No to my sie przypomnimy 😀 Patria jeźdzca jeszcze nie przyjeła. Czekam spokojnie , a jak narazie pracujemy sobie z ziemi. Dla porównania złączyłam dwa zdjęcia(niestety bardziej zbliżonych ujeć nie mam), jak młoda zmieniła sie przez rok. Oczywiście wpływ miał na to wzrost, dobre odżywanie ale też i praca.
Walkiria, ej.... to niedoświadczony pod siodłem koń, więc ma prawo nie być przyzwyczajony do kłusa jakiegokolwiek z jeźdźcem.... ba.... ma prawo nie być przyzwyczajony do czegokolwiek z jeźdźcem na grzbiecie... Bosz, 7 raz pod siodłem i kłus ćwiczebny. 🤔 Nie ważne, że pół ściany - na młodych koniach się nie jeździ kłusem ćwiczebnym i już.
galopada_, Biedactwo, ten to ma pomysły. :/ Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
No poczuły i dają czadu, ale nie tylko młodziaki są weselsze 🙂 Dzisiaj z padoku wróciła strasznie zeszmacona, doczyszczenie jej to było wyzwanie, ale niech się cieszy i wariuje, tylko żeby się nie uszkodziła..
Dzisiaj były kolejne przewieszki ....i kobyła nic. Przyjeła ciężar.. olewator. Za tydzien spróbujemy pracy na lonzy z siodełkiem zakończone kolejnymi delikatnymi próbami. Moze pozwoli zrobic sobie kilka kroków z ciężarem- podchodzi do tego bardzo spokojnie 😅 😅 😍 Zmiana wyszła jej na dobre- nie poznaje mojego konia. 😍 Zrobiła się taka milusia, ... chętna do wszystkiego.
a tak moja młoda wygląda po zimie i prawie dwóch miesiącach bez jazdy 🤔 mięśnia ani jednego, a brzuch taki, że zastanawiam się czy potomstwa nie będzie 😁 gdzie się podział mój mały folblucik 😵
jedyne czym sie troche martwie, ze w klusie szczegolnie strasznie leb zadziera jak biega ( szyja ma poprawna , prosta, nie ma jelenia) 🙄 Jak biega sobie luzem? Jeśli tak to nie ma się czym wogóle przejmować..
Z racji tego, iż powinnam się uczyć, a oczywiście siedzę przy kompie, zauważyłam piękną rzecz. Spójrzcie na suwaczek: tam kiedyś było 2 months, teraz jest 2 weeks, a za chwile będzie 2 days 😅 na na na 😁
Walkiria, ej.... to niedoświadczony pod siodłem koń, więc ma prawo nie być przyzwyczajony do kłusa jakiegokolwiek z jeźdźcem.... ba.... ma prawo nie być przyzwyczajony do czegokolwiek z jeźdźcem na grzbiecie... Bosz, 7 raz pod siodłem i kłus ćwiczebny. 🤔 Nie ważne, że pół ściany - na młodych koniach się nie jeździ kłusem ćwiczebnym i już.
uwielbiam takie texty ciekawe ile konie zajeździłaś