacja. Czekaliśmy, który zawodnik WRESZCIE pokaże piaff, bo żaden oprócz tej dwójki tego nie pokazał. 
Brawa dla Kasi, za piękny przejazd i duuży postęp w jakości wykonywania elementów przez Ekwadora, brawa dla węgra (nie pamiętam jak się nazywał) za bezbłędny przejazd.
🙂
25 marca 2011 15:31
który zawodnik WRESZCIE pokaże piaff, bo żaden oprócz tej dwójki tego nie pokazał.

skoro wg ciebie Ekwador  pokazał piaff - tylko przejazd Ekwadora  widziałam -  to ja już nie chcę sobie wyobrażać jak to coś wyglądało u innych.

Moim zdaniem piaff Ekwadora jest bardzo słaby.

Tu ich dzisiejszy przejazd

sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 marca 2011 15:37
też miałam wrażenie że piaff ekwadora to nie jest jego najmocniejsza strona. ale udało mi się obejrzeć cały przejazd i ogólnie baaardzo mi się podobał 🙂
węgra widziałam tylko kawałek niestety. oprócz tego trochę rosjanki na tym budionowski gniadym (disco wrzuciła ich zdjecia) i przynajmniej koń nie sprawiał wrażenia deski. dwa pierwsze konie jakie jechały konkurs obejrzałam w odcinkach i jak dla mnie to była masakra. tymi przejazdami nie zainteresowaliby mnie dyscypliną ujeżdżenia. sztywne te konie jakieś. przez moment miałam wrażenie że nawet mój 'tuptak' potrafi pokazać lepszy ruch...

disco, Anaa, wrzucajcie zdjecia na jakieś stronki i linkujcie. chętnie obejrzę wszystkie! 🙂
ElaPe, jesteś okrutna  🤬 Tak miło było przeczytać o wygranej, i że najporządniejszy przejazd...
ElaPe, oczywiście, że nie jest. Był słaby, ale i tak lepszy niż wcześniej. Moim zdaniem piaff bardzo poprawił.
Jeśli chodzi o resztę - nie pokazali wcale. Ekwador przynajmniej się odbijał.

sei, pierwszy przejazd, Estonki, to jeden z lepszych przejazdów dzisiaj 😉

25 marca 2011 15:49
to chyba żadna tajemnica że Ekwador słabiuteńko piafuje. Czy poprawił piaf? Jeśli już to dość niewielka ta poprawa. Pasaż owszem owszem niezły. Na pewno nadrabia wszystkim pozostałym.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 marca 2011 15:51
croopie, to może ja widziałam co innego? na początku relacja strasznie się cięła i nie były podpisane konie i zawodnicy. dwa przejazdy przed sergeyem (ukr). na pewno nie podobał mi się mega spięty kasztan, który w ogóle się nie odbijał. i nogami w kłusach w ogóle nie machał. bierz też poprawkę że ja to wszystko mówię z punktu widzenia laika. na ujeżdżeniu nie znam się praktycznie wcale. poza tym że rozróżniam wykonywane elementy  👍
Spoko dziewczyny, wyrażam tylko swoją opinię 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się