Młode Konie

Lov   all my life is changin' every day.
07 marca 2011 21:38
A mniom mniom 😁

Mój dzieciak postanowił dołączyć do wątku i się pokazać  🤣

Thilnen   Dżamal Ad-Din
08 marca 2011 06:34
Averis - fajnie, że Wam coraz lepiej idzie praca! Mój arabek jeszcze nie umie do końca złapać równowagi na kole, z wyjątkiem momentów, kiedy jest naprawdę rozluźniony i nie ekscytuje się samym faktem, że biegnie 🙂 Podejrzewam, że kiedy zrównoważy się emocjonalnie, będzie łatwiej zrównoważyć go fizycznie.

Lov - śliczny Twój młody, jakie uwodzicielskie spojrzenie 🙂

somebody - fajny dzieciak, napisz coś więcej o nim!
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
08 marca 2011 20:05
Nowy pensjonat- nowe możliwości 🙂
Iskra i jej kumpel z padoku Ceros.

somebody twoje szczeście nei ma przypadkiem gdzies w genach Sorbie Tower'a?
somebody piękniś! 💘
zabeczka17 nie, nie ma 😉
To jest 4 latek po Czeladniku, ze strony matki Emetyt.
Rozpoczął starty w LL, dzielny jest 😀
Jak dobrze pójdzie to pojedziemy eliminacje do MPMK pod koniec maja,
tylko najpierw musi się jajek pozbyć 🙄

Shantowa dziękujemy :kwiatek:
08 marca 2011 21:12
Thilnen, to było spojrzenie w stylu "musisz tu stać i się na mnie gapić? ja przecież jem!" 😁
Averis   Czarny charakter
08 marca 2011 21:32
Lov, no czempion, czempion no!
Thilnen, załapie 😉 A Karson, cóż. Geniusz 🙂
zabeczka17, jak w nowym domu?
asiowe   after a hurricane comes a rainbow
08 marca 2011 21:50
To i ja skromnie dołączę tutaj z moja młodą 🙂
08 marca 2011 22:36
Averis, dzię-ku-je-my 😁 :kwiatek:

Dzisiaj zaopatrzyłam się w brązowe ochraniaczki i kolejny kantarek 🤔wirek:
Thilnen   Dżamal Ad-Din
08 marca 2011 22:55
Dzisiaj zaopatrzyłam się w brązowe ochraniaczki i kolejny kantarek 🤔wirek:

Ja przeglądam kolejne kolekcje padów Anky i mi się podobają te kolorki, a na konia wsiądę najwcześniej w wakacje albo w ogóle za rok  🤔wirek: Póki co lansuję się kolorowymi halterkami :P
Ja przeglądam kolejne kolekcje padów Anky i mi się podobają te kolorki, a na konia wsiądę najwcześniej w wakacje albo w ogóle za rok  🤔wirek: Póki co lansuję się kolorowymi halterkami :P

co nie dojeździsz, to do wyglądasz 😉 My też lansujemy sie w dużej ilości kantarów - dzis jade odebrać jeden, a drugi ES dopiero jedzie 🤣
Ale to wszystko mama, to ona co chwile leci po nowy kantar dla młodej 😎
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
09 marca 2011 09:32
Averis a no w nowym, w nowym 🙂 W starym zaczęły być problemy z wypuszczaniem konia na padok.
Teraz  babsztyl lata codziennie po pare godzin 🙂
a co powiecie na konia który w maju skończy 5 lat a jest surowiutki. tzn. z oszołomem coś sie pobawi jak przyjade nawet w sumie trzy razy na niej siedziałam, ten trzeci raz to była nawet "jazda". no ale to były sporadyczne wypadki przy pracy-taki efekt uboczny zamierzonego planu  👀

trudniej takiego konia sprzedać? jako że nie ma na nią czasu tak powoli zastanawiam sie jednak namawiać ojca na sprzedaż...generalnie mam mętlik w głowie bo chce zabrac konia do Wawy ale pytanie brzmi którego  🤔

w końcu Anula to moja pierwsza jedyna...zyjemy jak stare dobre małżeństwo 😉 i chciałabym zeby tak zostało....

a ze obecnie dwie sie bycza od wieków na mazurach to jak bede miała juz kase stara moze bym zabrała-mam nadzieje juz na stałe- a wtedy młoda by poszła..i by sie nie marnowała kobitka.
Nasz młodziak z 2007 roku

http://www.youtube.com/user/Anka1002#p/a/u/1/fJNtdk5ZkFU
[quote="Shantowa"]co nie dojeździsz, to do wyglądasz[/quote]
No ba 😉
Thilnen, Oj tam, jeszcze przyjdzie czas na polansowanie się ankami! :P

Nat, Trudniej jakie konia sprzedać? Niezajeżdżonego 5 latka? Bo rozumiem, że ona pod siodłem nie chodziła w ogóle?
Fakt, niezajeżdżonego 5 latka być może będzie trochę trudniej sprzedać, ale... to i tak zależy jaki to 5 latek, z jakim pochodzeniem, z jakim zdrowiem... 😉 Jedni stwierdzą, że "to za stary koń na zajazdkę", a drudzy, że "wow! zdrowy, niezajeżdżony 5 latek, super, nie będzie wyeksploatowany". Jak nie jesteś w stanie zajmować się tym koniem to spróbuj sprzedać i nie przejmuj się czy trudno, czy nietrudno. 🙂
No właśnie....generalnie co prawda od 5 lat koń ma raj bo ma hektary, naokrągło 365 dni w roku na powietrzu, w sumie ma miano domowej maskotki 😉 no ale maskotka jest całkiem duża 🙂 z uwagi na charakter szkoda mi ją sprzedawać...no ale którąś chyba bedzie trzeba :/
hm...to moze znajdzie sie chętny 🙂 bo konica ma dobre zdrowie, nigdy u nas nie chorowała, zawsze ktoś moze sobie ułożyć konia pod siebie 🙂
no tylko jest jedna wada, którą obecnie ma......straszną nadwage 😡 normalnie pączek w maśle-babcia sie stara 😁
Thilnen   Dżamal Ad-Din
09 marca 2011 19:58
A tu trochę zdjęć młodego z dziś, w lansiarskim, błękitnym halterku :P

10 marca 2011 06:19
Thilnen, śliczniak, ale po pysku widać, że jeszcze dzieciaczek.

Patrzcie na to 😎

Averis
To już ? Znęcasz się nad nim  😂
Bardzo mu do twarzy w tym ekwipunku 😉

somebody
Fajny dzieciak, jego młodszy brat też jest u Ciebie ?
10 marca 2011 08:45
armara, dziecko mi dorosło, chlip ;( Myślisz, ze powinnam poczekać aż skończy 7 lat  😁?  Przystojniak z niego, chociaż mama stwierdziła, że robię z niego dziewczynę.
kujka   new better life mode: on
10 marca 2011 08:52
Averis, dawaj wiecej!
bardzo mu ladnie w tym naczolku 😉
widze ze moj patent ze sznurkiem sie sprawdza 😀
Kiedy wsiadasz  👀 ?
10 marca 2011 08:59
armara, 1 kwietnia!  💃
kujka, jest super. Na końcu linek mam karabińczyki, a do popręgu doczepiam za pomocą dwóch skórzanych pasków (tworzących jeden, długi pasek) a na tym ma jeszcze przelotkę z kółka od wędzidła.

Mam jeszcze kilka, ale czekam na odbiór 😁 Tu nam siodło zjechało na łopatki, ale zobaczyłam do dopiero na zdjęciach. Jeszcze szukam tego dobrego miejsca.

edit: Powiem Wam, że po raz kolejny moje przewidywania się sprawdziły. Karson się wziął i w kłusie zbuntowała okraszając to cofaniem  i barankami. Ale potem już odpuścił, więc liczę na to, że za 2-3 lonże będzie cacy.
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
10 marca 2011 09:00
Nie no, Averis, toż to KOŃ pełną gębą  😍 A 1 kwiecień coraz bliżej  😁
10 marca 2011 09:02
AleksandraAlicja, a jaki zły był 😎  'Boże, gwałcą!'
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
10 marca 2011 09:05
Każdy byłby, jakby go po 4 latach leżenia wentylem do góry zaprzęgli go roboty  😁 Nic to, przyzwyczai się  😎
10 marca 2011 09:06
AleksandraAlicja, musi 😎 Tylko niech sierść straci, bo teraz to wstyd na wsi. Wygląda jak wyliniała narzuta.
Tylko niech sierść straci, bo teraz to wstyd na wsi. Wygląda jak wyliniała narzuta.

Ha ha padłam.
Też bym się tak zachowywała jakby mnie takim określeniem poczęstowano  😁
10 marca 2011 09:13
armara, no przecież mu tego nie mówię, tylko tak w cichości ducha utyskuję 😁 Och, jak ja nie lubię tego okresu zrzucania sierści.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się