Młode Konie

ogolnie jazdy szczeze powiem zrobilo nam sie bloto i glina na placu, w dodatku slisko pod kopytami..wiec jezdzenie nie nalezy do super przyjemnych.
No to my sie przypomnimy  😀
Patria jeźdzca jeszcze nie przyjeła. Czekam spokojnie , a jak narazie pracujemy sobie z ziemi.
Dla porównania złączyłam dwa zdjęcia(niestety bardziej zbliżonych ujeć nie mam), jak młoda zmieniła sie przez rok. Oczywiście wpływ miał na to wzrost, dobre odżywanie ale też i praca.
galopada_   małoPolskie ;)
13 marca 2011 09:26
a my mamy noge jak bania  😵 nie wiem co zrobił tym razem  😵
galopada
Współczuję, mam nadzieję, że wszystko będzie ok  :przytul:
slojma   I was born with a silver spoon!
13 marca 2011 09:43
galopada_- trzymam kciuki by wszystko było dobrze
Walkiria, ej.... to niedoświadczony pod siodłem koń, więc ma prawo nie być przyzwyczajony do kłusa jakiegokolwiek z jeźdźcem.... ba.... ma prawo nie być przyzwyczajony do czegokolwiek z jeźdźcem na grzbiecie...
Bosz, 7 raz pod siodłem i kłus ćwiczebny. 🤔 Nie ważne, że pół ściany - na młodych koniach się nie jeździ kłusem ćwiczebnym i już.

galopada_, Biedactwo, ten to ma pomysły. :/ Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
13 marca 2011 11:49
dzięki dziewczyny! na szczęście wygląda to nieźle. zrobilam wcierke, zalozylam owijke stajenną na to wszystko i juz zeszło odrobine  😵
galopada_ U mnie mloda ostatnio też przyszła z padoku z bania na nodze.. Ale spacerki i wcierki dały rade 😉 Bedzie ok! :kwiatek:

jak tam Wasze młodziaki, poczuły wiosne?  🙂
No poczuły i dają czadu, ale nie tylko młodziaki są weselsze 🙂 Dzisiaj z padoku wróciła strasznie zeszmacona, doczyszczenie jej to było wyzwanie, ale niech się cieszy i wariuje, tylko żeby się nie uszkodziła..
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
13 marca 2011 16:46
liniejacy mlody ( to juz 2,5 roku  😲 )

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
13 marca 2011 18:20
Dzisiaj były kolejne przewieszki ....i  kobyła nic. Przyjeła ciężar.. olewator.
Za tydzien spróbujemy pracy na lonzy z siodełkiem zakończone kolejnymi delikatnymi próbami. Moze pozwoli zrobic sobie kilka kroków z ciężarem- podchodzi do tego bardzo spokojnie  😅 😅 😍
Zmiana  wyszła jej na dobre- nie poznaje mojego konia.  😍
Zrobiła się taka milusia, ... chętna do wszystkiego.
margaritka
Ale ten czas leci, urósł chłopak 🙂

Margaritka rosną nam koniska . Mój 30 marca skończy dwa lata.
Margaritka rosną nam koniska . Mój 30 marca skończy dwa lata.
Rzadko się pokazujemy, ale że taka piękna wiosenna pogoda...
My w słoneczku 🙂
13 marca 2011 19:59
jedyne czym sie troche martwie, ze w klusie szczegolnie strasznie leb zadziera jak biega ( szyja ma poprawna , prosta, nie ma jelenia)  🙄

kaloe moze co bardziej aktualnego?
a tak moja młoda wygląda po zimie i prawie dwóch miesiącach bez jazdy  🤔 mięśnia ani jednego, a brzuch taki, że zastanawiam się czy potomstwa nie będzie  😁 gdzie się podział mój mały folblucik  😵

nie martw sie moja też wiecznie łeb zadzierała do góry jak biegała
skończyła 3 lata i jej przeszło
jedyne czym sie troche martwie, ze w klusie szczegolnie strasznie leb zadziera jak biega ( szyja ma poprawna , prosta, nie ma jelenia)  🙄
Jak biega sobie luzem? Jeśli tak to nie ma się czym wogóle przejmować..

kaloe moze co bardziej aktualnego?

margaritka braciszek ma tak samo . A jutro postaram się zrobić zdjęcia .
Lov   all my life is changin' every day.
13 marca 2011 22:22
escada, uwielbiam Twojego konia 😍

Z racji tego, iż powinnam się uczyć, a oczywiście siedzę przy kompie, zauważyłam piękną rzecz. Spójrzcie na suwaczek: tam kiedyś było 2 months, teraz jest 2 weeks, a za chwile będzie 2 days 😅 na na na 😁
14 marca 2011 06:33
dzieki baby, mam nadzieje, ze i mu przejdzie😉
14 marca 2011 06:56
margaritka- rośnie ci chłopak już dawno jego zdjęć nie było, a zawsze lubię na niego spojrzeć gdyż jest tylko ciut młodszy niż moja Emika.
anetakajper   Dolata i spółka
14 marca 2011 09:12
Wczorajsze opalanie 🙂
Lov miło wiedzieć, że Tagikoń ma fanów 😀  ja poproszę fotorelację z przyjazdu Galusia 🙂
14 marca 2011 12:15
margaritka oj moj do tej pory jak biega klusem po padoku to zadziera 😉 i to bardziej niz twoj. czasami sie zastanawiam kiedy w coś wpadnie  😁

informuje ze z noga juz ok i chlopak sie opala na tym pięknym słoncu  😍
14 marca 2011 13:10
uspokoilyscie mnie😉

slojma - wstawiaj fotki!
Walkiria, ej.... to niedoświadczony pod siodłem koń, więc ma prawo nie być przyzwyczajony do kłusa jakiegokolwiek z jeźdźcem.... ba.... ma prawo nie być przyzwyczajony do czegokolwiek z jeźdźcem na grzbiecie...
Bosz, 7 raz pod siodłem i kłus ćwiczebny. 🤔 Nie ważne, że pół ściany - na młodych koniach się nie jeździ kłusem ćwiczebnym i już.

uwielbiam takie texty
ciekawe ile konie zajeździłaś
nie rozumiem, co jest złego w tym stwierdzeniu. ba, zgadza się imo 🙂
14 marca 2011 14:45
galopada_- to super, widać, że to nic poważnego było
margaritka- zdjęcia dopiero za dwa tygodnie będą nowe to wtedy wstawię
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się