Konie czystej krwi arabskiej

Kilka "nowości" ;]

nie pisz posta pod postem 🤦
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
14 marca 2011 13:55
Złota ale panierka !!!! super  😉 mój robi to samo ! jak by pierwszy raz widział błoto - wpada na padok i ciach leży  🤔wirek:

no no Magda pięknie !
PAtra! kasztany rządzą  🏇
Dzięki  Zduśka , widze że pod avatarkiem masz podpis "siwy i rudy"  kocham rudzielce ale  siwe też są piękne . 🙂

Co do panierowania  ... Tak kończy się każy trening halowy ;] Co widac ponieżej ..

Wiecie coś moze na temat zawodów w Stadl Paura  ?( czy jak sie to pisze ...) , lub czy będa organizowane Mistrzostwa dla koni arabskich z klasami  western  , lub inne zawody dla koni czystej krwi arabskiej .. ??
cieciorka   kocioł bałkański
15 marca 2011 20:53
wybiera się ktoś do janowa w przyszły weekend?
PAtra!, na ME zawsze sa klasy westernowe, ale poziom jest moim zdaniem wysoki dosc jak na te zawody. poza tym ktos tu kieedys reklamowal chyba MP west arabow - nie pamietam kto i gdzie i kiedy..

cieciorka Ja się wybieram 🙂
a co w Janowie?:>
Wojenka   on the desert you can't remember your name
16 marca 2011 22:10
Zjazd PZHKA :p Ale to w następny weekend.
18 marca 2011 11:39
czyli w przyszły, nie najbliższy 🙂
wybrałam torwar 🙂
arabiarze wybierają JP 😉 i niepowtarzalne wieczorne spotkania-jedyne takie w roku 😍
A może ktoś jedzie przez Lublin?  🙇
18 marca 2011 12:46
ganasz, ja zdecydowanie nie arabiarz 😁
to może dobrze, że nie jade, bo spłonęlabym na stosie :P
dlaczego na stosie cieciorka jakaś dziwna jesteś 😲znacznie atrakcyjniejsze są rozmowy z dawno nie widzianymi dobrymi znajomymi. A że to wątek o arabach więc nie rozumię Twojego wpisu.
ganasz - ja też się właśnie zdziwiłam..."o co chodzi" 🙂 Może się komuś wątki poplątały 🙂
arabiarze wybierają JP 😉 i niepowtarzalne wieczorne spotkania-jedyne takie w roku 😍

bedziemy tylko w niedziele niestety... ale i tak sie juz nie moge doczekac
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
19 marca 2011 09:19
to później koniecznie proszę o relację !!  😉

19 marca 2011 09:45
ganasz, Matinka, czego nie zrozumiałyście?
W stajni, w której jeździ moja córka jest taki arabek:
wał.Wasyl (Wachlarz - Wilnianka po Tallin) http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-125638.html
to może dobrze, że nie jadę, bo spłonęlabym na stosie tego cieciorka, tego-wpis bez sensu i punktu odniesienia. Chyba rzeczywiście pomyliłaś tematy 😀iabeł:
Cień piękne ma pochodzenie Wasyl!
a ja już będę okupować JP od piątku 😅
Ja też niestety tylko niedziela...🙁 mam nadzieję, że następnym razem będzie możliwość przyjechać "na całość".

Cieciorka - tak sobie pomyślałam, Ganasz chyba też, że na wątku o arabach będąc głupio pisać takie rzeczy....🙂 ale to moja opinia i stąd taki komentarz 🙂
W każdym razie - jeśli masz zamiar rozwijać tutaj ten wątek, to zapraszam na pw żeby nie zaśmiecać.
Niedziela jest najatrakcyjniejsza, bo stadnina będzie chwaliła się swoimi najpiękniejszymi arabami.  😉
19 marca 2011 11:21
no skoro arabiarze wybierają janów, a ja do ich nie należę to mogłabym źle skończyć ze swoją odmiennością gdybym jednak ten janów wybrała 😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
19 marca 2011 11:31
Ja podziwiam te konie ale równiez wygrał Torwar 🙂
no skoro arabiarze wybierają janów, a ja do ich nie należę to mogłabym źle skończyć ze swoją odmiennością gdybym jednak ten janów wybrała 😉
Czyli wnioskujesz, że miłośnicy koni czystej krwi arabskiej to ani chybi potwory i każdego miłośnika innej rasy zjedzą?  🤦 Jesteś w błędzie. Ale to fakt, na nas podobnie jak na arby patrzy się nieco dziwnie. Konie jakieś  małe , nadpobudliwe to i właściele nie teges
19 marca 2011 11:46
A ja przestaje się dziwić skąd uprzedzenia wobec arabiarzy, jak was czytam. Wyluzujcie i życzę trochę dystansu do siebie, jak również brania pewnych rzeczy z przymrużeniem oka.
a ty cieciorka nie rób z siebie ofiary na stos-nie te klimaty. I więcej luzu. bo do tej pory to właśnie przez ciebie jakiś dziwny szowinizm przemawia. Nic mi nie wiadomo o uprzedzeniach-chyba je wymyśliłaś na poczekaniu. Nie wiesz o co chodzi i sie wywnętrzasz.
Arabiarze wybierają Janów, bo może nie wiesz ale to dla nas ważny zjazd członków PZHKA. Gdyby nie zbieżność terminów też część z nas byłaby na  Torwarze. A jak się podziwia araby, to lepsza jest sierpniowa aukcja. Marcowe spotkanie, to głównie wątek organizacyjno-towarzyski.
Araby to od zawsze najbardziej intelgentne, przyjazne człowiekowi i łagodne konie, podobnie jak ich właściciele 😉 A jak ktoś ma inne wyobrażenie, to znaczy, że w tej dziedzinie musi się jeszcze sporo nauczyć. 😉
19 marca 2011 12:48
ja, ofiary? pieklisz się, jakbym ci ranę solą posypała. o uprzedzeniach zaczęła hermer- że na was patrzy się jakoś "dziwnie". szowinizm? wypunktuj proszę!
Wiem, dlaczego arabiarze wybierają janów i się nie dziwię- zażartowałam więc, ze może wobec tego lepiej, że nie znajdę się wśród wielbicieli arabów, bo tego uwielbienia nie podzielam. chciałam się wybrać z rodziną, dla towarzystwa i oderwania od miasta, ale torwar mnie jednak bardziej kręci.
i na to wielki raban urażonych wielbicieli- widać dotknęłam czuły punkt. Do ostatniego akapitu się nie odniosę, ale sama dajesz odpowiednie świadectwo 😉
Słuchajcie, proponuję nie nabijać postów 🙂🙂🙂 w tym temacie - każdy wie o co chodzi, szkoda miejsca. Pozdrawiam wszystkich "nie arabiarzy" na wątku 🙂
. chciałam się wybrać z rodziną, dla towarzystwa i oderwania od miasta,

chyba jednak nie ta impreza 🙄
19 marca 2011 14:24
nie wiem, gdzie mieszkasz, ale jak warszawę porównam do janowa to jednak.... można się oderwać od miasta.
mam nadzieję, że mama spotyka się jednak z sympatyczniejszymi ludźmi od was 😉
tak, czy siak, życzę dobrej zabawy, nie przyszłam się kłócić i nie zamierzam. jak się wchodzi do tego wątku ma się ochotę jak najszybciej wyjść.
Matinka, heeej, pozdrawiam tam na wątku! 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się