kącik skoków

Ponia   Szefowa forever.
09 marca 2011 16:27
czemu Paczem nie atakowalas MR?

w ogole czatowalam na Twoje przejazdy w internecie i tylko na jeden sie zalapalam bo zawsze trafialam konia po 🙄

hehe, nie bylo co oglądac :P

Pącz tydzień wczesniej szedł swoje pierwsze zawody po przerwie, i  za szybko jeszcze na MR 😉
Czy będzie można spotkać jakiegoś Re-voltowicza jutro na parkurach szkoleniowych KJK Szary Michałowice?  😉
Musze sie pochwalic,ze moj Kicius z jedna zrzutka w Duzej Rundzie w Lesznie!  😅
noen   A story of a fighter of our human race
12 marca 2011 21:56
salto piccolo, gratulacje ! 🙂
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
14 marca 2011 09:51
mazowieckie skoczki parkury Lukasza Okinczyca beda staly pod kreske czy raczej takie mniejsze, bo nie wiem jak konie zapisywac na HPWIM. 🤔wirek:
Kto się wybiera na HPWiM do Kuźni?
14 marca 2011 15:51
no ja sie pewnie wybiore tylko nie wiem iloma konmi i co. poza tym te propozycje sa pogiete i nie wiem ile musialabym zaplacic za konia na mistrzostwa + konia na HZR, albo mistrzostwa+mistrzostwa, albo dwa mistrzowskie na rozne kategorie, albo w ogole 3 na 3 rozne kategorie i ni jak nie umiem tego policzyc 🤔wirek:

a Ty sie na co wybierasz?
Ja jeśli pojadę to kategorie jeźdzcy z III licencją. Pewnie z jednym koniem. Póki co zastanawiam się czy starczy mi funduszy😉
14 marca 2011 16:13
a umiesz to jakos sprawnie policzyc, bo ja sie zgubilam

Wpisowe HPWiM: 130 PLN; 200 PLN/dwa konie
Uwaga! W kategorii Amatorów w przypadku zawodników i/lub koni bez licencji (nie
zarejestrowanych) warunkiem startu jest wniesienie na rzecz WMZJ „opłaty za
jednorazowy start w zawodach szczebla regionalnego bez konieczności rejestracji
i wykupu licencji” w wysokości: zawodnik 40 PLN; koń 40 PLN (Tabela opłat WMZJ
2011). Opłat będzie można dokonać w biurze zawodów przed rozpoczęciem konkursu.
- Wpisowe HZR: 120 PLN/dzień zawodów; 200 PLN/dwa dni zawodów;
Dla drugiego konia zgłoszonego do HPWiM (niedziela): 80 PLN;

ktos jest mi w stanie z tego policzyc konia mistrzostwa+ hzr na dwa dni ? 😵

Na jednym koniu chcesz jechać mistrzostwa i zr? Jeśli tak ( o ile można) to zapłacisz 130+ 200= 320 wg mnie. Jeśli chcesz jechać na jednym Mistrzostwa a na drugim ZR to też 320. Jeśli chcesz zabrać na Mistrzostwa dwa konie to płacisz 200zł+ 80zł.
Ja się wybierałam ale wypada mi operacja 31-go marca  😤
14 marca 2011 16:37
nie no jednego sto procent mistrzostwa, a dla drugiego nie wiem czy nie bedzie za wysoko ale to juz trzeba z trenerem dogadac. no i moze beda kazac kucyka brac tylko problem jest bo nie chce kuznia odleglosci zmieniac poza poniakowymi kategoriami 🙄

mi wlasnie to wyglada ze 200zl za dwa konie za mistrzostwa + boksy
albo 200+80 za mistrzowski i niemistrzowski + boksy.

juz nic nie wiem...
Nie, jest inaczej.
Jak mistrz. + drugi na reg to jest 200+200
Jak dwa na mistrzostwa to 200+80 ( finał jedziesz na jednym, więc w niedziele ten z mistrzostw może iść regionalki i dopłacasz wtedy 80zł)

Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi😉
to ja podam swoja interpretacje 😁
jak bierzesz dwa konie (na mistrz. i reg.) to masz 130 zl (mistrz) + 200 zł (reg)
[quote author=D+A link=topic=18.msg936368#msg936368 date=1300128381]

Jak dwa na mistrzostwa to 200+80 ( finał jedziesz na jednym, więc w niedziele ten z mistrzostw może iść regionalki i dopłacasz wtedy 80zł)

[/quote]
to ok.
Tak, tam jest błąd powinno być 130+200.Rozpędziłam się😉
noo powiem szczerze, że ceny kosmiczne za te zawody  🙂
a jak tam Gillian, jeździłaś już z crazy?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
15 marca 2011 16:00
polonez, powiedziałabym,że normalne...czasami ZOO wychodzą taniej (odliczając oczywiście koszt transportu i zakwaterowania 😉 ) niż ZR...bo startowe kosztuje 15-20-25 zł (rundy otwarte czy MR) a nie 40-60 zł za odpowiedniki czyli N i C...

idę skakać  😜 🏇
to ja musze zacząć odkładać na zawody  😁 bo sie nie pozbieram  😜
16 marca 2011 10:53
tytul mistrza warszawy srednio mnie rajcuje, juz jeden mam. a te zawody kosmos drogie 320 wpisowe + 2 * 180 boks + ew startowe 60/70 = 745 jeszcze ewewentualny hotel 110 * 2 = 985, wlasny transport pewnie kolo 80 zl wiec +/- 1200 zl i chce powiedziec, ze to sa zawody dwudniowe.

uwaga, uwaga final hpp, ktory z racji tego ze jest finalem hpp tez tani nie jest +/- 1400 zl.

dziekuje poczekam az bede miala dwa konie na zoo.
christine kiedy wygrałaś mistrzostwa? otwarte na Legii czy halowe?
Forta, a Ty wybierasz się do Kuźni?
uwaga, uwaga final hpp, ktory z racji tego ze jest finalem hpp tez tani nie jest +/- 1400 zl.

😲

dobrze, że my dopiero zaczynamy przygodę z zawodami bo te wyższej rangi faktycznie są drogie.
Chyba sponsorów macie laski co?  👀
16 marca 2011 11:52
te 1400 to dla dwoch koni, spokojnie 😉

chcialam tylko pokazac, ze duze zawody z lepszymi nagrodami, trudniejszymi konkursami i z dobra obstawa + to ze sa 3dniowe sa niewiele drozsze od zwyklych zawodow regionalnych

oj, jak ja chcialabym miec sponsora. to sie wydaje taki dramat, ale tak naprwde te zo co 3tygodnie wychodza taniej jak regionalne co dwa tygodnie.
D&A nie jadę. Nie mam opłaconych składek w PZJ, a poza tym na pierwszy raz od listopada wolę jechać na jakieś niestresujące  😉
polonez , masz rację, koszta są przerażające, na szczęście ja też dopiero zaczynam regionałki więc i koszta mniejsze. zwłaszcza, jak zawody u siebie i w sumie tylko wpisowe płacę. ale swoją drogą to jest masakra, zapłacić kupę i kasy i "jechać po flo", jak to określił kolega wyjazdy na regionalne L-ki 😉
16 marca 2011 14:15
bo nikt nie mowil, ze bedzie latwo 😉
tak krotko kalkulujac, zeby regionalki sie oplacily (zeby mozna bylo na nich naprawde zarobic) to trzeba zabrac okolo 5 koni, miec wlasny koniowoz z socjalem i jezdzic nimi N-C no powiedzmy P-N-C i do tego wszystko wygrywac (oczywiscie przy zalozeniu, ze za 1miejsce jest przynajmniej 300zl). znam tylko jedna taka osobe, ktorej takie wyjazdy sie bardzo oplacaja. no moze jakbym sie skupila to wiecej, ale na pierwsza mysl to tylko Pawel Gospodarczyk mi przychodzi

a zeby sie oplacilo wiezc jednego konia to trzeba zalozyc dwa dni super startow w N i C.

regionalne zawody nigdy sie prywaciarzom nie oplacaja, bo
1) oni jada na zr najczesciej zeby sie uczyc i raczej nie ryzykuja
2)maja jednego konika, ktorym jezdza dla przyjemnosci i parkuru na 0
3)kilka koni zabieraja zazwyczaj profi, ktorzy z niejednego pieca chleb jedli i ciezko jest ich ograc na byle ZR

szybciej sie zwracaja zawody ogolnopolskie, bo tam najczesciej jeden dobry wynik zwraca spora czesc kosztow. ( a najczesciej koszty jednego lub wiecej koni )
troche to malo optymistyczne 😎
Przeniescie sie na poludnie  😉
U nas nagrody pieniezne od P w gore, no i swietne warunki - nie trzeba sie o nic martwic. Na dodatek regionalki mamy u siebie,w sezonie letnim przynajmniej raz w miesiacu, a reszte objezdzamy ZO i CSI. A u "siebie" nie placimy za nic.
Ooo christine, kiedy zdobyłaś tytuł mistrza? Nic się nie chwaliłaś! Gratulacje! :kwiatek:
D&A nie jadę. Nie mam opłaconych składek w PZJ, a poza tym na pierwszy raz od listopada wolę jechać na jakieś niestresujące  😉

możesz opłacić w OZJ 😉
no właśnie jak to jest? jeśli ja i koń jestesmy zarejestrowani w PZJ to chyba nie mogę iść zapłacić niższych składek w OZJ, tylko pewnie wiąże się to z jakimiś dodatkowymi papierkami?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się